Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

sanctuary BL

Kada glazbenik kaže da je oduvijek želio snimiti baš ovakav album, onda je to odraz njegove iskrene želje. Bryan Lee je 1. rujna za Ear-Relevant Records snimio upravo takav album i nazvao ga "Sanctuary". Globalnu radijsku promociju odrađuje Frank Roszak i njegova FRRP.

Ovog jedinstvenog i osebujnog blues gitarista doista valja slušati, jer ima se što čuti. Bryan Lee rođen je 16. ožujka 1943. u gradiću Two Rivers u Wisconsinu. Život se žestoko i okrutno poigrao s njime. Naime, sa samo osam godina potpuno je oslijepio. Budući da je nekako želio nadoknaditi ovaj veliki hendikep Bryan se posvetio glazbi i nakon nekoliko godina postigao je značajni napredak, koji mu je bio daljnja motivacija da uči i napreduje.
U ranim 60-ima izvodio je glazbu Elvisa, Little Richarda i Chucka Berryja, ali jednako tako
svoje uzore našao je u glazbenom izričaju Elmorea Jamesa, Alberta Kinga i Alberta Collinsa. Krajem 1962. seli se u New Orleans, gdje živi sve do strašnog uragana Katrina. Shodno tome i Bryan Lee pridružio se cijeloj plejadi glazbenika, koji su svojim humanitarnim radom potakli da se život u opustošenom New Orleansu pokrene s mrtve točke.

Za blues fanove album "Sanctuary"pravo je relaksirajuće otkriće. OK, nisam jednostavno do sada imao prigode previše vam promovirati ovog jedinstvenog i osebujnog blues umjetnika. I stoga otvorena srca i čiste savjesti navodim vam činjenicu da Bryan Lee iza sebe ima impozantnu diskografsku aktivnost i istina je da mu se jednostavno treba posvetiti malo više pozornosti i dati mu priliku da uđe u vaš glazbeni svijet.

Oni koji malo bolje poznaju ovog zaista fenomenalnog blues umjetnika znaju da već preko samo par preslušanih albuma vrlo brzo možemo doći do zaključka da je Bryan Lee jedinstveno ime na blues sceni.

Album "Sanctuary" je upravo pravi primjer kako to treba zvučati, kako se kompozicije stapaju s osmišljenim projektom, kako skladbe imaju glavu i rep, kako gordo i moćno zvuče, kako glazbenici izuzetno jasno i brzo prepoznaju pravi "mood" i tada mu se jednostavno prepuste. Ono što se dobije kao "feedback" su strašne stvari. Ovakva težina gospel bluesa toliko je izražena i moćna da će teško bilo koga odvojiti od zvučnika. U svemu tome Bryanu je pomogao njegov prijatelj Steve Hamilton. Bilo kako bilo okupljena ekipa glazbenika izvrsno je odradila sav posao u studiju, ali sve oko idejnog plana ovog albuma, Bryan je sanjao i potom se sve tako posložilo i jednostavno je postalo stvarnost. Apsolutno nevjerojatno i svaka čast!

PREPORUKA:
Rezultat svega je ovih 11 skladbi koje održavaju Leejev stav prema životu, ljubavi prema Bogu i zahvalnosti za talent i karijeru, koju Bryan ima. S druge pak strane, najbolja preporuka za album "Sanctuary" bit će dio onoga što je poznati blues gitarist, fantastični Duke Robillard sada već davno izrekao: "Bryan Lee's gonna grab your soul and squeeze it till you scream in blues ecstasy. So dig the man... here he is, ladies and gentlemen: Bryan Lee gospel/blues singer!"

S druge pak strane legendarni Buddy Guy je još direktniji, on tvrdi: “Bryan Lee is one of the true bluesmen performing the originalChicago Blues.”

Više o svemu možete saznati na:
www.bryanlee.com
BRAILE BLUES DADDY
www.braillebluesdaddy.com
Album možete ovdje poslušati – SANCTUARY
Kupite album – SANCTUARY
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Fight For The Light (4:46)
2. The Gift (5:11)
3. Jesus Gave Me The Blues (4:25)
4. U-Haul (6:22)
5. Sanctuary (4:46)
6. Mr.Big (6:33)
7. Only If You Praise The Lord (5:19)
8. Don't Take My Blindness For A Weakness (5:48)
9. I Ain't Gonna Stop (5:28)
10. The Lord's Prayer (6:01)
11. Jesus Is My Lord And Savior (7:28)

(Ear-Relevant Records / FRRP)

Glazbenici.
Bryan Lee (gitara ,vokal)
Deirdre Fellner: ( back vokalI)
Marc Spagone (gitara)
Jack Berry: (bas)
David Kasik: Bass
Matt Liban: bas)
Jimmy Voegeli: bubnjevi
Pauli Ryan (udaraljke)
Steve Hamilton (udaraljke)
Greg Koch (Dobro)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike