Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

hellfire

Dva mjeseca nakon objave albuma "Hellfire", Rock-A-While Records i Blind Raccoon predstavljaju nam glazbenika Kennyja Parkera.

Ovaj album dostupan je široj populaciji poklonika bluesa od 15. veljače. Naime, ako volite, primjerice, Erica Claptona ili Fabulous Thunderbirdse, bit ćete zadovoljni, jer glazba koja nam dolazi s ovog albuma nalazi se u tom širokom rasponu glazbene ugode. Ovaj glazbenik dolazi nam iz Detroita i nudi nam ovdje 11 studijskih pjesama uz koncertnu verziju pjesme "Hard Times In The Land Of Plenty". Kennyju su se pridružili legendarni Jim McCarty i Dan Devins na vokalima i usnoj harmonici, te odlična ritam sekcija Mike Marshall na basu i bubnjar Dave Marcaccio.

"Hellfire" plod je mukotrpnog rada i to još od vremena dok je Kenny paralelno radio u tvornici Cadillac, a noći je provodio svirajući s poznatim glazbenicima detroitske glazbene scene kao što su npr. Mr. Bo (Louis Bo Collins) i Butler Twins.

Naravno, čim je u pitanju detroitska glazbena scena, tu se odmah potežu i R&B, soul, funk i sva ona dobra i poticajna glazba koja će vas potaknuti na prvo slušanje!

Shodno tome, Kennny Parker točno zna što radi i to isporučuje dozirano, a to doista vrlo snažno djeluje na slušateljstvo i na općenito na sve koji vole dobru i kvalitetnu glazbu.

Već spomenuta pjesma, koja zatvara album, nije navedena kao bonus materijal, ali ovako na samom kraju zaokružene studijske priče prava je poslastica za sve koji vole ovaj glazbeni žanr. Pjesma je snimljena uživo u "Gem Theateru" i obrada je poznate uspješnice Omara & The Howlers. Kenny se nije ustručavao dirnuti u njihovu bogatu pjesmaricu i to je bio pravi pogodak!

PREPORUKA:
Vjerujem da će vas ovaj album Kennyja Parkera potaknuti da što više vremena provodite uz njega. I pri tome da vam to vrijeme brzo prolazi, a to nam odmah govori da je pred vama dobar i kvalitetan album. Da taj glazbeni sadržaj nikako ne treba zanemariti, već mu treba posvetiti pozornosti i vrijeme a povratni efekt bit će višestruko bogat i sadržajan. Uostalom, zašto sami ne biste proveli mali pokus i ako je dobitna formula osmijeh na vašem licu, vaša reakcija je ispravna i potpuna.

Više o svemu saznajte na:
www.kennyparkerband.com
www.facebook.com/KennyParkerBand/
www.instagram.com/kenny_parker_band
www.deezer.com/hr/album/86975072?app_id=140685
itunes.apple.com/us/album/hellfire/1452971119
open.spotify.com/album/5yC03DYuQzUCU0sk1uNEo7
spoti.fi/2DCVkd8 (artist link)
www.amazon.com/Hellfire/dp/B07NJD1W89
blindraccoon.com/clients/kenny-parker/

Popis pjesama:

1. I've Got My Eye on You (feat. Jim McCarty & Dan Devins)
2. Baby Come Back to Me
3. Blind and Paralyzed
4. Bye Bye Baby (Live)
5. Hellfire
6. Goin' in Circles
7. Dance with Me
8. I'm Missing You
9. And Then We Danced
10. Half Crazy
11. Backup Plan
12. Hard Times (Live)

(Rock-A-While Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike