Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Katarina Pejak Roads That Cross album cover

"Roads That Cross" je novi studijski album Katarine Pejak, glazbenice koja će tek podebljati svoju glazbenu priču. Sada, kada je ušla pod okrilje Ruf Records, vjerujem da će se priča dodatno razbuktati i pokazati poglavito europskoj publici da ona doista ima što za ponuditi. Ruf Records, kao i obično, puca odmah i na prvu i upravo je danas taj "street date" njezinog nastupnog albuma za ovu njemačku izdavačku kuću.

Katarina Pejak je kantautorica koja fuzionira razne glazbene stilove, osobito američke "roots' glazbe, koje potom mogli bi kazati dodatno filtrira, propušta kroz svoje balkansko podrijetlo, ali i klasičnu glazbenu edukaciju.

Na njezino glazbeno biće utjecali su mnogi poznati glazbenici poput Toma Waitsa, Nore Jones, legendarne Bessie Smith, kao i Otisa Spanna, ali i mnogi drugi umjetnici čija je glazba dolazila do nje putem očeve kolekcije u svom domu u Beogradu. U konačnici Katarina se odlučila udaljiti od svog klasičnog odgoja i okrenula se skladanju vlastitih pjesama. Paralelno počela je nastupati u klubovima i objavila je tri albuma: "Parfem i sreća" iz 2010., "Priče iz prve ruke" iz 2012. i "Stari, novi posuđeni i blues" iz 2016, zapravo EP snimljen 2015.

No, zapravo njezina priča dobiva veliki vjetar u leđa kada je započela studij skladanja na "Berklee College of Music", gdje je dobila stipendiju. Diplomirala je 2014., a u zadnjem semestru dobila je nagradu za "Songwriting Achievement". Izvrsni mentori Dave Limina (dugogodišnji klavijaturist Ronnieja Earla), Pat Pattison (međunarodno priznati lirski guru za pisanje), te Scarlet Keys (pjesnikinja i spisateljica), svaki u svom dijelu rada, pomogli su i uputili Katarinu u sve one skrivene tajne, koje svakom glazbeniku zapravo pomažu da ide stalno naprijed i da bude uvjerena u ono što radi. Katarina je sve to upila i kroz stalno nastupanje dovela se do stupnja kada je potpuno sigurna u sebe i u ono što radi. Njezini nastupi diljem svijeta, od Beograda preko Beča i Nashvillea do Kalkute, dali su joj već sada atribut svjetske glazbenice. Trenutno živi u Nashvilleu i permanentno radi.

"Roads That Cross" vođen je iskusnom producentskom rukom Mikea Zita, kao i izvršnog producenta Thomasa Rufa. Kao šlag na tortu legla mi je izuzetna gitara doista sjajne Laure Chavez, koja u svom gitarističkom rukopisu ispisuje neke od ponajboljih gitarističkih bravura. Posebna pohvala ide samoj Katarini koja je svih 11 skladbi sama skladala i potpisala i što nije išla u nikakve obrade. Ostala je vjerna sebi i svojoj glazbenoj priči.

Njezina svirka klavijatura izvrsno se uklopila u cjelokupni kontekst albuma i dala je svakako dodatnu notu albumu. Njezin vokal izvrsno se snalazi u apsolutno svim pjesmama a uz odličnu ritam sekciju (Lonnie Trevino Jr. Na basu i Damien Llanes na bubnjevima) ova glazbena priča je u potpunosti zaokružena. Kao i uvijek, u ovakvim prigodama tu je i vokal i gitara Mikea Zita u jednoj pjesmi, a to je "Midnight Rider".

PREPORUKA:
"Roads That Cross" Katarine Pejak u svojih niti 44 minute pružit će vam zadovoljstvo primanja bluesa u kompletnoj svoj ljepoti i, mnogi bi rekli, vrlo raskošnoj i bogatoj jednostavnosti. Možda je upravo i to najveća glazbena tajna ovog glazbenog stila. Naravno, kao i uvijek, na vama je da provjerite o čemu se tu točno radi. Potražite i nabavite ovaj album i nakon preslušavanja uvjerite se da nisam ništa izmislio ili slagao.

Više o svemu saznajte na:
http://katarinapejak.wixsite.com/katarina-pejak/katarina-pejak-website-music
https://www.facebook.com/pejakatarina/
https://katarinapejak.bandcamp.com/
http://katarinapejak.wixsite.com/katarina-pejak
https://itunes.apple.com/us/album/roads-that-cross/1447682958

Popis pjesama:

1. Nature Of My Blues
2. Sex Kills
3. Cool Drifter
4. Moonlight Rider
5. Old Pain
6. Chasing Summer
7. Turtle Blues
8. Down With Me
9. She's Coming After You
10. Roads That Cross
11. The Harder You Kick

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiTame Impala u Puli


Održan je kultni Viva La Pola! festival


Prepun amfiteatar u Puli ugostio legendarne Arctic Monkeys


Vlajternativa opet pobjeđuje


Amira Medunjanin u Puli


S.A.R.S. i Bajaga s instruktorima na Adria Summer Festivalu


Amenra premijerno u Hrvatskoj


odmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Spektakularna rapsodija u Bologni