Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bob Corritore Do The Hip Shake Baby

Upravo danas, 3. svibnja, poznata izdavačka kuća VizzTone Label Group objavila je "Do The Hip-Shake Baby!", kojeg potpisuje harpist Bob Corritore i Friends. Ovako udruženi snimili su ovaj album s izuzetno dojmljivim sadržajem, koji bi morao biti dio svake ozbiljnije blues kolekcije.

I ovaj put, naravno, promociju mogu zahvaliti Richardu Rosenblattu, koji se doista trudi kako bi "Blues Corner", ali i radijska emisija "Blues 4U" imali ovakve ekskluzivne promocije i prezentacije. Doista mi je drago što se ova promotivna priča ovako sjajno i progresivno nastavlja.

Nema sumnje, dragi moji, pred nama je apsolutno "tvrdi" i nadasve briljantni album tradicionalnog i west coast bluesa izuzetnih glazbenih gostiju i prijatelja, te osebujnog, duboko tradicionalistički određenog svirača usne harmonike, naprosto briljantnog Boba Corritorea. Uzajamno uvažavanje i poštovanje duboko je odredilo ovaj njihov status i odnos. Razlog je čisto ljudski, pristojnost i poštovanje, koje je apsolutno zdrava podloga za svaku suradnju; ako toga nema, ako to nije prisutno, onda zapravo sve pada u vodu i nema nikakvog smisla.

Bobu Corritoreu (usna harmonika) pridružila se ovakva ekipa: apsolutno nevjerojatni 94-godišnji Henry Gray, Larry Van Loon (klavir), Bob Welsh i Fred Kaplan (klavijature), Brian Fahey i Marty Dodson (bubnjevi), Bob Stroger (bas), gitaristi Johnny Rapp, John "Primetime" Smith, Junior Watson, Kid Ramos, Andy T Band feat. Anson Funderburgh, te Johnny Main, LA Jones, Adrianna Marie, Nathan James, sjajni pjevači "Mighty Joe Milsap" (The Fremonts) i Sugaray Rayford a tu su i drugi glazbenici.

Ma da, ova i ovakva ekipa garancija su ne dobrog, već izvrsnog blues partyja! Pred nama je album od kojeg će nam krv brže kolati, od kojeg će nam nutrinu bića grijati neka posebna toplina a kostima strujiti ona poznata hladnoća koja zapravo izaziva sveopću ugodu. Blues znalci jako dobro znaju o čemu pišem, jer upravo to nam se često događa. Ovakve reakcije ne može izazvati nešto što nije dobro, što nema "ono nešto". Duboko u sebi nosim te neke znakovite vibracije, osjećaj da bi tako trebao zvučati pravi blues album.

Kao i mnogi prije njega, Bob je dosta dugo čekao na svoju afirmaciju, a sada, nakon što već gotovo puno desetljeće važi za itekako uvažavanog glazbenika, ta je afirmacija samo došla kao potvrda kvalitete i nadahnuća ovog odličnog glazbenika.

Ova "frendovska" ekipa već je sama po sebi dovoljno označila sve što treba. "Friends" su zapravo siva eminencija američke blues scene. Njima nasuprot stoji "mladi" Bob Corritore, koji je najprije samo slušao, a onda je krenuo u taj beskrajni plavičasti svijet u kojem danas ima itekako značajnu ulogu.

Bob nije samo svirač "usnjaka", Bob ima svoj klub, on je radio DJ i glazbeni producent. No, ako sve stavimo na stranu, ostaje njegova svirka "usnjaka". Taj njegov prezentacijski stil u sebi snažno objedinjuje jedinstvene glazbene bravure Little Waltera, Juniora Wellsa i Jamesa Cottona. Naravno, velika stvar samog Boba je upravo taj njegov, vlastiti i originalni stil sviranja "usnjaka". Svakako da je baš time Corritore stekao globalnu afirmaciju. To je doista veliki uspjeh, kojeg se treba respektirati i odati mu veliko priznanje.

S druge pak strane, ovakav sudar ili sraz generacija glazbenika nevjerojatno oslikava svu veličinu, snagu i raskoš prezentacijske forme samih glazbenika, ali i ovog zaista, jedinstvenog albuma.

"Do The Hip-Shake Baby!" svojim sadržajem donosi nam istinski tsunami tradicionalnog bluesa, koji najprije samo nadire i to čini polako i postupno a onda, kada postane visok preko 30 metara, samo vas poklopi i priča je završena! Ovih 13 pjesama će vas pomesti svojom ekspresijom. Album je to što se sluša u cijelosti i tih gotovo 50 minuta proći će k'o tren.

PREPORUKA:
Svakodnevno se u mojim rukama nađe dosta albuma, ali samo neki zasjednu na ono posebno mjesto u mom biću. E upravo tu se smjestio "Do The Hip-Shake Baby!" izuzetnih Boba Corritorea & Friends.

Na kraju, Richard Rosenblatt o svemu kaže: "This is a carefully assembled collection of fun loving blues, rhythm and blues, early rock ‘n’ roll, soul and gospel rock songs. Imagine a live-music dance-club in 1968 complete with go-go dancers! Bob refers to this as his Harmonica-a-go-go album! Mixed at Greaseland Studios by Kid Andersen, this the 14th album of Corritore’s illustrious career, and his best yet!"

Više o svemu saznajte na:
www.bobcorritore.com
www.facebook.com/BobCorritore
twitter.com/bobcorritore
www.vizztone.com
www.facebook.com/VizzToneLabelGroup
twitter.com/VizzTone
soundcloud.com/vizztone
www.bratgirlmedia.com/vizztone

Popis pjesama:

1. Shake Your Hips (feat, Mighty Joe Milsap)
2. Gonna Tell Your Mother (feat. Alabama Mike & L.A. Jones)
3. Bitter Seed (feat. Oscar Wilson)
4. The Twist (feat. Henry Gray)
5. You Better Slow Down (feat. Bill "Howl-N-Madd" Perry)
6. Worried Blues (feat. Alabama Mike)
7. Love Deep As The Ocean (feat. John Primer)
8. Trying to Make A Living (feat. Sugaray Rayford & Junior Watson)
9. Stand By Me (feat. Alabama Mike & Andy T)
10. I’m Gonna Keep What I’ve Got (feat. Mighty Joe Milsap)
11. Got the World in a Jug (feat. John "Primetime" Smith)
12. Few More Days (feat. Alabama Mike)
13. Keep The Lord On With You! (feat. Sugaray Rayford & Kid Ramos)

(VizzTone Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike