Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bluescaravan2018

Oprostite, Vanja, Mike & Bernard: razlog što je moj tekst tek sada pred svima koji vole dobru glazbu leži u nevjerojatno bizarnoj stvari. Naime, dvostruki album "Blues Caravan 2018", izdanje koje sadrži CD i DVD iz njemačke pošte otišlo je 29. kolovoza. Izdavačka kuća Ruf Records doista je učinila sve da paket stigne do mene na vrijeme i da svi zajedno uživamo u ekskluzivnosti ovog raskošnog dvostrukog izdanja. No, onda se u cijelu priču umiješala moja supruga, koja je paket preuzela i spremila u svoju torbu. I tako prolaze dani i onda sinoć, tražeći ključeve od auta, odjednom ona kaže: "Joj... gle… to sam ti zaboravila dati, već to dugo nosim u torbi!" Da, istina je, čovjek ne vjeruje koliko stvari i čega sve ne stane u jednu žensku torbu!

Bilo kako bilo, sada je tako kako je...

27. siječnja ove godine u "Cafe Hahn" u Koblenzu snimljen je ovaj materijal kojeg je tako nadahnuto izvela sjajna ekipa: Mike Zito (vokal i gitara), Vanja Sky (vokal i gitara), Bernard Allison (vokal i gitara), Roger Inniss (bas gitara) i Mario Dawson (bubnjevi), a sve to, naravno, možemo čuti, ali i vidjeti na ovom dvostrukom izdanju.

Naša se Vanja, nema nikakve sumnje, izvrsno nosi i snažno podupire te sjajno surađuje s M. Zitom i B. Allisonom. Slušajući i gledajući sav materijal izuzetno sam ponosan, prvo na Vanju, a potom i na Mikea i Bernarda. Njih dvojica iza sebe imaju sjajne profesionalne karijere, afirmaciju globalnih razmjera, no oni su tako obični ljudi, koji će poduprijeti i pomoći u afirmaciji svih koji imaju talent i koji su "full" u glazbi koju volimo!

S druge pak strane, mlada Vanja je pravo oličenje glazbenice, koja je zahvaljujući svojoj nadarenosti, nevjerojatnoj ljubavi prema modernoj glazbi i spletu izuzetno sretnih okolnosti došla do onoga što nikome u Hrvatskoj nije pošlo za rukom. Ako sve bude po planu, nadam se da će Vanja ići stazama koje je utabala Ana Popović. Osobno, to joj zaista od srca želim!

Ova mlada glazbenica u sebi spaja neke od najboljih elemenata, koje su nam nudili R. Gallagher, A.King i S.R. Vaughan. Naravno, Vanja je u konačnici iznjedrila svoj vlastiti osobni, osebujan i jedinstven glazbeni izričaj, koji zasigurno oduševljava brojne poklonike rock n' bluesa i svih onih njima pridruženih glazbenih stilova. Na njezinom nastupnom albumu "Bad Penny" Mike i Bernard dali su svoj obol od samog udjela na albumu pa do vrlo bitne potpore koja uvijek svima itekako treba.

Ovaj projekt izdavačke kuće Ruf Records, "Blues Caravan", traje još tamo od 2005. godine i zapravo je bio odskočna daska za mnoge danas već afirmirane blues glazbenike, od Aynsley Listera do Samanthe Fish; svi oni su prošli taj put inicijacije od početnika do respektabilnog izvođača. Moram priznati da sam izuzetno ponosan što je upravo Vanja postala dio te priče. Što se tiče M. Zita i B. Allisona, svi više – manje sve znaju. Osobito su poklonici bluesa, soula, funka, rocka tu itekako "doma", rekao bih.

PREPORUKA:
Kada sam prije nekoliko mjeseci radio s Vanjom intervju, dotaknuli smo i tu priču i bilo mi je drago kad je Vanja najavila ovo izdanje. Bilo mi je istinsko zadovoljstvo pratiti kako se stvari odvijaju i na koji način se otvaraju nova vrata. Iza tih vrata se poglavito za Vanju otvaraju opet neke nove i druge opcije i to je tako "cool", dok se Mike i Bernard poput "starih mačaka" samo smješkaju i kao da nam žele reći, ovo je naša Vanja… Nije nikakva šala, "mala" je itekako "opaka".

Više o svemu saznajte na:
www.facebook.com/vanja1sky
www.mikezito.com
www.facebook.com/mikezitomusic/
www.bernardallison.com
www.facebook.com/bernardallisonmusic
www.rufrecords.de

Sadržaj izdanja:
CD-disk:

01. Low Down Dirty
02. All Night
03. Do You Wanna?
04. Married Man
05. Keep Coming Back
06. Wasted Time
07. Make Blues Not War
08. In The Open (instr.)
09. Rocket 88
10. The Way Love Was Meant To Be
11. Life Is Bitch
12. Serious ( As A Heart Attack)

DVD – disk:

01. Intro Tom
02. Low Down Dirty
03. All Night
04. Crossroads of Life
05. Married Man
06. Bad Penny
07. One More Train
08. Keep Coming Back
09. Wasted Time
10. Make Blues Not War
11. In The Open (instr.)
12. Rocket 88
13. The Way Love Was Meant To Be
14. Testify (instr.)
15. Medley: Bad News Is Coming/Bad Love
16. Life Is A Bitch
17. Move From Tihe Hood
18. Serious ( As A Heart Attack)
19. Give Me Back My Wig

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike