Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

niecie

Odmah na početku, poštovani posjetitelji "Blues Cornera", primite moju veliku ispriku što ste ostali uskraćeni za ovu informaciju oko albuma "Trouble With A Capital T", koji je objavljen od strane Ride The Tiger Records još 12. studenoga prošle godine, a globalnu radijsku promociju odrađivala je nizozemska promotivna kuća ABIK Radio PR.

Svi su sve odradili osim mene, koji iz ovih ili onih razloga jednostavno nije svoj dio posla odradio kako treba. Sjajna pjevačica iz Detroita, Niecie, isporučila je ovaj visokooktanski rock n' blues album, koji svojim glazbenim sadržajem na noge diže ama baš sve!

Nicie ovaj put ništa nije prepustila slučaju, već je producentsku palicu prepustila dobitniku Grammyja za životno djelo, poznatom Johnnyju Nealu, jednom od osnivača The Allman Brothers Banda. S druge pak strane, ova pjevačica nevjerojatno snažnog i potpuno određenog vokala pomest će vas i osjećat ćete se poput zrnca prašine koje se ne može oduprijeti ovim silnim glazbenim udarima što pljušte sa svih strana.

Iako je rođena u Detroitu, Niecie voli naglašavati da je ona zapravo rođena i odrasla u Motownu. Njezine kvalitete otkrio je legendarni Magic Slim, koji joj je rekao: "Djevojko ti jednostavno trebaš i moraš pjevati blues". I uskoro se pojavila s Magic Slimom u poznatom blues klubu, Zoo Baru. A potom je njezina glazbeana priča dobila vrlo direktne konotacije.

Iako nije tamne boje kože, u njezinom glasu svako malo osjećamo onu snagu, koju su imale velike i nažalost pokojne blues dive. Iz soula, preko r&b do psihodeličnog rocka, Woodstock ere, jazza i bluesa Niecie, iz Detroita kreće na svoje glazbeno putovanje, koje još uvijek traje i ona ga provodi punim svom svojom snagom. Kada je stigla u Windy City blues je postao njezina hrana, kao da se potpuno opustila i prepustila njegovoj jednostavnosti, ljepoti i snažnoj emocionalnoj inervaciji sve to traje od ranih osamdesetih godina.

Nije stoga nikakvo čudo što je Niecie svoje vokalne reference nesebično dijelila i pružala na 'stageu' s, primjerice, Koko Taylor, Magic Slimom i njegovim the Teardropsima, Larryjem McCrayom, te s još jednom sjajnom pjevačicom, Shaun Murphy i mnogim drugim jednako značajnim izvođačima. Sve to imalo je samo pozitivnog odraza na njezinu vokalnu modulaciju, čvrstinu i izrazitu sigurnost u prezentaciji. Suradnja s Johnnyjem Nealom osigurala joj je gotovo briljantnu glazbenu karijeru, a dobitnu formulu ne treba mijenjati.

Ekipu koja je prati čine: Chris Anderson (klavijature), Dennis Gulley ili Randy Coleman na basu i Daryl Burgess (bubnjevi). Tu su i posebni gosti, a jedna od njih je izvrsna Shaun Murphy. Niecie i producent Neel okupili su neke od najboljih nešvilskih glazbenika. A kako joj je ovo peti studijski album, Niecie ništa nije prepuštala slučaju i zato album zvuči ovako sjajno.

Vjerujem da je "Trouble With A Capital T" zapravo istinsko otkriće ove moje šlampavosti. Prosto ne mogu vjerovati da mi je album poput ovog samo tako promaknuo i da nisam ni pošteno preslušao o čemu se ovdje radi. A potom je uslijedilo poziv same glazbenice, kojoj vjerojatno nije bilo jasno, što je to krivo učinila i zašto pjesama s albuma nema u playlistama emisija Blues 4U.

Krenulo je preslušavanje i što sam album više slušao, moj sram je bivao sve veći i veći. Na kraju ostao sam sjediti u sobi i prazno zuriti u pod, poklopiti se ušima i očima tražiti neki kut gdje ću se sakriti i gdje me nitko neće naći. Da, znate, najteže je priznati da si pogriješio, da nisi baš tako koncentriran i dobar u nekim procijenama. I da, zato je sada na svu sreću konačno došlo vrijeme da se isprave sve te "krive Drine". Moje duboke i iskrene isprike poglavito samoj Niecie, koja svojim vokalom ledi krv u žilama.

Nema nikakve sumnje, Niecie je dinamična pjevačica, koja tako jednostavno i dojmljivo spaja blues s velikom količinom odlične zabave i koja svu tu toplinu furku donosi i prenosi svima koji vole ovaj glazbeni žanr.

PREPORUKA:
Ako volite čvrste, dinamične teme, ako volite "southern slide" gitaru, sjajne klavijature i usviranu, odličnu ritam sekciju, ako volite blues, sigurno nemojte dvojiti niti sekunde, već posegnite za albumom "Trouble With A Capital T", kojim je izvrsna i impresivna pjevačica Niecie udarila snažan pečat kako svojoj uzlaznoj karijeri, tako i uopće blues sceni!
A evo što su i drugi konstatirali o ovoj pjevačici: "Niecie is definitely someone you should look out for." - Koko Taylor
"Raw and Soulful....Rocking Blues Powerhouse." - www.CDBaby.com
"Niecie is a rocking, soulful singer with a smokey, gutsy growl. Her high energy and powerhouse vocals will make the walls sweat." - Shaun Murphy

Više o svemu saznajte na:
www.niecie.net
www.airplaydirect.com/music/NiecieTroubleWithACapitalT
www.facebook.com/ABIKradiopromotions

Popis pjesama:

1. Thank God For Fools (4:02)
2. Memphis Stomp (4:04)
3. Two Can Play That Game (3:35)
4. Waiting For The Shoe To Drop (4:53)
5. Two Sides A To Every Story (4:12)
6. Sweat (4:33)
7. Trouble With A Capital T (4:27)
8. Baby It’s Working (3:53)
9. Rise Up (3:36
10. Lighter Shade Of Blue (4:43
11. Just This Side Of Memphis (3:27)

(Ride The Tiger Records / ABIK Radio PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike