Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Deep

Dana 11. siječnja Naked Records objavljuje studijski album "Deep", kojim je belgijski bend Boogie Beasts, čini mi se, dobro prodrmao europsku blues scenu. Nico de Cock ponovno nam predstavlja za mnoge novo ime. Oni koji malo pažljivije prate ovu scenu znaju da europska blues scena uopće nije zanemariva, dapače, nju čini veliki broj odličnih izvođača i umjetnika. Boogie Beasts jedni su od takvih.

Ne čudi me što još 2017. o radu i djelovanju Boogie Beasts francuski "Rolling Stone" piše: "A rhythmic and inspired album, marking the arrival on the blues rock scene of a future big name." Dvije godine su prošle i ovaj bend upravo je to i učinio... postali su ime koje na rock n' blues sceni itekako ima što pokazati i dati. Treba jasno kazati, bend je razvijajuća, narastajuća budućnost ovog glazbenog usmjerenja, koja ne podliježe niti se pokorava nikakvim diktatima. Njihova glazba je "ubijanje" svih uvriježenih pravila i granica.

Njihov prljav zvuk, vukući gotovo hipnotizirajući slide, razulareni usnjak i naravno izuzetno puno iznenađujućih glazbenih rješenja, skladbi doslovno će vas iznenaditi. Kroz deset skladbi ovaj bend iz iz Liègea i Limburga doista će vam ostaviti prostora za vrlo veliku nedoumicu i zapravo iznad glave stalno će vam biti upitnik koji će vas pitati: Gdje si bio do sada, dečko? Mislio si da sve znaš... e ne znaš! Vrijeme je za novi školski sat bluesa u svom iskonskom značenju ali i u raznim fuzijama, koje spajaju sve moguće i nemoguće glazbene izričaje. Taj njihov sraz rocka, bluesa, psihodelije i tko još zna čega zapravo su se pokazali kao sjajan spoj, davši cijeloj ovoj glazbenoj priči posebne konotacije.

Boogie Beasts itekako pokazuju svoju sklonost prema električnom delta bluesu, koji prerasta u najosebujniji zvuk koji spaja, primjerice, Black Keys, J.L. Hookera, usnjak Little Waltera i čistu i eksplozivnu jednostavnost glazbenog izričaja RL Burnsidea.

Sve ovo svakako će itekako zanimati sve one koji vole ovaj glazbeni stil.

PREPORUKA:
Boogie Beasts čine četvorica glazbenika: Jan Jaspers (gitara, vokal), Mathias Dalle (gitara, vokal), Fabian Bennardo (usna harmonika) i Gert Servaes (bubnjevi). Svojim studijskim albumom "Deep" snažno su zaorali po ovoj blues sceni. Vrlo kohezivna buka, zarazni ritmovi, taj prizemni, prljavi sound u konačnici rezultira glazbom koja je zapravo neodoljiva, zar ne?

Više o svemu saznajte na:
https://www.boogiebeasts.com/
https://www.facebook.com/boogiebeasts/
https://open.spotify.com/album/3X12HB1Z4y2gwePd2bxEmV
http://donor.company/naked/
http://smarturl.it/boogiebeastsemotion
www.naked-music.com

Popis pjesama:

1. Inside/2:38
2. Emotion/3:15
3. Mad/2:39
4. Long Gone/2:21
5. No Good/3:18
6. I Don't Know Why/4:32
7. Trouble/3:50
8. Gonna Be Your Man/6:04
9. Night Time Hero/3:42
10. In Front of You/5:00

(Naked Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike