Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

texashoney

Od svih stilova bluesa, texas blues je svakako onaj koji itekako visoko kotira na top ljestvici brojnih poklonika žanra. Stoga nije čudo da je upravo album ''Texas Honey'' sjajne, mlade i vrlo agilne Ally Venable izazvao pravu buru na svjetskoj blues sceni. Od kada je prije samo tjedan dana i službeno objavljen od strane njemačke blues diskogrfske kuće Ruf Records on ruši sve pred sobom!

Ova lijepa, mlada, atraktivna i nadasve talentirana pjevačica i gitaristica sa svojim pratećim bendom u samo ovih par dana od izlaska albuma čini pravi darmar. Njezin atraktivni, izuzetno energični i opaki texas blues ima sve ono što će brojne poklonike baš ovog glazbenog stila dovesti do vrlo iznenađujućih reakcija.

Za Ally je sve započelo u crkvi kada je imala 12 godina, a samo, eto, sedam godina kasnije, ona žari i pali svojom impresivnom svirkom gitare i neodoljivim vokalom. O tome tako direktno i otvoreno svjedoči Guitar Player Magazine: ''Venable pulls off a stunner of gritty and/or sultry blues-rock tunes embellished with lots of tasty guitar solos.”

I stoga nije čudno što je Ally već sa svojih 19 godina osvojila nekoliko značajnjih nagrada i priznanja. Uz nju za ovaj album u studiju radili su basist Bobby Wallace i bubnjar Elijah Owings. Kako i inače, u klasičnoj postavi gitara i vokal te bas i bubanj ne može i ne smije biti nitko tko nije vičan svom zanatu. Upravo iz tog razloga ova ritam sekcija su izvrsni multi-instrumentalisti za koje nema nikakvih prepreka, dvojbi niti nepoznanica. U svakom trenutku oni itekako znaju što im je činiti, to se nepobitno i čuje na ovom trećem albumu Ally Venable.

Svi mi jako dobro znamo da ima ''ono nešto'' u tom i takvom Teksasu. Upravo tu živu tradiciju texas bluesa Mike Zito posebno potencira i kao da nam zajedno s Ally govori i poručuje: ''Ne zaboravite ZZ Top, Johnnyja Wintera i Stevieja Ray Vaughana, oni žive kroz taj i takav texas blues!''

PREPORUKA:
Mlada, lijepa, atraktivna i nadasve talentirana glazbenica Ally Venable svojim trećim albumom kreće u snažno osvajanje svih renomiranih svjetskih blues top ljestvica. Jednostavno morate čuti ovaj album i pristupiti velikom broju njezinih novih fanova. Samo na taj način biti ćete u žiži onoga što se stvarno i trenutno događa na svjetskoj blues sceni.

Osobno, vjerujem da ste spremni za novu, svježu krv.... ona nam dolazi i teče u nevjerojatno prihvatljivoj i atraktivnoj glazbenoj ponudi Ally Venable.

Više o svemu saznajte na:
www.allyvenableband.com
www.facebook.com/bluescaravan/

Popis pjesama:

1. No Where to Hide
2. Broken
3. Texas Honey
4. Blind to Bad Love
5. Come and Take It
6. Love Struck Baby
7. One Sided Misunderstanding
8. White Flag
9. Long Way Home
10. Running After You
11. Carfeless Love

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike