Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

deep in my soul

Dvanaest pjesama uvrštenih na najnoviji studijski album Big Daddy Wilson, "Deep In My Soul", producirao je Jim Gaines.

Album upravo danas ima svoj "street date" a za to se pobrinula njemačka blues diskografska kuća Ruf Records. Valja naglasiti da je ovo još jedna ekskluzivna promocija u nizu, upriličena poradi intenzivne i učinkovite suradnje s PR timom Ruf Records.

Big Daddy Wilson rođen je u malom gradiću Edentonu, u Sjevernoj Karolini. Mali Wilson imao je bezbrižno djetinjstvo unatoč financijskim teškoćama u obitelji. On i sestre odrasli su s majkom i bakom, preko tjedna išli bi u školu a nedjeljom su odlazili u crkvu. Kao dječak, Wilson je radio na plantaži duhana i pamuka i bio je pravi country boy. Budući da je pjevao u crkvi, činilo se da će biti vrlo jednostavno učiniti taj prijelaz od crkve do 'stagea', no nije baš to tako bilo. Mali Wilson je bio vrlo sramežljiv i sve je to išlo dosta teško i s puno problema. Nema sumnje, crkva ga je sačuvala od kriminalnog utjecaja ulice i droga. Sa 16 godina prekida školovanje i priključuje se vojsci: bio je stacioniran u Njemačkoj i tu se oženio i ostao. Nakon dužeg vremena upravo tu po prvi put susreće blues i to je zapravo bila ljubav na prvi pogled i s njom je nestala sva njegova sramežljivost i djelomična hendikepiranost. Eto, to pravo malo čudo, nadvladati hendikep Wilson može zahvaliti samo glazbi koju tako zdušno izvodi iz srca i duše. Blues je po tko zna koji put učinio čudo od ovog čovjeka i zahvaljujući upravo njemu, došlo je do potpune transformacije njegova bića, karaktera i njegove sestre jednostavno ga nisu mogle prepoznati. Bio je to potpuno drugi i drugačiji čovjek.

Champion Jack Dupree, Louisiana Red, Eddie Boyd, Luther Allison, Bernard Allison, Eric Bibb i mnogi drugi glazbenici napravili su karijeru ovdje u Europi, a ne u Americi, iz koje dolaze. Stjecajem različitih okolnosti glazbeni uspjeh imao je za njih neke druge putove, neke druge skrivene staze koje su ih dovele do svjetski poznatih i priznatih glazbenika. No, prije svega to je učinio njihov blues i njihov osebujni i originalni način prezentacije. Drago mi je da se ovim imenima ravnopravno priključio i Big Daddy Wilson. To mjesto i pozicija mu doista i s pravom pripada.

Evo, tko je sve radio na albumu "Deep In My Soul": Big Daddy Wilson (vokal), Dave Smith (bas), Laura Chavez (gitara), Steve Potts (bubnjevi), Will McFarlane (gitare, back vokali), Mark Narmore (klavijature), Brad Guin (saksofon, back vokali), Ken Waters (truba), Mitch Mann, Brad Guin, Ken Waters (back vokali), Rick Steffi (orgulje), Trinecia Butler (back vokali) i Kimberlie Helton (back vokali).

Ova ekipa snimila je izuzetno nadahnut album, a svih 12 skladbi ima neki svoj posebni ugođaj i neku svoju posebnu priču. Album "Deep In My Soul" svakako je jedno od izdanja koje će, vjerujem, biti dosta prihvaćeno kada je u pitanju vrlo efektni soul-blues glazbeni izričaj.

Tu bih trebao posebno istaknuti sljedeće pjesme: "Aint Got No Money", "Trippin On You", "I Got Plenty", naslovna "Deep In My Soul", "I'm Walking", "Crazy World" i "VooDoo" – ove pjesme doista "strše" i nose ovaj nadahnuti soul-blues album.

PREPORUKA:
Ako želite smiraj i odmor, ako želite uživati u osjećajnoj glazbi koja izlazi iz dubine duše i svojom iskrenošću osvaja na prvo slušanje, svakako potražite album "Deep In My Soul" Big Daddyja Wilsona i jednostavno se prepustite i uživajte!

Više o svemu možete saznati na:
www.bigdaddywilson.com
www.facebook.com/bdwilsonblues/about/
www.wilsonb.de
www.bigdaddywilsonb.de
www.myspace.com/bigdaddywilsonblues
www.rufrecords.de
www.facebook.com/RufRecords

Popis pjesama:

1. I Know /3:12
2. Ain't Got No Money/3:15
3. Mississippi Me/ 3:35
4. Trippin On You/ 4:25
5. I Got Plenty/4:08
6. Hold On To Our Love/ 3:15
7. Deep In My Soul /4:38
8. I'm Walking /4:16
9. Crazy World /5:23
10. Redhead Stepchild/ 4:06
11. VooDoo /3:22
12. Couldn't Keep It To Myself /0:49

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike