Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Shaw Davis the Black Ties Tales from the West 2018

Iako je "Tales from The West" njihov tek drugi album, Shaw Davis & the Black Ties osvojili su me na prvo slušanje. Nisam baš siguran da ste ih do sada slušali, no, eto, nadam se da će ovaj moj tekst promijeniti tu situaciju i da ćemo se svi zajedno malo više posvetiti ovom snažnom rock n' blues triju.

Shaw Davis & the Black Ties u vlastitoj režiji u listopadu objavili su ovaj 46-minutni album. Radijsku promociju diljem svijeta provodi Rick Lusher i zahvaljujući upravo njemu i sam sam se upoznao s ovim opakim triom.

Ako volite – a znam da volite – glazbu Jimija Hendrixa, Stevieja Raya Vaughana ali i Philipa Saycea, nikako nećete ostati imuni na ono što nam dolazi s razularenog albuma "Tales from The West".

Bend je osnovan u svibnju 2016. u Pompano Beach na Floridi i odmah su svima dali do znanja da s njima nema šale. Publika ali i službena kritika ih vole i, koliko sam informiran, od svog osnutka pa do danas samo drmaju i idu dalje i to samo svojom snagom, kvalitetom i nevjerojatnom energijom.

Ovaj novi album nudi nam devet skladbi koje se samo nižu i svakim novim tonom, akordom, svakom novom solažom i ubitačnim ritmom gaze sve pred sobom. Trio koji tako moćno zvuči, trio koji će vas pomesti svojom svirkom i, da, ostat ćete bez teksta. Zašto? Pa, razlog je jednostavan... Shaw Davis je rođen 4. travnja 1995. i danas ima nepune 24 godine a kao da je izronio iz zlatnog doba rocka. Sedamdesete kao da mu klize kroz prste, kroz žice i kao da mu ne daju da diše. Osobno, mislim da je i bolje tako jer uživao sam u svakoj sekundi ovog albuma i svim srcem ga preporučujem svima vama koji volite baš takve stvari i bendove.

Do sada ovaj pakleni trio bili su predgrupa i podijelili su pozornicu s imenima kao što su: Chris Duarte, Albert Castiglia, Matt Schofield, Anthony Gomes, GE Smith, JP Soars i Mike Zito. Bend svira visoko energetsku mješavinu blues rocka sa svojim glazbenim izričajem "Psychedelic Blues-Roots Rock". Nema nikakve sumnje, Shaw Davis & the Black Ties je sila i snaga, čista energija na koju itekako treba računati u budućnosti!

Bend čine Shaw Davis (gitara i vokal), Bobby Van Stone (bubnjevi) i Patrick Stevenson (bas). Strašna mlada ekipa glazbenika koji su samo uletjeli i ponovno protresli sva moja davno ustaljena stajališta, uvjerenja i shvaćanja. Surovo, zar ne?

PREPORUKA:
Odvojite svojih dragocjenih 46 minuta i krenite u nevjerojatni glazbeni sraz istinske energije, snage, čistih osjećaja i nevjerojatne ekspresivnosti. Shaw Davis & the Black Ties svojim drugim albumom "Tales from The West" čine ono što su nekad radili oni naši legendarni rock n' blues heroji. Ovi mladići imaju "muda" i bez imalo ustručavanja "praše" vrlo impresivnu glazbenu priču. Obavezno provjerite!

Evo, što i drugi kažu: "Powerhouse rock band, Shaw Davis & The Black Ties bring some serious bluster with their recently released second album, Tales From The West. This young and hungry power trio definitely veers hard to the rock side of the blues-rock scale, bringing not just youthful energy, but a surprisingly mature and “big picture” outlook to this collection of dynamic, multi-layered tunes." - Tom O’Connor

Blues Magazine tvrdi: “We have a new young guitar hero…Shaw Davis of South Florida. Fierce, raw guitar licks… his guitar tears, barks and bites… We will certainly enjoy this guitarist in the future.”

Više saznajte na:
https://www.shawdavisblackties.com/

Popis pjesama:

1. Take My Hand/4:52
2. Willie The Pimp (Frank Zappa)/3:51
3. Tales From The West/4:51
4. Mamma Told Me/4:04
5. Fire Inside/5:07
6. Know Where You Been/4:05
7. Atomic Groove/5:02
8. I Gotta Try You Girl (Junior Kimbrough)/ 6:29
9. My Friend /7:48

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici