Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rose Hill LP Cover

Blue Front Records točno 1. siječnja objavila je album "Rose Hill", kojeg potpisuje Mike Munson.

Nisam baš siguran da ste slušali ovog glazbenika, no to nije nikakva prepreka da se sada upoznate s njim. Uz Mikea Munsona tu su još Jimmy “Duck” Holmes i Libby Rae Watson. Album je realiziran 1. studenoga 2018. godine uz producentski rad vlasnika izdavačke kuće Blue Fort Records Michaela Schulzea i Jimmyja Morgana.

Inače, ovaj album je zapravo ključni trenutak trogodišnjeg zajedničkog rada osnivača ove izdavačke kuće blues legende iz Bentonije, Jimmyja “Duck” Holmesa i blues glazbenika iz Minnesote, Mikea Munsona. A sve je počelo onog trenutka kada je Mike nastupao prije Jimmyja na turneji po Minnesoti i Wisconsinu u srpnju 2015. I eto, tri godine kasnije njih dvojica našli su se u studiju i naprosto cijela ova glazbena priča krenula je sama od sebe!

"Rose Hill" donosi nam 13 vrlo dojmljivih skladbi i priča samo ide i slušatelja nosi svojim atraktivnim sadržajem. Da, radi se o klasičnom, oprostite, tradicionalnom bluesu. Radi se o tzv."old school bluesu". Izuzetno nadahnuta kombinacija folk blues tradicije Mississippija i Minnesote. I zato to je jedini razlog što ovaj album nije za svakoga. Tu odmah valja istaknuti da svakako morate imati dovoljno iskustva da biste mirno i neopterećeno mogli uopće prići i poslušati sadržaj ovog impresivnog albuma.

Osobno, priznajem da sam doista uživao slušajući kako ovi glazbenici pristupaju cijelom projektu i s koliko su osjećaja te snažnih dojmljivih težnji i višegodišnjeg iskustva realizirali ovaj album.

Mike donosi malo taj moderniji (ali samo uvjetno rečeno) glazbeni štih, dok je Jimmy duboko zasjeo na tradicijska kola bluesa, koja ga samo i stalno vode u smjeru "roots" glazbene baštine Amerike.

Blue Front Records itekako poštuju i ističu sve vrijednosti tradicionalnog country bluesa, kojeg će izvoditi i snimati upravo country blues glazbenici. To je neki postulat ove izdavačke kuće, koji bez ikakve sumnje pruža sjajne mogućnosti i drugim mladim i nadolazećim glazbenicima da se razvijaju i da dalje preko svojih pjesama, nastupa i albuma nose tu živuću tradiciju bluesa kao glazbenog stila.

Snažne snimke koje su nastajale u najstarijem preživjelom "juke jointu" Blue Front Cafeu u Bentoniji, dolje na američkom Jugu u državi Mississippi, imaju nesagledivi odjek i značaj, jer su tu prije njih svirali i snimali Henry Stuckey, Skip James, Jack Owens, Cornelius Bright, Jimmy "Duck" Holmes i mnogi drugi koji su utemeljili i razvili taj jedinstveni "Bentonia Blues sound".

PREPORUKA:
Album "Rose Hill" Mikea Munsona je zapravo veliki glazbeni korak koji nam donosi gotovo nevjerojatni "sound" Bentonia i Mississippi Delta Bluesa. Njegov sadržaj ječi i odzvanja svojim tradicionalizmom i zapravo nam pokazuje gdje tu ima "ono nešto". Istinski blues znalci to odmah prepoznaju, dok onima drugima ipak treba malo više vremena i koncentracije. Ali bez obzira na sve, vrijedi pokušati!

Više o svemu saznajte na:
www.mikemunson.net
www.bluefrontrecords.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Rotgut Devil(2:43)/Mike Munson (gitara/vokal)
2. Jack Ain’t Had No Water (4:04)/Mike Munson (gitara/vokal), Jimmy “Duck” Holmes (harp)/Jack Owens (skladatelj)
3. Sinner(4:42)/ Mike Munson (gitara/vokal)
4. Illinois Blues (2:58)/Mike Munson(gitara/vokal)/Nehemiah “Skip” James (skladatelj)
5. Rose Hill (6:50)/Mike Munson (gitara)
6. Keep Your Lamps Trimmed and Burning(3:50)/Mike Munson (gitara/vokal/aranžman) tradicionalna pjesma
7. Broke and Hungry (6:00)/Mike Munson (gitara),Jimmy “Duck” Holmes (vokal), Libby Rae Watson/Tradicionalna pjesma aranžirali (Mike Munson i Jimmy “Duck” Holmes
8. Good as Good May Be (3:39)/Mike Munson (gitara i vokal)
9. Rat Catcher (3:28)/Mike Munson (gitara i vokal)
10. Shake ‘em On Down (3:26)/Mike Munson (gitara i vokal) Booker White (skladatelj)
11. Big Black (1:24)/Mike Munson (gitara); Libby Rae Watson
12. Sinner (acoustic) 5:20)/Mike Munson (gitara/vokal).

(Blue Front Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike