Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

paglia

Osobito mi je drago što vam s velikim zadovoljstvom mogu prezentirati prvi solo album kojeg svojom gitarom potpisuje Stef Paglia, "Never Forget". 

A tko je Stef Paglia? Vjerojatno se sjećate da je upravo njegova gitara vodila glavnu riječ kada se radi o sjajnom belgijskom rock n' blues bendu The BluesBones. Njemu su se pridružili Belgijanac Geert Schurmans na basu i Kanađanin Joel Purkess na bubnjevima. Ova trojka će vas pomesti sa svojih deset pjesama, koje je producirao Englez Wayne Proctor, a sve je snimljeno u studijima Superfly u Engleskoj.

Stef Paglia je pod vlastitim nadzorom objavio svoj prvi solo album, koji nam u gotovo 52 minute nudi doista nadahnutu glazbu. Ta glazba u sebi spaja nekoliko poznatih nam stilova, tako da na kraju dobivamo jedan doista vrlo ekspresivan "soulful, groovy blues rock "album.

Da, više nema nikakve sumnje, s ovim albumom Stef Paglia pravi prve korake u solo karijeri i to daleko od BluesBonesa. Ovaj visokoenergetski album sadrži 9 autorskih pjesama i jednu obradu, što svakako određuje ovog mladog i vrlo impresivnog glazbenika značajnom autorskom crtom i daje mu velikih kredita za daljnje glazbene poteze.

Tijekom godina Stef je razvio svoj moderni, groovy blues/rock stil, koji će zasigurno u budućnosti igrati veliku ulogu. Sve skladbe Stef nam predaje direktno iz srca, potpuno iskreno i čisto, njegove pjesme su stvarne, životne, a njegova prezentacijska forma doista je jedinstvena.

Kada mu je prije 5 godina preminuo otac, Stef je bačen u vatru stvarnog života. Njegovi roditelji bili su mi 100% podrška i sada je nekako ostao na vjetrometini. No, brzo je stao na svoje noge, upoznao je svoju današnju djevojku i zajednički su krenuli dalje. Ona je autor tekstova i velika mu je potpora u onome što Stef radi. Kao da mu je zamijenila oca i sada je Stef tu gdje je. U ovom triju nema nikakve filozofije, sve je otvoreno i mora se biti itekako dobar da bi trio zvučao, baš tako kako zvuči... odlično!

Ma sve u svemu, cijela ova glazbena priča ima sjajne reference i jednostavno čini mi se da je Stef Paglia predodređen da uspije! Stoga me ne čudi što producent Wayne Proctor (KING KING, Ben Poole) o njemu govori na ovaj način: "A truly world class guitar talent, with a blues heart and an insanely creative spirit, watch this space!”

Ovih 10 skladbi prezentiraju vrlo nadahnuti i zreli glazbenici, koji na vrlo poseban, suptilan način istražuju brojne blues stilove i tome daju svoj originalni glazbeni izričaj. Baš takvim načinom otvorili su si put do široke platforme raznovrsne publike.

Ma da, ova trojka na albumu "Never Forget" pruža doista sjajnu rock n' blues priču. Ta priča toliko je iskrena, toliko je snažna da doista nemam ni trunke zamjerke, doista nemam što prigovoriti. Ova trojka tako nadahnuto izvodi ono što osjećaju i što je naprosto dio njih samih. Nema tu nikakvih zakulisanih igrica, tu se svi bacaju na glavu i 'drmaju' iz prve, što me posebno veseli. Momci ne filozofiraju, već uzimaju instrumente u ruke i kreću sa svojom svirkom i nije ih briga za ništa i nikoga. Sjajno!

PREPORUKA:
Kao što ste mogli primjetiti, ovaj tekst dio je snažnih refleksija koje sam primio nakon preslušavanja albuma. Od prve do zadnje pjesme radi se o vrlo razvidnom, dinamičnom, efektnom rock n' bluesu, gdje su sve karte na stolu i sve se zna! Pa, tako u brzim temama čujemo kako to ovaj bend praši sve u šesnaest! A onda u sporijim, laganijim skladbama čujemo tu eksponiranu emociju, čujemo tu suptilnu svirku, gdje se naizmjenično nadmeću, vokal, gitara uz ubitačnu ritam sekciju! Namjerno neću izdvajati niti jednu pjesmu poslušajte kompletni album i uvjerite se sami jesam li u pravu.

Volite zabavu, volite plesati, volite biti uz voljenu osobu? Album "Never Forget" Stefa Pagliae je odličan materijal upravo za sve to!

Više saznajte na:
www.stefpaglia.com
www.muziekodroom.be/concert/stef-pagliatrio

Popis pjesama:

1. Watch Out 3:40
2. Take Me Away 4:06
3. Freedom 3:30
4. Death Tree 6:04
5. Mistery Heaven 7:00
6. Twilight 3:47
7. Dirty Woman 6:36
8. Crush On You 4:31
9. The Unknown 4:15
10. Warmth Instead of Cold 8:03

(Samostalno )

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike