Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

coyote rocket

"Rocket" je već sedmi album Coyote Kingsa, a 1. ožujka objavila ga je diskografska kuća Underworld Records. E sad, čini mi se da je vrlo malo nas koji volimo blues čulo za ovaj bend, a jednako tako nisam baš uvjeren da je njihova slušanost bila takva da bi uopće netko znao o čemu se radi. Ali, zahvaljujući upravo Underworld Records imamo sjajnu priliku upoznati glazbu ovog benda.

Coyote Kingse vodi pjevač i gitarist Robin Barrett, uz njega tu je dojmljiva pjevačica Tiphony Dames te impresivna ritam sekcija, pjevač i bubnjar Gordon Townsend i basist Kit Kuhlmann. Za ovaj album u studiju pridružili su im se Diego Romero (gitara), Nate Miller (saksofon) i Kelin Kreider (bas). Svi oni u studiju dali su sve od sebe i to je rezultiralo ovakvim albumom. Pa, o čemu se radi?

Već sama formacija benda garantira sirovu, efektnu glazbenu priču, gdje jednostavno nema muljanja. Čvrsto, energično i nadasve iskreno bend nam predaje svoje glazbene sadržaje. Nema nikakve sumnje da će osobito mlađi poklonici ovog rock n' bluesa biti itekako zadovoljni onime što čuju. S druge pak strane, mi stariji i zreliji okidat ćemo se na sjajnu Robinovu gitaru, soulfističan vokal Tiphony Dames, odličnu svirku gostujućeg Natea Millera na saksofonu, koji upada baš tamo gdje treba i to se barem meni osobno posebno sviđa.

Nema nikakve dvojbe, album "Rocket" prava je raketa, kojom samo tako letite na ona mjesta na kojima ste oduvijek željeli biti. S druge pak strane, ova glazbena priča istinska je glazbena uspješnica budući da se radi o čisto autorskom materijalu. To, moram priznati, posebno pozdravljam, jer ovako "mladi' glazbenici sigurno neće samo tako otići. Dapače! Oni ostaju i čine budućnost rock n' bluesa blistavom.

U nešto više od 44 minute dobili smo doista impresivan glazbeni sadržaj u kojem ne bi posebno isticao niti jednu skladbu, već bih vas uputio da "Rocket" poslušate od početka do kraja i da se i sami uvjerite da je ta njihova rock n' blues priča itekako kvalitetna i originalna, te nadasve uvjerljiva.

Sve pjesme skladao je sam Robin Barrett, a i kompletni album je i sam producirao. No ipak tek kada se svi spoje i kada sve to postane jedna ovakva dojmljiva glazbena priča, tek tada se svi zajedno možemo uvjeriti koliko je "Rocket" dobar.

PREPORUKA:
Album "Rocket" Coyote Kingsa istinska je rock n' blues početnica, koja će svima koji tek kreću u ove vode biti jedna od glavnih vodilja kada je u pitanju nadahnuta svirka ovog benda, a tu je i vrlo izražena slušanost i naklonost kako mlade, tako i malo starije publike. A to se jedino može objasniti ako se potpuno predate i od sebe odgurnete sve one barijere i prepreke koje vam samo smetaju da samo i jednostavno… uživate!

Više o svemu saznajte na:
coyotekings.com
www.facebook.com/RealCoyoteKings
www.underworldindierecords.com
itunes.apple.com/us/album/rocket/1449334924

Popis pjesama:

1. Mojo Run /3:51
2. Drive Me /4:19
3. Break Free /5:09
4. Well Run Dry / 7:32
5. All Tangled Up/3:49
6. Trusted You /3:36
7. Baby's Gone/ 5:32
8. Shakin' It/3:00
9. Blind /2:14
10. Song For Shaman /5:00

(Underworld Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike