×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Album koji ću predstaviti djelo je glazbenika – gitarista Patricka Yandalla, koji je za izdavačku kuću Zangi Records snimio album New York Blues. Evo o čemu je riječ…

Nakon sedam vrlo uspješnih jazz orijentiranih albuma, Patrick Yandall vratio se svojim blues/rock korijenima. Istina je da je Patrick dugo vremena pripremao ovakav album; u njemu se dugo kuhala želja da snimi album poput "New York Blues". Namjera je provedena u djelo i rezultat je album koji sam preslušao više puta za redom.
Impresije: vrlo dojmljivo, osobito ako volite moderni električni blues/rock.

Album "New York Blues" sadrži devet autorskih kompozicija i tri "covera": People Get ReadyCurtisa Mayfielda, Cause We"ve Ended as LoversStevie Wondera iIn Memory of Elizabeth ReedDickey Bettsa, odnosno legendarnihThe Allman Brothers Band. Upravo u ta tri "covera" Patrick je dodatno zablistao jer se jednostavno želio odužiti svojim velikim učiteljima i uzorima Larryju Carltonu, Jeffu Becku, Steely Danu, Jimi Hendrixu, Ericu Claptonu, Robinu Troweru i mnogim drugima koji su značajno determinirali njegov gitaristički stil i utjecali na njega da zvuči tako kako zvuči.

No, pored ostalih kompozicija, meni osobno nekako najviše paše akustična So Low u kojoj je Patrick povezao apsolutno sve influencije i to je učinio na najbolji mogući način. Poseban ugođaj ove skladbe pobuđuje samo najbolje i najkvalitetnije vibracije kod slušatelja. S druge pak strane, ako su njegovi jazz nastrojeni albumi poput "That Feels Nice" (1994), "A Lasting Embrace" (1997), "Of Two Cities" (2000), "Back to the Groove" (2002), "From The Ashes" (2004), "Eyes Of Mars" – prije nazvan "Just Be Thankful" (2005) i "Samoa Soul" (2006) bili izrazito visoko kotirani u jazz krugovima, onda će album "New York Blues" biti na zaista visokom mjestu kod štovatelja modernog blues/rocka.

Album "New York Blues" bez ikakvih dvojbi prezentira cjelokupnu gitarističku raskoš Patricka Yandalla, to posebno dolazi do izražaja u autorskim kompozicijama. Patrick kao da se na vrlo opušten način jednostavno poigrava sa zadanim glazbenim temama. Njegovi prsti, kako lijeve, tako i desne ruke kao da pletu mrežu u koju kada Vas uhvati, naprosto se ne možete osloboditi. Kada sam i sam upao u tu mrežu, nisam se pokušavao osloboditi, već sam se prepustio glazbenom užitku albuma "New York Blues".

PREPORUKA:
Jazz Patricka Yandalla već se čuo diljem svijeta, a sada konačno možete čuti njegovu viziju modernog blues/rocka u najboljoj mogućoj mjeri.

Album "New York Blues" prava je prigoda da se i sami uvjerite u to!


Popis pjesama:

01. Wrap It Up
02. New York Blues
03. Blues for Buddy
04. So Low
05. People Get Ready
06. Fire in the Hole
07. The Blue Room
08. There"s Blues in This House
09. In Memory of Elizabeth Reed
10. Shakeys Blues
11. Deception Point
12. Cause We"ve Ended as Lovers

(Zangi Records)