Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

shady home

Točno prije dva mjeseca izdavačka kuća Skivtryk Disrepublic uz globanu radijsku promociju ABIK Radio prezentirali su nam još jedno novo ime. Oni su Shady Frank, a njihov studijski album "Home" diskretno je ušao u naše domove i tu će, vjerujem, još dugo ostati.

Doista vrlo iznenađujuće i osvježavajuće iskustvo vrlo slušljivog sadržaja albuma "Home" nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U cijeloj ovoj priči dominira pihvatljivost, slušljivost i potpuna simplificiranost njihove prezentacijske forme. Onako, na prvu moram odmah napisati da ova glazbena priča ima doista nevjerojatno izraženu osobnost i da mi se ta jednostavnost izuzetno sviđa. Njihova prezenatcijska jednostavnost je naglašena, kao da to bend čini namjerno, i neka!

Ovaj vrlo nadahnut i zanimljiv bend čine: Marcus Weinemacher (gitare, vokali, harmonika), Thomas Pedersen (bubnjevi, vokali) i Amadou Khan (bas). Kada je riječ o ovako bazičnoj postavi, svima je odmah jasno da tu se jednostavno ne može sakriti ni iza koga, prostora nema. Sve je toliko otvoreno, vidljivo, čujno tako da morate biti itekako dobri u onome što radite. Ovaj trio je u tom dijelu itekako dobra, snažna, točna i odmjerena ritam sekcija vrlo umješno pune zvučnu sliku koju primarno boji gitara, vokal, tako da u konačnici dobivamo čist, jednostavan, ali izuzetno melodičan blues.

Svakako treba naglasiti da nam Shady Frank dolaze sa sjevera Europe, iz Švedske, gdje su prošle godine privukli pozornost na svoj rad i glazbu. Iako su osnovani prije samo tri godine, bend se svojom čvrstom i omjerenom prezentacijom doslovno nametnuo publici, koja ih je objeručke prihvatila i sada su tu. Baš zato njihova prezentacija poznatih blues standarda jasno govori da su dečki 100% u ovome što rade. S druge pak strane, njihova određenost prema bluesu vrlo je usmjerena na tu živuću tradiciju, gdje glazbena priča jednostavno mora biti otvorena i čista. Kada se sve zbroji i oduzme, Shady Frank zaslužuju vašu pozornost i vrijeme. Doista, vrijedi ih poslušati.

PREPORUKA:
Blues publika će u budućnosti čuti zasigurno puno više od ovog nadolazećeg benda. Album "Home" u gotovo 43 minute donosi u vaše domove blues kojeg mnogi vole i slušaju pa zašto ne i ovom bendu dati priliku? Na kraju moram to naglastiti – posebna odlika švedskog benda Shady Frank leži u tome što su oni u stanju staviti svoj "sound' u svaku pjesmu i izvedbu i tako stvoriti svoj originalni glazbeni izričaj.

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/shadyfranksveg/
https://open.spotify.com/playlist/4gs65VsppbiJdjI1Sycaf9

Popis pjesama:

1.Take My Hat / 2:36
2. Home /5:03
3. Offline /5:22
4. Right from Wrong /4:03
5. The Feeling /4:11
6. It Hurts Me Too /3:16
7. Mama Blues/3:44
8. Five Weeks /4:59
9. You Don't Love Me/4:59
10. Crossroads /4:25

(Skivtryk Disrepublic / ABIK Radio)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike