Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Soulshaker

S doista posebnim zadovoljstvom ekskluzivno vam predstavljam album "Soulshaker", kojeg potpisuje sjajni gitarist Rick Vito. Ovaj album ima ovaj ekskluzivni predznak zahvaljujući izuzetno susretljivom vlasniku diskografske kuće VizzTone Label Group, Richardu Rosenblattu. Richard se doista trudi da kako "Blues Corner" glazbenog portala SoundGuardian, tako i specijalizirana radijska emisija "Blues za vas" imaju taj ekskluzivni predznak, kojem doista premca nema.

Ricka Vita pratim već dugi niz godina i zato kada sam dobio informaciju da je u pripremi njegov novi studijski album, pa potom da je sve gotovo i da je kopija na putu za Hrvatsku, bio sam nestrpljiv i jedva sam dočekao da čujem o čemu se radi. Od prve milisekunde Rick i njegov prateći bend otprašili su 12 skladbi, kako to volim kazati, u jednom dahu i to je na kraju ispalo izuzetno efektno, to zvuči k'o prava, istinska bomba.

Album "Soulshaker" u sebi nam donosi jednu pomalo prigušenu, toplu atmosferu, koju tako znalački stvara kompleta ekipa, pa evo ih redom: Rick Vito (gitare, vokali, bas, klavijature), Charles "Mojo" Johnson (bubnjevi), Rick Reed (bubnjevi), Charles Harrison (bas), Kevin McKendree (orgulje) i Mark Horwitz (orgulje).

Svih 12 pjesama zorno nam dočarava kako je Rick Vito svestran glazbenik, on zaista ne bira, već različite glazbene stilove s jednakom strastvenošću i entuzijazmom svira i prezentira: r&b, r 'n'r, rockabilly, swing, rock i blues. Ono što me posebno oduševilo je upravo ta stilska raznolikost, koja je zaista toliko pristupačna i slušljiva.

Rick Vito svojom izražajnom glazbom koja je proizvod brojnih utjecaja kako r'n'r velikana, tako i majstora bluesa, raspamećuje sve: i kritiku i brojnu publiku. Svi ti utjecaji su se vidno odrazili na Rickovu glazbu, a njegov gitaristički stil odlična je mješavima gore spomenutih utjecaja. Na kraju sve to daje njegov originalni i nepatvoreni stil, a to zaista zaslužuje dužno poštovanje.

Izuzetno mi je drago da sam dobio ovaj album, koji je tako izražajan i daje nam trenutni presjek djelovanja glazbenika, koji, eto, zahvaljujući naporima izdavačke kuće VizzTone Label Group napokon može biti promoviran na ovaj ekskluzivni način. Ova promocija je ustvari ekskluzivna promocija glazbenika čiji solo radovi, moram priznati, nisu baš bili previše zastupljeni na ovim našim prostorima. Drago mi je da sam među prvima koji će promijeniti taj trend! Rick Vito i njegova glazba to definitivno zaslužuju! Rezultati su vidljivi na njegovim solo albumima od kojih svakako valja spomenuti "King of Hearts" (Modern, 1992.), "Pink & Black" (Wild Cat, 1998.), "Lucky Devils" (Hypertension, 2000.), "Crazy Cool" (Hyperion,2001.), "Band Box Boogie" (Hypertension,2003.), "Rattlesnake Shake" (Hypertension, 2006.), “Complete Slide Guitar,” (DVD, 2007), "Talk That Talk" (Hypertension, 2009.), “Lucky In Love” (2009.) i "Mojo On My Side” (2016). Pored toga tu ću staviti i album "Blue Again" izvrsnih The Mick Fleetwood Blues Band feat. Rick Vito (ovo izdanje objavile su zajednički Tallman Records i Hypertension Music) A to činim iz razloga što je Rick Vito poznati gitarist i vokal u razdoblju od 1987. do 1991. proveo u legendarnim Fleetwood Mac. Prije njih, svoje umijeće pokazao je i uz Boba Segera, ali i u bendu Bonnie Raitt na turneji 1990. i mnogih drugih poznatih glazbenika. Tijekom svih tih godina Rick Vito je zapravo radio na sebi, što se i prije, a i sada itekako čuje.

PREPORUKA:
Tek kada poslušamo kompletni CD dobivamo uvid kako je sve to izuzetno dobro posloženo i kako to kompaktno i sadržajno zvuči. Slušateljstvo i poklonici bluesa bezuvjetno će izvrsno reagirati i na kompletni album "Soulshaker" i na pojedine skladbe, koje su glazbenici izveli i snimili svojom nadahnutom svirkom i kompletnim blues ozračjem ili kako to mi volimo kazati "štimungom".

Ako već niste, obavezno potražite album "Soulshaker" Rick Vita! Ako ne vjerujete meni, evo što su o njemu rekli:

JOHN MAYALL: "...a master of the instrument, at last getting the attention he deserves as bandleader / bluesman that is long overdue."

BONNIE RAITT: "Rick Vito's guitar playing just slays me! His style is as cool and sharp as a '59 Cadillac tailfin."

KEB MO': "Soulful singer, brilliant guitar player, you got to check out Rick Vito, for sure."

Više o svemu možete saznati na:
www.rickvito.com/
soundcloud.com/vizztone/sets/rick-vito-soulshaker-mp3s/s-9Hbp6

Popis pjesama:

1. She’s Just Too Fine
2. I’ve Got A Secret
3. I Do Believe
4. World On Fire
5. Doggin’ Around
6. Dancin’ Little Sister
7. The Ball And Chain
8. I’m Going To Heaven
9. Soul Shadows
10. Walking Shoes
11. Promise Land
12. A Change Is Gonna Come

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike