Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sunday Wilde

Čini mi se da i sam ne vjerujem da do sada nisam obrađivao Sunday Wilde. No, na kraju ispostavilo se da je to uistinu tako. "Sunday Wilde & the 1 Eyed Jacks" naziv je albuma koji je upravo jučer imao svoj "'street date". Zahvaljujući promotivnoj kući ABIK Radio PR i njezinom vlasniku Leenu Velthuisu album je tu pred vama.

Sam sebi priznajem i zamjeram, jer sam već imao prilike predstaviti ovu izvrsnu blues glazbenicu, pjevačicu koja vrlo sugestivno i dojmljivo prenosi tu svoju "blue note" vibru. Ali stjecajem tko zna kakvih utjecaja i okolnosti tek sada a zahvaljujući upravo Leenu predstavljam vam ovu impresivnu pjevačicu.

Pjevati s jednakom snagom i lakoćom r&b, soul, blues, swing i jazz napjeve nije baš lako. No, Sunday Wilde cijeloj priči pristupa jednako lako i njezina prezentacija se topi tu vama pred očima i vi čujete kako se svi ti stilovi tako lijepo i umilno slažu i spajaju.

Ovo je već osmo izdanje Sunday Wilde koja nam dolazi iz Ontarija ili točnije iz Thunder Baya. Prati je bend 1 Eyed Jacks, koji svojom svirkom itekako plastično i realistično opisuje što može moćan vokal Sunday Wilde!

Kako album odmiče, pjesme sve više i više dobivaju na težini i kao da se cijela priča podebljava, kao da raste i postaje sve teža i odgovornija. To je možda i jedini razlog što držim da ovo nije album baš za svakoga, dapače, čak i oni koji su malo dublje zagazili u ove vode morat će dobro upregnuti kako bi savladati ovu glazbenu ponudu.

PREPORUKA:
Ako nemate dovoljno znanja i iskustva, vjerujte mi, neće do vas doprijeti glazbena poruka ovog albuma. "Sunday Wilde & the 1 Eyed Jacks" nikako nije za svakoga a kamoli za široku populaciju konzumenata ovog glazbenog stila.

Osobno, sada kada sam tu priču Sunday Wilde apsolvirao, treba ići dalje i s nestrpljenjem čekam sljedeći uradak ove impresivne pjevačice.

Evo što o svemu pišu i drugi: “This lady is pure blues from her piano chops to her unique and addictive vocal styling. I can't stop, and I won't “ - Harpdog Brown

Više o svemu saznajte na:
www.sundaywilde.com
www.instagram.com/sunday_wilde/?hl=en
www.facebook.com/SUNDAY-wilde-86467294626/
www.reverbnation.com/sundaywilde
www.youtube.com/user/sundaywilde41

Popis pjesama:

1. Evil
2. Love Is
3. Dead Man's Clothes
4. Show Me Mercy
5. Dead Presidents
6. It Hurts Me Too
7. My Baby's Dead
8. Captured Me
9. Spirits Up My Friend
10. Swear You're Cheatin
11. I Guess I Didn't Hear You

(ABIK Radio PR)

Yours bluesy
Mladen Loncar - Mike