Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bad Tattoo cover small

Već od prve milisekunde novog, sedmog po redu studijskog albuma "Bad Tattoo" Mighty Mikea Schermera, jasno vam je da će vas ovih 12 pjesama itekako "odvaliti". Upravo danas, 22.ožujka, izdavačka kuća VizzTone Label Group službeno objavljuje ovaj album.

SoundGuardian zahvaljujući Richardu Rosenblattu ima mogućnost biti među onim web portalima koji ekskluzivno promoviraju i prezentiraju ovaj album izvrsnog Mighty Mikea Schermera.

Kako je album sniman u studiju Kid Andersena uz sudjelovanje sjajnih gostiju, od Ricka Estrina preko Chrisa Caina do Billyja Pricea, tim više cijela priča dobiva na izražajnosti i kvaliteti. Ali ono što posebno ističe i podiže cijeli album je nevjerojatna ležernost, prpošnost i potpuna opuštenom kompletne ekipe koja je snimila album.

Tome se uopće ne treba čuditi jer je Mighty Mike Schermer svirao uz Elvina Bishopa, Bonnie Raitt, Charlieja Musselwhitea, Angelu Strehli, Mariju Muldaur, Howarda Tatea, Pinetop Perkinsa i uz mnoge druge priznate glazbenike. Sve to itekako je imalo odjeka na njegovo glazbeno biće i njegovu nevjerojatnu sposobnost prilagodbe ama baš svakom glazbenom stilu. No, nekako mi se čini da albumom "Bad Tattoo" odzvanja tzv."rompin' and stompin" glazba, "West Coast Blues","Jump Blues" koji će vas odmah potaknuti i jednostavno pozvati na gotovo punih 52 minute odlične zabave, plesa i to bez imalo sumnje u ugodno zajedničko druženje.

Od samog početka albuma ekipa kreće žestoko, "praše" nam jako dobro poznatu i nadahnutu glazbu za koju svi znamo od čega je sazdana. S druge pak strane, nema nikakve sumnje da se ova ekipa itekako dobro snašla u ovih 12 snimljenih skladbi, koje su na neki način samo sredstvo za podizanje vašeg raspoloženja i davanja vam snažnih pozitivnih vibracija. Da, u pravilu samo te pozitivne vibracije razlog su vašeg neprestanog boravka na plesnom podiju, a ako niste na plesnom podiju, onda tijelom prolaze snažne vibracije koje tjeraju vaše tijelo na micanje u tom zaraznom ritmu. Ma, taj štih "stare" glazbe puca vas odmah. Vjerujte mi, osjetio sam to na svojoj koži !

Njegovu glazbu čine oni glazbeni elementi koji se mogu naći u Chicago bluesu i New Orleans R&B, a ako tome dodate i vrckavi "swinging West Coast Blues" i to je to! Nema tu nikakve filozofije. Stoga, njegova glazba zvuči svježe, uzbudljivo i nadahnjujuće, kao prava, dobra, odlična zabava, pogodna u svakoj prilici.

PREPORUKA:
Nema sumnje da je Mighty Mike Schermer izuzetno nadaren glazbenik, koji je nevjerojatno samouvjeren u ono što radi i da je to itekako dobro i kvalitetno! I zato vam doista od srca preporučujem "Bad Tattoo".

Nema nikakve "frke" i samo se poslužite, nećete požaliti! A ako meni ne vjerujete, evo što i drugi govore, njima ćete zasigurno vjerovati: "Mighty Mike Schermer is probably the best blues guitarist, singer and songwriter you’ve never heard of…and probably not for long!” - Tommy Castro

“Every time I play with him my booty hurts afterwards from him kicking it all night!” - Elvin Bishop

“Funky and authentic!” - Bonnie Raitt

Više o svemu saznajte na:
https://www.mighty-mike.com
https://www.facebook.com/Mighty-Mike-Schermer-228173003874930/
https://itunes.apple.com/us/album/bad-tattoo/1449504780
https://open.spotify.com/album/2TWoqI58dW3ODd2nwHrFR
https://www.deezer.com/album/84404752

Popis pjesama:

1.She Won't Be Coming Back 4:26
2. Lover's Hall Of Fame (feat. Dennis Dove) 3:41
3. How Much Longer? 3:41
4. I Can't Let It Go (feat. Billy Price) 4:43
5. Bad Tattoo 3:37
6. Ain't That The Way Love Goes 4:04
7. One Thing Every Day 4:25
8. Hey Francine! 4:02
9. Baby Down The Well 4:42
10. Suffocating Love (feat. Chris Cain) 4:44
11. Stop Looking For Love (feat. Rick Estrin) 4:31
12. Up All Night 4:45

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike