Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

lerman northern

Upravo danas pred nama je novi studijski album Ala Lermana, "Northern Bayou". Album je objavljen u vlastitom aranžmanu i uz radijsku promociju Sare French preko njezine Sarah French Publicity.

Naime, Al je izvrstan multiinstrumentalist, koji bez daljnjega jako dobro poznaje materiju. Kao i uvijek, nema tu neke pretjerane filozofije, taj tradicionalni blues morate imati u sebi i ako ste još dobar i maštoviti izvođač razloga za strah nema. Ako to niste, publika će vrlo brzo shvatiti da tu niste in i tada nastaju problemi i sve se počinje raspadati, kao kula od karata. Na svu sreću, Al nema takvih problema, on vrlo jasno i koncizno isporučuje svoju glazbu. I kada izvodi poznate blues standarde i kada izvodi svoje skladbe, on doista zvuči impresivno.

Istovremeno eksplozivne dionice usnjaka i gitaristički riffovi Alove gitare, uigrana ritam sekcija uz snažne, pozadinske klavijature odaju snažan blues–rock ugođaj, koji vas neće razočarati. Bez ikakve sumnje i osobito kod nas nedovoljno afirmirani glazbenici trebaju prostora, traže globalnu afirmaciju, trebaju medijski prostor i moraju se čuti u eteru. Što se tiče Hrvatske i našeg medijskog prostora nije to baš previše slučaj, jer ako slušate i pratite playliste brojnih radio postaja, jednostavno ih nakon nekoliko dana možete zapamtiti, stalno isto, stalno se ponavljaju iste pjesme, isti glazbeni repertoar: malo 60-ih, malo 70-ih, puno 80-ih, nešto novih izvođača 90-ih i samo najvažniji, odnosno, najpopularniji izvođači u novije vrijeme, a svi ostali ništa! Naravno, o kvaliteti ovdje uopće neću raspravljati. A moje pitanje glasi: pa kako će onda ljudi imati prigode čuti nešto novo, nešto što se još nije čulo, što je djelo nekih novih izvođača? Primjerice, tu je Al Lerman sa svojom novim studijskim albumom, što njemu nedostaje?! Globalno ništa, samo što sadržaj ne izvodi npr. Joe Bonamassa ili netko poznat poput njega. Zapravo ovdje se radi o kvalitetnim pjesmama, radi se o kvalitetnim albumima i talentiranim izvođačima, koji naprosto moraju imati svoj prostor kako bi se afirmirali, kako bi svima pokazali što oni mogu i znaju. Alov gitaristički rukopis sigurno vas neće razočarati, dapače! A iskreno, vjerujem da ćete kao i ja ostati pomalo zatečeni cijelom ovom glazbenom pričom.

Meni osobno Al nije nepoznanica i poznajem njegov glazbeni rad, stoga sada mogu ustvrditi da je njegova glazbena priča sada malo više naglašena u ozračju americane.

Bez obzira na sve, Al će pravim blues fanovima pružiti puno razloga za dobar feeling i ugođaj kod slušanja ovog njegovog novog albuma. Al i društvo su me osvojili isključivo svojom glazbom i baš sam zadovoljan zbog toga.

PREPORUKA:
Al Lerman je kanadski pjevač, gitarist i harpist čija se glazbena karijera proteže na više od četrdeset godina. Sve što zna o usnjaku naučio je od svog dobrog prijatelja Careyja Bella. Da se razumijemo, ne radi se ovdje o nekom remek–djelu, ali album "Northern Bayou" mora na vas ostaviti pozitivan dojam.

Kad god se susretnete s Alom Lermanom i njegovim albumom "Northern Bayou" bit će to istinsko druženje uz glazbu koju volite. Vi sami provjerite zašto.

Više možete naći na:
www.allermanmusic.com
www.facebook.com/al.lerman.7
store.cdbaby.com/Artist/AlLerman

Popis pjesama:

1. Down To The River (3:28)
2. You Think You Know Me (3:33)
3. Dirty Little Secret (5:01)
4. Red Maple Road (3:25)
5. Delta Stomp (3:59)
6. Everybody’s In The Mood (4:20)
7. Deep Ellum Blues (5:07)
8. Hand In Hand (3:45)
9. A Few More Miles To Go (4:09)
10. What’ll I Do? (3:07)
11. Hand-Me-Down Hate (3:09)

*Sve pjesme skladao Al Lerman osim “Delta Stomp" (Lerman-Davis-Fraser-Anderson-Keeping) i "Deep Ellum Blues" (P.D.)

(Sarah French Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike