Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

inspired

Uvijek ću, zapravo, ostati na tom tragu i činiti sve da se ovako mladim glazbenicima dade prilika i da se prije ili kasnije afirmiraju, ponajprije svojom kvalitetnom glazbom. Ovdje se radi o mladiću koji brojkom i slovom ima samo 17 (sedamnaest) godina i sa sobom nosi teško breme ove glazbe, bluesa koji u samom svom začetku ima itekako ozbiljne konotacije.

David Julia je mladić koji duboko vjeruje u ono što radi, a 19. listopada preko izdavačke kuće VizzTone Label Group objavio je svoj studijski album "Inspired".

Indikativan naziv albuma kojeg je producirao Mike Zito i kojim je David želio svima pokazati tko su njegovi uzori, tko su ti glazbenici, njegove inspiracije. Doista, nije lako kada imate tako malo godina a bavite se i prezentirate glazbu koja možda i nije tako uobičajena za te godine.

Ako volite legendarnog BB Kinga, Jimija Hendrixa i primjerice Kennyja Waynea Shepherda, ako volite moderni rock, blues, soul, ritam i blues, pa i jazz... na dobrom ste tragu jer David i njegova ekipa – Elliot Keys (Hammond B3), Lonnie Trevino Jr. (bas), Matthes R. Johnson (bubnjevi), Mike Zito (gitara i vokal u "You Don't Need No Shelter") te Lewis Stephens (klavir) – na vrlo sebi svojstven način i u prilično modernističkoj formi prezentiraju svoju glazbenu ideju.

A sve je počelo prije samo 10 godina, kada je sa svojih sedam godina David krenuo svirati gitaru, već s 13 bio je na radionici Jorme Kaukonena, gdje je zadivio Boba Margolina svojom kreativnošću, osobnošću i posebnošću. Mnogi stariji polaznici radionice morali su priznati da David doista ima "ono nešto" i da je to vrijedno svekolike pozornosti.

Od 11 ponuđenih skladbi šest potpisuje sam David a ostale su radovi JP Soarsa, Taba Benoita, Michaela Burksa, Alberta Castigliae i Matta Schofielda. Nimalo bezazleno društvo glazbenika, čiji rad i stvaralaštvo dovoljno govori o njima, a ovaj mladi glazbenik krenuo je hrabro i potpuno iskrenu u tu priču i nije "falio" ni u jednom segmentu.

"This cat is authentic and has a great command of the basics that he uses to stretch to the next level of the game." - Chris Spector, Midwest Record

“David Julia is playing guitar beyond his years. He has an ear for melody, and a strong feeling that is contagious.” - Mike Zito

PREPORUKA:
David Julia je gitarist koji je dovoljno mlad da zna gdje mu je mjesto, ali njegova glazba govori upravo suprotno i sama po sebi svrstava ga među imena od koji vas zaboli glava.

Nakon što preslušate ovaj album, vjerujem da ćete ostati još dugo sjediti i da jednostavno nećete znati što vas je snašlo.

"Inspired" je album čiji sadržaj potvrđuje i pokazuje svima da kvalitetna glazba uvijek ima svoje slušateljstvo i da za takvu glazbu zapravo nikada ne treba strahovati, da ona uvijek ima veliku snagu, reputaciju i postojanost i da za nju, čak i u dalekoj budućnosti doista straha nema. Provjerite jesam li u pravu!

Više saznajte na:
www.davidjuliamusic.com/
https://www.facebook.com/events/717039811829587/
https://www.facebook.com/public/David-Julia
https://twitter.com/davidjulia
David Julia Youtube Page

Popis pjesama:

1. Hey There Sally
2. If Only
3. Throw Me A Rope
4. Something Ain't Right
5. Empty Promises
6. Sunshine Boogie
7. Nice and Warm
8. Don't Get Me Going
9. Keep Her Around Too Long
10. Clean Break
11. You Don't Need No Shelter

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike