Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dennis live

Upravo danas, 15. ožujka, pred nama je album "Live at Electric Andyland", kojeg potpisuju Dennis Brennan i The White Owls. I da, album objavljuje VizzTone Label Group.

Moram istaknuti kako je upravo Richard Rosenblatt prepoznao što mi ovdje u ovom dijelu Europe radimo i osobno se nadam da više nikakvih prepreka nema. Dapače, sada već dobivamo točne datume objava novih izdanja tijekom ove godine i to ovoj izdavačkoj kući daje prednost spram ostalih. To je jedini način da se ulovi ekskluziva, treba podijeliti informaciju, treba materijale poslati i sve to treba učiniti na vrijeme. Kada se sve poklopi onda više ništa nije uupitno i stvari jednostavno idu svojim tijekom.

Dennis Brennan je glazbenik koji nam dolazi iz Bostona i njegov glazbeni interes ima široku zonu prihvaćanja i stoga je to najbolje odrediti kao "roots music" a tu su se tako dobro smjestili i blues i soul.

Pred nama je njegov nastupni album "Live at Electric Andyland" na kojem Dennis Brennan & The White Owls tako nadahnuto i iskreno uživo, onako iz prve, izvode svoju glazbu. Da, Dennis i bend izvode i svoje pjesme ali i one koje su napisali, primjerice, Johnny Guitar Watson, Mose Allison, Willie Dixon, Jimmy Reed, Bobo Jenkins, Big Al Downing i The Rolling Stones.

Moram odmah priznati da mi se neobično sviđa ta njihova spontanost koja daje onu posebnu čar kompletnom albumu. Ova kolekcija od desetak pjesama s tri originala jasno opisuje njihov glazbeni izričaj koji se temelji na bluesu. Uz Dennisa Brennana na vokalu i usnjaku, tu su još i ritam sekcija bubnjar Andrew Plaisted i basist Jim Haggerty, gitare Tim Gears i Stephen Sadler, dok klavijature svira Davida Westnera. Ova ekipa itekako umješno i uspješno stvara prostor na kojem plovi Dennisov osebujni vokal.

PREPORUKA:
Malo me cijela ova priča podsjeća na Toma Waitsa, ali sposobnost izražajne prezentacijske forme i nadasve posebni Dennisov vokal dali su ipak jednu novu notu ovom albumu i to je doista sjajno!

Album "Live at Electric Andyland" Dennis Brennana i The White Owls nije za one koji su tek krenuli u ove vode, mogli bi jednostavno "zbrisati". Za nas koji smo već dugo u ovoj priči, album "Live at Electric Andyland" sjajna je prilika da dokažemo kako nismo zahrđali! E pa da vas vidim!

Više o svemu saznajte na:
www.dennisbrennan.com
https://airplaydirect.com/DennisBrennan
https://open.spotify.com/artist/0r990o0woUElrwC71NoNaR
https://www.vizztone.com/
https://www.facebook.com/VizzToneLabelGroup/

Popis pjesama:

1. Cuttin' In /3:01
2. Nothin' But Love/2:59
3. Yes I'm Loving You/2:07
4. End of the Blues/4:33
5. Good Lover/3:31
6. The (new) Call of the Freaks/3:47
7. Tangle/4:53
8. Three Kind of Blues/4:56
9. I Live the Life I Love/3:37
10. Foolkiller/3:15
11. I'm on my Last Go Round/3:23
12. No Expectations/5:10

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike