Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BOB MARGOLIN cover.1400 square

Uz ciljane napore Richarda Rosenblatta, pred vama, poštovani posjetitelji Blues Cornera, nalazi se još jedna ekskluzivna promocija. Naime, istoimeni album renomiranog gitarista Boba Steady Rollin’ Margolina prije samo dva dana službeno je objavljen od strane VizzTone Label Group.

Gitarist, pjevač i skladatelj Steady Rollin' trenutno je jedan od ključnih stupova blues glazbe. To je čovjek koji je punih sedam godina svirao u bendu velikog Muddyja Watersa (1973.- 1980.) i to se jednostavno ne smije samo tako anulirati.

Bob je rođen 9. svibnja 1949. u Brooklinu, gdje je i odrastao. Vrlo rano počinje se zanimati za gitaru i svirati pjesme Chucka Berryja. Nakon odlaska u Boston na studij, svira u nekoliko bostonskih blues bendova. A onda se 1973. pridružio velikom Muddyju Watersu i s njime proveo punih sedam godina. S Watersom nastupa na turnejama po Americi, Kanadi i Europi, svirajući po raznim klubovima, dvoranama i festivalima. Upravo je on svirao gitaru uz Muddyja Watersa na legendarnom oproštajnom koncertu The Banda 1976.

A kada je 1980. napustio bend Muddyja Watersa i okrenuo se solo karijeri, samo dvije godine kasnije od bostonskog DJ-a  dobiva nadimak Steady Rollin'. Bez ikakve sumnje do danas Bob je izgradio svoje ime, svoj glazbeni status, tako da se bez ikakvog straha može se upuštati u realizaciju apsolutno svake svoje ideje, suradnje, snimanja i nastupa. On je ipak '’one & only’' Steady Rollin' Bob Margolin.

Shodno tome ovaj glazbeni uradak jasan je pokazatelj da svaki spoj, druženje i snimanje albuma poput ovog u sebi nosi predznak uspjeha i prihvaćanja u svakom pogledu. Da, svima je jasno da je ovaj album u konačnici imao sjajan rezultat i da smo dobili opušteno – nabrijani album, iz čije svake skladbe isijava blues.

Kada malo bolje razmislim, zapravo to je i jedino bilo moguće. Kada se ovakvi glazbenici nađu u studiju i budu ovako raspoloženi, sve snimljene i ponuđene nam pjesme zaista su efektne, neke čak pomalo i brutalno rabijatne u svom prvotnom udaru, no vrlo brzo Bob čini ono što je najvažnije, daje cijeloj priči smiraj, opuštanje i potom slijedi prezentacija  bluesa u njegovoj iskonskoj, tradicionalnoj formi i tada sve pršti od gomile '’blue notes’'. Ovdje bih posebno upozorio na sljedeće skladbe: "One More Day", instrumentalnu temu "Detroit", slidersku "Mercy", tradicionalizmom prošarane "Dallas", "Going Away Baby" i "One More Mile", te boogieranu "Peace of Mind". To su samo neke od skladbi koje itekako pokazuju od kuda je potekao Bob i koji su mu korijeni, te sukus glazbenog interesa. 15 skladbi, šest autorskih i devet obrada poznatih blues glazbenika poput M. Watersa, Pinetop Perkinsa, J. Rogersa, J. Cottona, J. Wintera, Snooky Pryora i legendarnih The Band i više su nego pozitivan pokazatelj od kuda vjetar puše! Svakom tko pozna ovu materiju ovo je i više nego dosta, svima drugima to ionako nema nitko ni volje ni želje objašnjavati!

PREPORUKA:
Istoimeni album Boba Margolina zaslužuje pozornost svih nas koji volimo ovaj glazbeni izričaj. I znate što… uopće se ne bih čudio da upravo on osvoji BMA za blues album godine. Poslušajte ga svakako i onda dajte i vi svoj sud, vjerujem da se nećemo razići u mišljenju.

Više o svemu saznajte na:
www.bobmargolin.com
AirPlayDirect.com/BobMargolinBob
www.vizztone.com

Popis pjesama:

1. One More Day/2:54
2. Shall Be Released/3:43
3. Detroit/2:42
4. Mercy/4:06
5. Best I Can Do/6:26
6. Blues Before Sunrise/4:19
7. Dallas/3:23
8. How Long/4:08
9. Peace of Mind/4:12
10. She's So Pretty/2:16
11. Look What You've Done/2:37
12. Head Held High/4:03
13. Going Away Baby/3:42
14. My Road Song/3:37
15. One More Mile/3:47

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Malden Loncar - Mike