TONY PORCH CD.WEB

Album "Tony Holiday's Porch Sessions" 25.siječnja objavljuje diskografska kuća VizzTone Records, a isti potpisuje Tony Holiday.

Tony Holiday je pjevač i harpist, koji doista vrlo rapidno izgrađuje svoje mjesto na internacionalnoj blues sceni. Ono što je davno prije radio Alan Lomax, to sada čini Tony Holiday. Obišao je doista sjajnu ekipu priznatih blues umjetnika i s njima je snimio "Tony Holiday's Porch Sessions."

{youtube}tsMBVoNIPQ0{youtube}

Da, istina je, Tony je išao od trijema do trijema i snimao je uživo, onako od prve, nevjerojatnu ekipu glazbenika. Svaki od njih na svom trijemu dali su materijale od kojih se istinskim znalcima "diže kosa na glavi." Album je imao svoj tzv. "street date" prije nekih malo više od dva mjeseca, ali njegovu ekskluzivnost sve to proteklo vrijeme nije nimalo umanjilo. Dapače!

Naime, albumi poput ovoga, kako vrijeme prolazi, sve više i više dobivaju na važnosti, na životnosti i neospornoj glazbenoj određenosti prema bluesu kao glazbenom stilu. U najboljem izdanju "old school bluesa" ovi materijali snažna su potvrda da blues itekako ima razloga za svjetlu budućnost.

{youtube}FoZvhSf_beo{youtube}

Sa svojim prijateljem i partnerom Landonom Stoneom, Tony Holiday obilazi Ameriku kako bi realizirao svoj projekt i to im u konačnici uspijeva, jer okupiti glazbenik poput Charlieja Musselwhitea, Johna Primera, Kida Ramosa, Johna Nemetha, Kida Andersena, Rockin’ Johnnyja Burgina, Boba Corritorea, Jakea Friela, Ronnieja Shellista, Jamesa Harmana, Akija Kumara i Mitcha Kashmara nije bio nimalo lagano i jednostavno. Snimke se samo slažu, mijenjaju i kako se trjemovi redaju, tako tonski zapisi bivaju sve složeniji, efektniji i nevjerojatno životni. To je ta istinska draž i impresivnost bluesa, a jednako tako vjerujem i znam, da će istinski poklonici ovog glazbenog stila to itekako znati cijeniti.

{youtube}n_Ykz5eVYaA{youtube}

Tony i Landon doslovno su prošli poprijeko Ameriku od obale do obale ne štedeći vrijeme niti novac da bi realizirali ovaj album i na kraju sve se "isplatilo". Naravno, ne radi se tu o "lovi", već je riječ o značaju, o snazi, o nevjerojatnom projektu, koji nam u potpunosti nudi glazbu ogoljelu do same srži. Da, doista se nema što više skinuti ili maknuti, to je to… " deep down old school blues".

PREPORUKA:
Iz ove moje priče zapravo se dade pročitati da je ovaj album zapravo "hardcore blues", kojeg će istinski blues znalci itekako znati poštovati. I zato svaki milimetar ovog albuma pruža sjajnu glazbenu priču.

Tony Holiday i Landon Stone putuju od obale do obale, snimajući neke od najboljih američkih blues glazbenika onako uživo, iz prve, na trijemu. Za mnoge je, pa i mene, sve zapravo i baš tako počelo... u skladištu, u sjeniku, na dvorištu, pa i na trijemu!

Ovo je album kojeg će istinski blues sladokusci doslovno obožavati. Pa, eto, ako imate tri čiste, pridružite nam se i kako se ono kaže, welcome to the club!

Više o svemu saznajte na:
https://tonyholidaymusic.com/
https://www.facebook.com/thefrontporchsessionsusa
https://itunes.apple.com/ca/album/porch-sessions/1443002536
VizztoneLabelGroup

{youtube}WzR96B4BMBA{youtube}

Popis pjesama:

Pickpocket Fingers (feat. James Harman & Kid Ramos) /3:51
They Call Me John Primer (feat. John Primer & Bob Corritore)/ 6:21
A Woman Named Trouble (feat. Jake Friel & John Nemeth)/ 5:09
Becky Ann (feat. Mitch Kaxhmar & Ronnie Shellist)/ 3:36
That's Alright (feat. Charlie Musselwhite & Aki Kumar)/ 6:33
Three Way Party (feat. Mitch Kashmar & Ronnie Shellist)/ 5:09
Special Friend (feat. James Harman & Kid Ramos)/ 5:11
Hip to It (feat. Mitch Kashmar & Ronnie Shellist)/ 3:17
Blues Hit Big Town (feat. John Nemeth)/ 1:37
Tell Me Baby (feat. John Primer & Bob Corritore)/ 3:03
Goin' to Court (feat. James Harman & Kid Ramos)/ 4:24
Coin Operated Woman (feat. Johnny Burgin)/ 4:23
This Time I'm Gone for Good (feat. William G. Kidd & Ronnie Shelllist)/ 4:57

(VizzTone Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike