Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vegas jackpot

I opet zahvaljujujući Franku Roszaku i njegovoj FRRP pred nama je još jedno novo ime na ovim prostorima: Vegas Strip Kings dolaze nam iz Las Vegasa i u svojoj režiji snimili su i objavili svoj studijski album "Jackpot" i to 22. veljače ove godine.

Ovaj bend nastao je na ostavštini onog što je činila Blind Pig Records, a tada su se zvali Contino. No, to vrijeme je prošlo i pred svima nama je novo ime Vegas Strip Kings. Bend svoj glazbeni izričaj temelji na bluesu iz Las Vegasa, a sve to dobro su začinili svojim jedinstvenim utjecajima i na kraju su izradili prepoznatljivu kombinaciju americane s bluesom, te rockabillyjem i zydeco utjecajima. Nije to nimalo lako posložiti, ali ovoj ekipi taj problem nije uopće teško pao, dapače!

Taj njihov "rootsy" stil dobiva zaista sjajne kritike a to itekako pokreće konstantno rastuću bazu fanova kako u Sjevernoj Americi, tako i Europi.

Cijelim albumom čuje se ta njihova interakcija, koja je zapravo poprilično instinktivna, budući da svakoj strofi pjesme oni daju ozbiljno i važno značenje, a sam nastup na sceni odmah im stavlja osmjehe na lica!

Svi oni koji su ih vidjeli i čuli uživo kažu da je to kao da gledate jureći vlak kako "piči" kroz planinski prijevoj. Nema sumnje to je izuzetno uzbudljivo, frenetično, iskustvo koje vas često tjera da se pitate hoće li svaki tren taj vlak iskočiti s tračnica, ali – to se nikada ne događa! Nevjerojatno!

Vegas Strip Kings čine gitarist i pjevač Al Eck, klavijaturist i harmonikaš Billy Truitt, kontrabasist Rob Edwards, bubnjar Justin Truitt i saksofonist Jimmy Carpenter. Od 13 pjesama namjerno neću isticati niti jednu, jer vam predlažem da poslušate album od početka do kraja, u cijelosti, i da se sami uvjerite kako će vam ovih skoro 58 minuta protutnjati... a vama će donja vilica pasti na pod!

PREORUKA:
Ako već sada, na tek nekoliko preslušavnja, pišem na ovakakv način, što će tek biti u nekim sljedećim albumima. Iskreno, nadam se da će ih biti još u bliskoj budućnosti. A do tada vaša osjetila snažno će poticati ovaj glazbeni sadržaj koji je pred vama. I stoga bez okolišanja što prije nabavite ovaj album Vegas Strip Kingsa, a vjerujte mi, njihova glazba za sve nas bit će istinski "jackpot"!

Više o svemu saznjate na:
https://www.vegasstripkings.com
https://itunes.apple.com/us/album/jackpot/1451113473
https://open.spotify.com/album/2VB6pybVuR5aULyQpBHjfX
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Rotgut Run 5:11
2. It Ain’t 3:59
3. Jesus On The Dash 4:13
4. Lately 4:15
5. Screeching Halt 5:13
6. Take It Easy 3:10
7. Back To You 4:15
8. V8 Ford 5:41
9. Hold On
10. Pawnbroker 3:37
11. Life Of Me 3:47
12. Same Thing 6:44
13. Sharp As A Razor 3:05

(FRRP / Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike