Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

black cat

Dana 22. veljače izdavačka kuća Naked Records objavljuje album "That's How The Coockie Crumbles", kojeg potpisuje belgijski bend Black Cat Biscuit.

Za one koji nisu previše upućeni u europsku blues scenu, a osobito u belgijski blues, samo ću naglasiti da je ovaj bend pobijedio u kategoriji bendova na Belgian Blues Challengeu 2018 i da će predstavljati Belgiju na European Blues Challengeu u travnju ove godine.

Pet je ovdje sjajnih glazbenika, koji svaki u svom dijelu priče daju sve od sebe. Upravo su oni iz različitih bendova 2015. odlučili krenuti zajedno u ovu novu avanturu, koju su nazvali Black Cat Biscuit. Oni su: Patrick “P Daddy” Indestege (bas), Jeff “Junior” Gijbels (bubnjevi), Mark “Mr Mighty” Sepanski (usna harmonika), Stanley Patty (solo gitara) i Bart “Yasser” Arnauts (vokal i gitara).

Ova odlična i nadahnuta ekipa priredila je i ponudila nam 12 skladbi, koje zvuče itekako svježe i doslovno nas mame svojim sadržajem. Utjecaji su tu west coast swinga, shufflea, jazza, boogieja, tzv." roots slidea" i texas bluesa, što su samo neki od stilova itekako prisutnih u njihovoj glazbi.

No, povrh toga, skladanje i iskrena prezentacija pjesama koje dolaze ravno iz srca glavna su pokretačka snaga i "main red thread" Black Cat Biscuita. Mora im se priznati da se njihova publika već naviknula da dobiva i doživljava ove i ovakve energične vibracije. I stoga, ako i blues nije vaša glava "furka" vjerojatno ćete nakon preslušavanja ovog materijala jednostavno ipak odlučiti dati bluesu priliku!

PREPORUKA:
Album "That's How The Coockie Crumbles", kojeg potpisuje belgijski band Black Cat Biscuit, već na prvo slušanje odašilje poruku kako je ovo studijski uradak koji nam daje jednu osvježavajuću, vrlo autentičnu glazbenu priču. Čuje se da je bend tijekom godina dobio sve ono što treba i sada samo "roka". Ma, čemu puste priče i stoga, sada sjedite i zavalite se čvrsto, držite se, jer polijećemo... i da… samo uživajte!

Više o svemu saznajte na:
https://vi.be/blackcatbiscuit)
https://www.facebook.com/Black-Cat-Biscuit-1644778472464666/
https://open.spotify.com/album/6SkBGPt9VSe1qFZJ7uBnv8

Popis pjesama:

1. Train 66 4:07
2. Haunting Me 4:22
3. Sons of a Vampire 4:15
4. Parrot Woman 4:28
5. Ain’t Got Nobody to Come Home 6:01
6. What I Really Need Is You 4:59
7. He’s a Fool 4:25
8. Bad James 4:02
9. Hey Little Kiddy 05:18
10. I Don’t Know 04:18
11. So Sad and Lonely 6:15
12. Goin’ Home 04:07

(Naked Records)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike