Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BluesInMyBlood CoverArt 2

Prije devet dana objavljen je album "Blues In My Blood", kojeg zajednički potpisuju sjajna pjevačica Tiffany Ann Pollack i izuzetno ekspresivni gitarist Eric Johanson, a sve to napravljeno je pod okriljem izdavačke kuće Nola Blue Records i uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoon.

Ovakvi albumi ne snimaju se svaki dan. Naime, čudi me da već ranije nije došlo do njihove suradnje. Takvo ispreplitanje razumijevanja i shvaćanja nekon glazbenog stila rijetko se susreće. Tiffany i Eric svaki u svom dijelu izuzetno efektnose nose i snalaze u svim onim čudnim relacijama koje nam tako posebno i jedinstveno donosi blues. Mnogi će kazati, ma to je samo puko pretjerivanje, ali vjerujte, nije! Da bi uopće mogli izvoditi blues, on zapravo mora biti dio vas samih. Vašim instrumentima morate to znati prenijeti do slušatelja, do publike i to mora biti spontano, to mora biti jedan prijenosni, fluidi tok, kojim te plavičaste dolaze do vas samih. Doista, do sada sam naletio do vrlo malo albuma kao što je "Blues In My Blood" Tiffany Ann Pollack i Erica Johansona.

Tiffany se nakon rođenja trećeg djeteta vratila svojoj glazbenoj karijeri i trenutno pjeva s vlastitim jazz bendom Tiffany Pollack & Co. Eric Johanson izuzetni je gitarist koji je svirao s primjerice Cyril Nevilleom, a 2017. snima “Burn It Down” za Whiskey Bayou Records, izdavačku kuću čiji je vlasnik Tab Benoit. Album je preko New Orleans Offbeat Magazina nominiran za najbolji blues album 2018. Nakon čudnovate priče Tiffany i Eric su otkrili da su zapravo u rodbinskoj vezi i ovaj album na neki način je stvarna priča, kako se obitelj ponovno okuplja nakon dugo vremena i svoje osjećaje prenose tako spontano i iskreno kroz blues. Naime, to njihovo otkriće da su rođaci i pripadnici treće generacije glazbene obitelji s bogatom poviješću jednostavno su morali obilježiti. I zato je album "Blues In My Blood" zapravo vrlo osobni obiteljski projekt u čistoj proslavi bluesa. Doista nevjerojatna priča!

PREPORUKA:
Ovih 11 skladbi (od kojih je sedam autorskih i četiri obrade) itekako snažno odašilju poruku kako ovo dvoje ljudi imaju nevjerojatni talent i da su se njihove životne priče i putovi doslovno morali spojiti, da su njih dvoje naprosto morali snimiti album.

"Blues In My Blood" je studijski uradak Tiffany Pollack i Erica Johansona, koji u mojim uređajima provodi jako puno vremena. Namjerno neću spominjati ni posebno isticati niti jednu pjesmu, jer doista album vrijedi i mora se slušati u cjelini. Kada tako postavite stvari i svoju priču, jednostavno će vas ti "blue notes" preplaviti, obuzeti i sve će se oko vas pretvoriti u jednu, prekrasnu, nevjerojatnu blues bajku! Ako već niste obavezno provjerite zašto.

Više saznajte na:
tiffanypollackandco.com/
www.ericjohanson.com/
www.nola-blue.com
www.twitter.com/nolablueinc
www.instagram.com/nolablueinc
www.nola-blue.com/eric-tiffany-merchandise.html
www.amazon.com/Blues-In-My-Blood/dp/B07MGJ6MM1
airplaydirect.com/TPEJ-River

itunes.apple.com/us/album/river-single/1444796827
blindraccoon.com/clients/tiffany-pollack-eric-johanson/

Popis pjesama:

1. Blues In My Blood 3:54
2. Memories To Forget 4:49
3. Keep It Simple 3:55
4. Michael 4:50
5. Diamonds On The Crown 3:06
6. No Expectations 3:34
7. Do I Move You? 3:29
8. Slave Of Tomorrow 5:23
9. Get Lost With Me 4:52
10. River 3:34
11. If I Had A Hammer 4:37

(Nola Blue Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - MikeIzvještajiSymphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala