Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bad luck

Prošlo je dosta vremena od kako sam ovaj bend slušao i gledao uživo. Tada je to bilo jedno nadasve nevjerojatno bogato iskustvo, koje me dugo nosilo svojom pozitivnom "vibrom". The Gamblers, bend iz Sremske Mitrovice, koji uvijek svojim iskrenim i nadahnutim nastupom publiku osvajaju na prvu! Još kada se opuste, kada završe one službene ‘’spike’’ i stvar krene spontano... e tek tada nastupa pravi, istinski glazbeni uragan! Pred nama je njihov "homemade" album "Bad Luck" kojim nam ponovno daju tu svoju nevjerojatnu instrumentalnu nadahnutost.

Album nam donosi 12 skladbi uz tri tzv. bonus track, akustične verzije tri skladbe iz već odabrane i snimljene set liste. U gotovo sat vremena The Gamblers vode nas na atraktivno putovanje kroz ukupno 15 destinacija. Naravno, snimke pružaju taj neodoljivi ugođaj svirke uživo. Pri tome mislim da na tim tonskim zapisima nema nekog dodatnog uljepšavanja, već bend snima iz prve. Teško da se ovim glazbenicima može bilo što prigovoriti jer smisao i ljepota bluesa ogleda se upravo u tim nepredvidljivostima, u tim raznoraznim situacijama kada samo pravi istinski majstori "drmaju" i tu jednostavno nema greške. OK, ima nekih sitnica (programirani bubanj npr.), ali to su stvari koje su u cijeloj priči apsolutno zanemarive. Zašto? Ma mene uopće to ne brine, to je tek sporedna "spika" jer bitan je "feeling", "mojo" – ako toga nema, što će vam sva silna ekipa glazbenika i vrhunska produkcija' The Gamblers suvereno vladaju situacijom i te neke eventualne zamjerke apsolutno su minorne.

Njihova šarolika glazbena ponuda od west-coast i jump bluesa, preko boogieja i bluesa učinili su svoje i dali su jedan potpuno novi tračak svjetlosti na obraćanje pozornosti na izvođače i bendove iz nama susjednih država. Posebno ću istaknuti njihovu svirku u kojoj oni jednostavno žele publici pokazati svoje drugo lice a sve umotano u efektnu isporuku izuzetne doze bluesa, rocka, r&b, soula i jazzom obojenih skladbi s doista izraženom željom da sve bude vrlo inspirativno i efektno. Moram priznati da su u tome uspjeli u potpunosti, bez obzira na gore navedene "manjkavosti". Momci, svaka vam čast!

Na prvom mjestu tu je veliki šef benda, pjevač i gitarist Marin Belenović, čiji vokalni i instrumentalni potencijal je doista visoko respektabilan. Svirka ne samo da je dobra, ona je odlična, inspirativna i prepuna improvizacijskih dionica. Naravno, cijeloj zvučnoj slici pridonijeli su svojim udjelom i ostali članovi benda i onako, svi zajedno svojim efektnim studijskim radom dobili su ovako dobar album.

Ma naravno, uvijek se može bolje i efektnije, to je činjenica ali u slučaju njihovog studijskog rada, oni su to doveli do neke točke profesionalnosti, gdje priča samo ide, teče i oni su tu da svoju "furku", svoj "blues feeling & mojo" jednostavno podijele sa svojom publikom i da ih na neki čudnovati način drže na visokoj razini koncentriranosti.

Još jedan uspješni studijski "session" je odrađen a kompletna zvučna slika pokazala je što može bend s točno definiranim izričajem učiniti. E da, sada je na vama da pokažete je li to i vaša glazbena priča. Moja sigurno jest!

The Gamblers čine: Marin Balenović (Marin) – gitarist, vokal, osnivač benda i istinski blues znalac u svakom pogledu; Aleksandar Stanulović (Stanley) – gitara, slide gitara, back vokali, glazbenik, čija gitara daje onu posebnu notu pjesmama; Željko Bacalo (Backo) čije bas linije tako produhovljeno pune strukturu svake pjesme; bubnjar Rade Krivokuća i Goran Nedić ( Nele) koji svojim saksofonom puni i puše baš tamo gdje treba.

U svim tim ograničenjima koja prate bend od sveukupne situacije do čiste i istinske prihvaćenosti ovakve nadahnute i kvalitetne glazbe, oni opravdavaju izuzetno dobro svoje iskustvo, uigranost i respektabilnu prezentacijsku formu.

PREPORUKA:
"Homemade" album "Bad Luck" The Gamblersa još je jedna potvrda više da se blues itekako sluša, da je ga ljudi vole slušati, izvoditi i razvijati. Možda je ovo zadnje i najbitnije!

Kad su u pitanju The Gamblers, osobno znam da će uvijek biti ugodnih iznenađenja i stoga ću ih uvijek rado preporučiti i ukazati da ako nešto vrijedi, onda to je doista tako!

Više o svemu saznajte na:
www.gamblers.in.rs
www.facebook.com/gamblersm/
www.facebook.com/gamblersm/videos/804410056418678/?t=3
www.facebook.com/gamblersm/videos/428012260725128/?t=9

Popis pjesama:

1. Bogaloo 4:20
2. Don't Have To Worry 4:03
3. Bad Luck Woman 3:57
4. Ain't Gonna Cry 5:32
5. Grandfather's Walk 2:57
6. Don't Tease Me Baby 3:38
7. Letter To My Girl Girlfriend 3:22
8. Tell Me Darling 4:40
9. She's Good One 3:48
10. You've Opened My Ees 2:58
11. Fine Fine Fine 4:04
12. Fast Stomp 2:59

BONUS TRACK:
13. Don't Have to Worry (Unlugged) 4:21
14. Bad Luck Woman (Unlugged) 4:07
15. Fine Fine Fine (Unlugged) 4:08

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiChui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru


Milky Chance održali koncert u zagrebačkoj Tvornici