Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

matt halfway

Kroz njegove 52 minute, albumom "Halfway Home By Morning" odzvanja nevjerojatno snažna glazba. O čemu se radi?

Dana 22. ožujka izdavačka kuća True North Records objavljuje ovaj studijski album izvanserijskoga glazbenika, pjevača i gitarista Matta Andersena, kojem je ovo već deseti album u nizu. Kroz ovih svojih 13 pjesama Matt šalje vrlo direktnu poruku da njegovom glazbenom istraživanju jednostavno kraja nema i da iz dana u dan ta njegova glazbena avantura zanima svakoga.

Neil Young, Emmylou Harris i Jerry Lee Lewis samo su neki od onih kojih su ostavili dubokog traga na glazbenom biću Matta Andersena. Njegovu glazbu možemo svesti pod zajednički nazivnik americana.

U True North Records doista su se potrudili oko ovog albuma i sada što je tu je! Svi mi zajedno moramo se nositi s tim da je njegova glazba nešto što je već davno ranije osvojila brojnu publiku. Jedini meritorni dio ove priče bio bi njihov stav prema svemu, a to je zapravo početak. Glazba Matta Andersona je tako tečna, gotovo pitka, pa je "Halfway Home by Morning" oličenje prihvatljivosti i gotovo prizemne slušljivosti. Nema nikakve sumnje, album daje taj zvuk, tu glazbu, ekspresiju umjetnika, koji radi ono za što je rođen.

Album je snimljen u Nashvilleu, gotovo iz prve, a okupljeni glazbenici doista su u studiju napravili maestralan posao! Nije ni čudo, Matt je već gotovo dva desetljeća na sceni, još uvijek naoružan svojim glasom, koji čini čuda i stoga Matt Andersen je predodređen za uspjeh. Njegova je glazba čista, otvorena prema svakome i nevjerojatno i slušljiva, pjevna i plesna. A to uopće nije mala stvar, dapače! A evo, što o svemu sam Matt kaže: "I make many trips home from many different places. No matter where I'm coming from, it's that last hour that always feels like my own front yard. Have a listen to Free Man as I show you a bit of the scenery from the drive that carries me home.”

PREPORUKA:
Ovako dobra i kvalitetna glazba predodređena je da bude prihvaćena. "Halfway Home by Morning" donosi nam "sound" umjetnika koji točno zna što radi. Matt Andersen ostavlja svoju dušu potpuno ogoljelom a sve svoje osjećaje i duhovnost prenosi glazbom i jednostavo je dijeli s fanovima i publikom. Budite i vi dio ove impresivne glazbene priče!

Više o svemu saznajte na:
http://mattandersen.ca
https://www.facebook.com/mattandersenofficial/
https://twitter.com/matt_andersen
https://twitter.com/truenorthrecord

Popis pjesama:

1. What Would Your Mama Say
2. Free Man
3. Something to Lose
4. The Bed I Made
5. Give Me Some Light
6. Better Than You Want
7. Gasoline
8. Over Me
9. Help Yours Elf
10. Long Rider
11. Take Me Back
12. Been My Last
13. Quarter on the Ground (A Song for Uncle Joe)

(True North Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike