Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Joanne Shaw Taylor Reckless Heart

O ovoj glazbenici svi imaju samo riječi pohvale pa tako za nju poznati Jools Holland kaže: “A Dazzling Talent”, The Express konstatira “A superstar in the making”, Sunday Times tvrdi "Killer licks and soaring solos”, a Sunday Mirror piše: “Making blues rock cool again”.

Joanne Shaw Taylor svojim novim albumom, "Reckless Heart", potaknula je brojna pozitivna kretanja i dala je mnogima razlog za još predaniji rad na blues sceni. Album je objavila blues izdavačka kuća Silvertone Records, a evo pročitajte u nastavku o čemu se radi.

A evo kako je sada već davno Blues Matters pisao: "Joanne is the new face of the blues." Osobno vam garantiram da je to 100% točno. I da se do danas ta rečenica potvrdila i dokazala u potpunosti. Naime, Joanne Shaw Taylor sigurno je svladala svoj zanat i postala jedan od svjetskih "najstrašnijih gitaristica". Nakon potpisivanja ugovora s tvrtkom Sony/Silvertone Records početkom 2018., Joanne nam je isporučila 15. ožujka svoj šesti album "Reckless Heart", koji je snimljen tijekom ljeta 2018. u Rust Belt Studios u Michiganu.

A album je izvrstan, u potpunosti dorečen i cjelovitog sadržaja. Ova Britanka preselila je u Detroit kako bi dalje razvijala svoju vrlo uspješnu glazbenu karijeru. U Americi njezina glazbena priča ide uzlaznom putanjom i nema nikakve tendencije da bi se bilo što moglo promijeniti. Ma, jednostavno sjajno!

Kada se govori i piše o utjecajima, koji su značajno obilježili i formirali glazbeni izričaj te osebujni gitaristički rukopis ove mlade glazbenice, onda svakako možemo ustvrditi da su tu visoko mjesto zauzeli legendarni velikani gitare kao što su Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan i Albert Collins.

Joanne je svoju prvu električnu gitaru dobila za Božić i ona je naprasno zamijenila njezinu akustičnu gitaru, koju je naučila svirati s osam godina. Vrlo rano Joanne Shaw Taylor odlučila je postati profesionalni glazbenik i sve je podredila toj težnji i životnom opredjeljenju.

Sam album "Reckless Heart" je visoko profesionalno snimljen album, koji svojim sadržajem jasno ocrtava koja je glazba duboko usađena u neosporni talent Joanne Shaw Taylor. Funky shuffles, osjećajne balade, snažne i ritmom određene skladbe pršte s ovog albuma. Kada se snimi ovakav studijski album, postavlja se logično pitanje što će tek uslijediti. Ovako visoko postavljeni standardi i norme prava su rijetkost a producent Al Sutton nije se štedio i to se itekako osjeća!

"Reckless Heart" je duboku uronjen u osjećaje, a čistoća i iskrenost iskaču iz svakog tona. Ma poslušajte samo nadahnutu verziju " I've Been Loving You Too Long" i vjerojatno ćete po tko zna koji put tijekom ovih gotovo 47 minuta ostati bez teksta. Što je snažnije: sama izvedba, aranžman pjesme koju smo toliko puta čuli, ili je na prvom mjestu njezin vokal, pa gitara ili je stvar obrnuta? Ma, tko to može odrediti i znati?

Bez ikakve sumnje, Joanne Shaw Taylor jasno i direktno ide opet korak dalje. Lijepo je pratiti tu njezinu progresiju, koja svakim novim albumom dobiva novu dimenziju, novu i svježu prezentacijsku formu. Osobno, držim da je to nešto najljepše što neki glazbenik može činiti. Zato nije nikakvo čudo što Joeanne s "Reckless Heart" čini značajnu komponentu trenutnog, sadašnjeg glazbenog biznisa u svjetskim razmjerima. Ovakvu činjenicu nije moguće samo tako olako shvatiti, nije samo tako preslušati album i gotovo, već nakon preslušavanja znam da će mnogi ostati zatečeni onim što će čuti. Ni sam ne znam zašto, ali "In The Mood", "Creepin", "New 89" "Bad Love", "The Best Thing" te "Jake's Boogie" su moji osobni favoriti, koje sam preslušao bezbroj puta i tu nije kraj. S polica vadim njezine prijašnje albume i priča jednostavno nema kraja. Zapravo to je magični, začarani krug iz kojeg svako malo ispadaju pojedine pjesme. A one su jednostavno dio mene samog! Nevjerojatan i apsolutno poseban osjećaj.

PREPORUKA:
Joanne Shaw Taylor može biti ponosna na svoj album "Reckless Heart", a njezini fanovi, u koje i sebe ubrajam, mogu biti ponosni na glazbu koju nam prezentira.
Osobno, već sam odlučio učiniti sve kako bih ovu mladu glazbenicu (ima samo 33 godine) preporučio što većem broju ljudi a sve ostalo učiniti će njezina glazba.

Više o svemu možete saznati na:
https://www.joanneshawtaylor.com
https://twitter.com/joshawtaylor/
https://itunes.apple.com/ca/album/reckless-heart/1438107033

Popis pjesama:

1. In The Mood (3:45)
2. All My Love (3:38)
3. The Best Thing (4:52)
4. Bad Love (4:07)
5. Creepin' (3:41)
6. I've Been Loving You Too Long (6:37)
7. Reckless Heart (4:28)
8. Break My Heart Anyway (3:22)
9. New 89 (3:47)
10. Jake's Boogie (3:02)
11. I'm Only Lonely (5:28)

(Silvertone Records)

Diskografija:
White Sugar, 2009/ Ruf Records
Diamonds in the Dirt,2010/ Ruf Records
Almost Always Never,2012/ Ruf Records
Songs from the Road ,2013/ Ruf Records
The Dirty Truth,2014/ Sony Music CG
Wild,2016/ Axehouse
Reckless Heart ,2019/ Silvertone Records

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike