Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

choices

Još 14. prosinca prošle godine Willa Vincitore u vlastitoj režiji objavljuje svoj novi studijski album "Choices". Kao i njezin prošli studijski uradak, tako i ovog diljem svijeta radijski promovira Frank Roszak i njegova FRRP.

A da biste poslušali kako pjeva Willa Vincitore morate se dobro pripremiti. Naime, i kod prošlog albuma ostao sam zatečen onim što čujem i onda je išla retrogradna priprema, a potom je uslijedilo veliko ushićenje! Naravno da su sada moja očekivanja bila itekako visoko izražena i ovaj njezin novi studijski album stavljen je u sam centar mojih očekivanja i želja.

Naravno, Willa me nije nimalo razočarala, jer ono što nam dolazi s novog studijskog albuma doista je sjajan glazbeni materijal. Da, sada mi je jednostavno žao što ga nisam uspio prije poslušati i obraditi, jer bi zasigurno bio uvršten u mojih 50 najboljih blues albuma 2018. No, kako se to kaže, sudbina nije tako htjela i nakon preslušavanja, iako je album iz prošle godine i iako imam brdo albuma koje treba ekskluzivno obraditi, Willa i njen album "Choices" ipak je našao svoje mjesto u Blues Corneru glazbenog web portala Soundguardian.

Kada pročitate što o ovoj glazbenici, pjevačici govore drugi, doslovno ostajete bez riječi. Primjerice, Professor Johnny P's Juke Joint, kaže: "If you are new to Vincitore, let me try to prepare you, she can sing like an angel and a demon. She’s versatile and sings jazz, blues, R&B, and soul and somehow makes them all sound wonderful... [she] is a great singer in a field populated by good singers. She has the tone and range that can make you fall in love, get angry, or weep from the sheer emotion of the song. She’s also a very savvy songwriter who has crafted these songs perfectly to suit her vocal approach."

Ovaj drugi album nastavlja tamo gdje je priča stala. No, sada sve to ide puno dublje, iskrenije i Willa sa svojim pratećim bendom "ubija" svaki glazbeni žanr koji se pojavio od sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ima tu čak i popa, ali u tragovima primarni su rock i R&B, americana, blues sve do gospela.

Za razliku od "Better Days", koji je bio sasvim originalan materijal, Willa je odlučila na ovom novom albumu obraditi jednu pjesmu u čast Annie Lennox. Radi se o nadahnutom funku "Money Can't Buy It". Pored toga, uz nju su i dalje oni glazbenici koji su radili i na albumu "Better Days". Evo tko je sve radio u studiju: Doug Abramson (bas), Karl Allweier (gitara), Jay Collins (saksofon u “These Days”), Lee Falco (bubnjevi, vokal), Art Labriola ("digital strings"), Scott Milici (klavijature, vokali), Brandon Morrison (bas u “These Days", vokali), Manuel Quintana (konge, udaraljke) i Chris Vitarello (ritam gitara u “These Days”). Svi zajedno ponovno su polučili nevjerojatno nadahnut album.

Da, rekli bi mnogi, ako volite Bonnie Raitt, Janis Joplin, Susan Tedeschi, Ruthie Foster i Shemekiu Copeland, došli ste na pravo mjesto da se suočite s njezinim glasom, da čujete kako iskreno, otvoreno i nadasve snažno Willa i bend prezentiraju ono što imaju u sebi... a to je nevjerojatna količina bluesa.

Albumom odzvanja impresivna glazbena podloga koju tako znalački glasovno modulira Willa Vincitore. Naime, ova glazbenica svima itekako jasno i direktno šalje poruku koja sadrži samo kratku i kristalno čistu istinu. Sve što ona može povezati Willa to i radi, povezuje soul, rock, jazz, funk, čak i pop, a sve omotano plavičastim plaštom apsolutno jedinstvenog glasa. A konačno i početkom ove godine Willa je objavila svoj drugi studijski album "Choices" na kojem itekako snažno i otvoreno pokazuje svoju vještinu skladanja, sviranja klavira, a, naravno, tu je njezin vokal, koji svojom snagom, ekspresijom i originalnošću izaziva duboki respekt i pomalo nevjericu i pitanje tipa, je l' to moguće?!

PREPORUKA:
Willa Vincitore svojim drugim solo albumom obilježila je svojih i više od 20 godina na glazbenoj sceni i eto upravo taj album je sada pred nama. Preporučujem ga svakome tko cijeni dobru glazbu, tu nema nikakve sumnje. Nema nikakvog straha, dileme, samo hrabro naprijed i vašem oduševljenju neće biti kraja. Provjerite obavezno!

Evo i drugih, koji to čuju ovako: “Call it what you want, [Vincitore] delivers. Great voice, effortless, clear and clean, compassionate and just enjoyably powerful… Not only great vocals, but real musicians playing…more than you expect!” – Blue Barry, Smoky Mountain Blues Society

Više o svemu saznajte na:
www.willaandcompany.com
www.willaandcompany.com/about-us
twitter.com/willavincitore
www.frankroszakpromotions.com
soundcloud.com/willa-vincitore/choices
itunes.apple.com/us/album/choices/1446722806
open.spotify.com/album/6GKteWYHZVWnJJLa78HHIH
Booking: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Just Ain't the Same 3:36
2. Choices 3:28
3. Need a Little Help 3:04
4. Trust 3:41
5. I Love You Baby 3:45
6. Everything Hurts 1:54
7. Bite Me 2:30
8. It Is What It Is 4:01
9. These Days 4:32
10. Money Can't Buy It 3:18

(FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike