Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

reborn

AG Weinberger vraća se svojim desetim albumom. "Reborn", koji je 20. studenoga prošle godine objavljen preko Bigfoot Records i uz svjetsku radijsku promociju memfiške Blind Raccoon.

AG Weinberger nam dolazi iz Rumunjske i bez ikakve sumnje on je središnja figura tamošnje blues i jazz scene. AG je glavni pokretač i glavni nositelj svih velikih festivala u zemlji, stalno je na turneji i uvijek je u fokusu medija. Jednako tako on je višestruko nagrađivan glazbenik i nositelj odličja predsjednika države za umjetnost, što je u tom segmentu najveća čast i priznanje u Rumunjskoj.

Glazba i kultura općenito središnji je fokus zanimanja ovog umjetnika. Stoga AG godišnje održava oko 70-80 koncerata, ali organizira i postavlja postavlja edukativne radionice, producira i organizira nacionalne radio i TV emisije. Njegovi albumi, devet naslova do ovog novog albuma, prodani su u više od 200.000 primjeraka tijekom dva desetljeća, njegove uspješne domaće, ali i internacionalne karijere.

AG vodi nas na impresivno glazbeno putovanje u kojem susrećemo mnoge glazbene žanrove od folka, kabarea, preko psihodeličnog rocka i jazza do bluesa. U svim skaldbama AG vrlo nadahnuto istražuje različite glazbene teme i svemu tome dodaje svoju neupitnu osobnost i originalnost.

Nije čudno što mu se u pjesmi "The Fool's Lucky Day" pridružio u studiju i maestralno odradio svoj dio posla legendarni gitarist ''Steady Rollin' Bob Margolin. Pored toga ne treba zanemariti i ostale glazbenike koji su radili na ovom albumu: sjajni Cseke Gabor (klavijature, orgulje, klavir), impresivna ritam sekcija koju čine Puszbai Csaba (bubnjevi, udaraljke) i Hars Viktor (bas gitara), a tu su i Voga Viktoria i Puszbai Kabelacs Riba (back vokali). Studio Origo u Budimpešti pucao je od odlične ''furke'' i svirke. Na kraju se sva ta zadivljujuća mješavina bluesa i jazza te ostalih glazbenih žanrova snažno reflektirala na slušateljstvo i publiku diljem svijeta. AG i njegov prateći bend, te veliki Bob Margolin učinili su da album ''Reborn'' bude vrlo intenzivna misija dijeljenja AG-jeve strasti i radosti s brojnim poklonicima dobre glazbe diljem svijeta.

PREPORUKA:
Na kraju ispada da Transilvanija nije poznata samo po Vladu III Tepešu, daleko poznatijem kao grof Drakula, koji je pak izmišljen lik. Naime, iz Rumunjske, iz Transilvanije nam dolazi i AG Weinberger gitarist i pjevač, koji već više od dva desetljeća potpuno predan svojoj misiji prenošenja dobre vibre, a 20. studenoga prošle godine objavio je svoj novi, deseti po redu studijski album, koji je vrlo indikativno nazvan ''Reborn''.

Naime, svaki slušatelj tijekom preslušavanja može osjetiti da je to materijal koji nam pruža ''onu dozu'' više. Svaka nota na ovom tonskom zapisu kao da ima svoju priču i kao da svaka pjesma izvedena u studiju zapravo očekuje taj uvijek potrebni ''feedback'' publike.

Osobno držim da je publika oduševljena postignutim ''mojom'' i razinom prezentacijske forme. Takva uzajamna fluidnost na neki način oslikava svu stvarnost ove glazbene priče. Doista svi mogu osjetiti koliko je moćan taj i takav blues, koji nam prezentira i predaje AG Weinberger.

Više o svemu saznajte na:
www.agweinberger.com
www.facebook.com/agweinbergerofficial
www.twitter.com/agweinberger
www.reverbnation.com/agweinberger
www.instagram.com/agweinberger/
www.youtube.com/user/agweinberger
blindraccoon.com/clients/ag-weinberger
www.amazon.com/Reborn/dp/B07HNM7KKW
itunes.apple.com/us/album/reborn/1437334157
spoti.fi/2GKjh5E
blind-raccoon.lnk.to/reborn
www.blindraccoon.com
bit.ly/2BWNbjZ

Popis pjesama:

1. Wang Dang Doodle 5:23
2. Sweet Little Number 4:36
3. On The Wrong Side 4:27
4. The Fool's Lucky Day w/ ''Steady Rollin' '' Bob Margolin 3:41
5. It Wouldn't Be Enough 4:25
6. Slippery Slope 6:01
7. Just One Minute 5:30
8. Cadillac Blues 4:14
9. Shoot 3:55
10. Caroline 4:28
11. Reborn 7:34
12.I Am The Water 2:49

(Bigfoot Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike