Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Drop the Hammer

Dana 15. ožujka izdavačka kuća Big Eye Records objavljuje album "Drop the Hammer", dok njegovu radijsku promociju provodi kalifornijska promotivna kuća FRRP Franka Roszaka. Vlasnik ovog albuma je jedan od najpriznatijih blues glazbenika danas, fenomenalni bubnjar Kenny 'Beedy Eyes' Smith.

Kenny 'Beedy Eyes' Smith je sin poznatog i nažalost pokojnog Willie "Big Eyes" Smitha (19. sijačanj 1936 –16. rujan 2011), koji je nastupao sa Muddy Watersom u ranim šezedesetim godinama prošlog stoljeća i bio je dio njegovg banda punih 18. godina. Willie nije bio samo bubnjar, koji je 99 % stvari vezano uz bubanj uspio prenijeti na Kennya. Willie je bio i pjevač, te svirač usnjaka. Kenny je već svojim začećem bio predodređen da bude dio glazbene scene.

Kako je radio i pripremao materijal za ovaj album Kenny je oko sebe okupio vrlo znakovitu "all-star" ekipu glazbenika nazvanih the House Bumpers i stvar je krenula . U malo više od 51 ', kroz 12 pjesama Kenny i ekipa nudi nam zapravo blues 21.stoljeća. Odlična svirka, sjajni i inventivni aranžmani učinili su da ovaj album biva vrlo pažljivo preslušavan. Jer ipak morate se koncentrirati na sadržaj albuma, kako biste osjetili tu snažnu poruku, koju vam ovi glazbenici odašilju.

Vjerujem da niste zaboravili blues je najsnažnija kombinacija glazbe i osjećaja. Snaga i emocija glazbe nadilazi vrijeme i mogu ju osjetiti ljudi bez obzira na godine i nacionalnosti a to je jedan od ključnih razloga zašto će blues preživjeti i napredovati u generacijama koje dolaze. Naravno, da mi je drago zbog toga, naravno da se iskreno veselim upravo svemu tome, jer znam da zapravo ovaj glazbeni stil nikada neće nestati sa glazbene scene.

Ovaj se album fokusira na suvremene teme dok koristi moderne, inovativne zvukove. Koliko god Kenny volio i poštovao tradicionalni blues, bio je prisiljen odnijeti svoju glazbu u "neku" novu dimenziju. Kenny nije brao pamuk na poljima; on je izvorni "Chicagoan", tako da je inspiracija za ovaj album izvučena iz ritma koraka na pločniku, sjenovite buke grada noću, kao i zvuka iz razdoblja u kojem je odrastao, a kako bi postao čovjek i glazbenik kakv je danas. Nema nikakve sumnje ova glazba je transgeneracijska. Na svoj osobiti način je potpuno sirova. I baš takva će vas zgrabiti, zaluditi i sa njom ćete se osjećati dobro i nećete skrivati svoju naklonost prema baš takvoj prezentacijskoj formi. Pa evo tko je sve uz Kennya radio na ovom albumu:Greg Guy (sin blues legende i Rock & Roll Hall of Fame Buddy Guya), koji tako nesebično dodaje taj svoj energičan pristup gitari.Sugar Blue, zahvaljujući Bumble Musicu, svjetski poznati harpista Felton Crews, jedan od najboljih basista u Chicagu, svirao je s Miles Davisom, kao i sa blues glazbenikom Charliejem Musselwhiteom. Billy Flynn međunarodno je cijenjeni gitarist, koji je znakovito pridonio soundtracku za film "Cadillac Records". Guy King, na gitari, Ari Seder je izvanredan glazbenik i još jedan sjajni gitarist Luca Chiellini, na glasoviru, orguljama i klavijaturama jedan je od najboljih, najsvestranijih blues glazbenika.

Omar Coleman, iz čikaškog West Sidea svira usnjak, dok Nelson Strange, poznat po tome što je nevjerojatno moćan gitarist, koji nam donosi vatru sa svakim svojim riffom gitare.
Andrea Miologos, Dana Gordon i Kim Johnson odrađuju back vokale u svakoj pjesmi. Ma, sve u svemu pred svima nama je album, koji će bez daljnjeg opravdati svaku odvojenu sekundu vašeg dragocjenog vremena, kojeg ste posvetili ovom albumu.

PREPORUKA:
Jedan od najpoznatijih i najpriznatijih bubnjara današnje, moderne blues scene Kenny “Beedy Eyes” Smith i The House Bumpers dali su svom bluesu posebnu konotaciju i notu. A blues je, kao i svi elementi života, namijenjen da raste, mijenja se i napreduje zadržavajući svoju iskonsku strukturu i bit. A upravo to postiže ova ekipa sa svojim najnovijim albumom “Drop the Hammer”, koji je svjetlo dana ugledao 15. ožujka za Big Eye Records i ujz globalnu radijsku promociju FRRP.

Ma, da prošlo je samo malo više od mjesec dana od službenog datuma izlaska albuma “Drop the Hammer”, a gdje god bude distribuiran album izaziva veliku pažnju. I stoga, nemojte propustiti doći što prije do svog primjerka odnosno kopije.

Više o svemu saznajte na:
beedyeyes.com
www.facebook.com/KennyBeedyEyesSmith
www.bigeyerecords.com
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Head Pounder 3:50
2. Hey Daddy 4:11
3. Drop The Hammer 3:59
4. Scratchin' Your Head 4:39
5. What In The World 3:32
6. No Need Brotha 5:12
7. Puppet On A String 4:11
8. Keep On Pretending 4:11
9. Living Fast 4:11
10. Second Hand Woman 4:05
11. One Big Frown 3:54
12. Moment Of Silence 5:16

(Big Eye Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladern Loncar - Mike