Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Susan Santos

Još jedno, vjerujem, novo ime je pred nama. Ona je Susan Santos i donosi nam svoj već peti studijski album "No U Turn", koji je svjetlo dana ugledao 11. siječnja preko izdavačke kuće TWH Records i uz svjetsku radijsku promociju nizozemske promotorske kuće Leen Velthuisa ABIK Radio Pr.

Snimljen, miksan i masteriran u Aftermaster studiju u Los Angelesu od strane Petera Doella (radio s Glennom Freyom, Steveom Millerom, Williejem Nelsonom, Tomom Pettyjem i dr.), čovjeka s puno "utakmica u nogama", pa nije ni čudo da je rezultat tako kvalitetan studijski uradak.

Nadahnut spoj čvrstog rock n' bluesa s americanom bez ikakve sumnje dala je odlične rezultate. Susan je osvojila prošle godine nagradu "The Best Musician Performance" u sklopu European Blues Awards. Njezina čvrsta svirka gitare s izvrsnim vokalom dobitna su formula koja će gotovo hipnotički privlačiti publiku. Sama Susan to i potvrđuje nastupajući na brojnim festivalima u klubovima diljem Španjolske, Belgije, Nizozemske i drugim državama Europe, preko Meksika sve do Amerike. Svugdje je odlično prihvaćena i pohvale "pljušte" sa svih strana.

Ovih deset skladbi Susan Santos prikazuju kao glazbenicu koja zasigurno neće otići u neki drugi glazbeni žanr, već se nastaviti dokazivati i u potpunosti etablirati upravo u ovakvom nadahnutom rock n' bluesu. Moram priznati da mi ovaj album itekako odgovara i da svako malo pokušavam još jednom provjeriti je li to to! I nakon što istekne 36 minuta, prst sam ide na tipku "ponovi" i cijela ova glazbena priča kreće ispočetka.

Naime, slušatelji ne očekuju ovako prihvatljivo izdanje, no nakon preslušavanja materijala, svi ostaju iznenađeni kako je Susan uspješno sve riješila i povrh toga cijeloj ovoj priči dala je izuzetno snažan poticaj za slušanje, za druženje i zabavu. Osobno vjerujem da je to i glavna zadaća svakog albuma.

Pjesme poput otvarajuće "Blind Woman", "Slow Down", "Fool Me", "Shakin' All Over", "Heaven And Hell", prekrasne laganice "Dry River" i zatvarajuće "In Trouble" svakako će vas potaknuti da poslušate sve pjesme s albuma i da potom sami napravite svoju playlistu.

PREPORUKA:
U poplavi brojnih izdanja koja su me "strefila" u zadnje vrijeme album "No U Turn" Susan Santos nekako mi je tako lagano i od prve legao, tako da sam samo postavio priču baš na način, kako sam doživio preslušavanje albuma i to je to! Ništa više niti manje!

Jednom riječju… izvrsno!

Više o svemu saznajte na:
www.susansantos.com
susansantos.bandcamp.com/album/no-u-turn
itunes.apple.com/us/album/no-u-turn/1442570213

Popis pjesama:

1. Blind Woman/ 3:09
2. Slow Down / 3:53
3. Fool Me /4:39
4. Shakin' All Over / 2:50
5. Freedom/ 3:33
6. Heaven Or Hell /3:40
7. Dry River /3:34
8. Feeling Good/ 3:45
9. Green /3:34
10. In Trouble / 3:35

(TWH Records / Leen Velthuisa ABIK Radio Pr)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike