Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

american kitchen

Ako se bavimo pojmovima, onda "Americana Music" znači jednostavno "American Roots Music". Držim da nije potrebno prevoditi, sve je jasno.

Americana Kitchen početkom prosinca prošle godine objavili su svoj dvostruki album "Come And Get It, Vol 1." preko izdavačke kuće Junk Records, dok je globalnu radijsku promociju odrađivao Doug Deutsch preko svoje Doug Deutsch Publicity Services.

O čemu se zapravo radi? Jako dobro znam da određeni broj konzumenata glazbe ima problema ili poteškoća sa stavljanjem pojedinih skladbi u točno određene glazbene pretince. Isto tako znam da nije to lako usvojiti a niti samo tako od prve naučiti. To je vještina koja se stječe uz bavljenje glazbom, slušanja i preslušavanja albuma. Čini mi se da to čovjek nauči tijekom vremena i to mu postaje normalno.

Na ovom albumu imamo određene glazbene primjere i oni su vrlo, da tako napišem, "plastični". S druge pak strane, nakon nekoliko preslušavanja ta glazbena priča jednostavno je odvojila i izdvojila neke skladbe. Te i takve skladbe u konačnici postaju glazbeni primjeri za neki glazbeni stil.

"Come And Get It, Vol 1." vrlo je precizna glazbena početnica, gdje će svi oni koji imaju poteškoća s određivanjem pojedinog glazbenog stila apsolutno sve naučiti. Jednako tako ona služi kao ravnanje ako se naiđe na neku dvojbu.

"American Born Musical Styles" čine: Blues, Jazz, Rock n Roll, Bluegrass, Country & Western, Country Pop, American, Gospel Music, Zydeco, Delta Music, Boogie Woogie, Swing, Be Bop, Rhythm & Blues i mnogi drugi. Ovi glazbeni stilovi, 'ajmo to tako reći, glavna su stilska određenja koja su zastupljena na ovom albumu, koji je bez ikakve sumnje proslava američke baštine ili korijenske glazbe, koja je toliko utjecala na glazbu diljem svijeta. Tim više je izražena činjenica da je sve pjesme napisao, aranžirao i producirao Danny Johnson.

Osim toga, pravi nepoznati heroji albuma bez ikakve su dvojbe glazbenici, pjevači i studijski session glazbenici, koji su sve pjesme u prezentacijskom smislu izveli na način da se u konačnici zapravo oformi, oblikuje i dobije zvuk koji se traži.

PREPORUKA:
Ovo je definitivno projekt u kojem su se stvari događale i koristile na način: "Something old...something new...something borrowed...and something blue."

Album "Come And Get It, Vol 1." Americana Kitchen bit će odlična pomoć i usmjeravati će sve one koji imaju problem s određivanjem što kamo spada i pod koji se glazbeni stil svrstava.

Za one koji tek kreću u ove glazbene vode, album"Come And Get It, Vol 1." je odlični putokaz kuda se treba kretati i čemu treba posvetiti svoju pozornost!

Evo što o svemu kaže Danny Johnson: "I have only scratched the surface of the many talented performers in San Gabriel Valley that I'd like to collaborate with in the upcoming Americana Kitchen Vol. II. Stay tuned... Thanks for your support buying this CD....and continue to support Live Music...."

Više o svemu potražite na:
www.americanakitchenmusic.com
www.facebook.com/Americana-Kitchen-Music-1264455613653931/
www.facebook.com/dougdeutschpublicity

Sadržaj albuma:

SIDE 1:
1.HARD LOVE (VER1) (Pop Rock)
2.NEW WORLD (Funk)
3.YOU BETTER THINK TWICE (VER1) (Cabaret Jazz)
4.BLOOD OF THE BLUES (VER1) (Blues Rock)
5.RUN LITTLE RED (Pop Rock & Roll)
6.IN REAL LIFE (R & B)
7.LIVING OUT LOUD (Roadhouse Rock n Roll)
8.THE CHRISTMAS SONG (VER1) (Pop Rock Ballad)
9.CATCH THAT TRAIN (VER1) (Blues Shuffle)
10.BLOOD OF THE BLUES (VER 3) (Modern Jazz)

SIDE 2:
1.ALL DRESSED UP (Country Pop)
2.HARD LOVE (VER 2) (Country)
3.LIVING OUT LOUD (VER 2) (Bluegrass)
4.JUST FINE FOR NOW (Cajun Blues)
5.THE CHRISTMAS SONG (VER 2) (Country Pop)
6.SO TIRED OF RUNNING (Country Rock)
7.YOU BETTER THINK TWICE (VER 2) (Blues- Stroll Style)
8. JESUS IVE GOT A FRIEND IN YOU (Gospel)
9.CATCH THAT TRAIN (Delta Blues)
10.BLOOD OF THE BLUES (VER 2)(Country Rock Ballad)

(Junk Records / Doug Deutsch Publicity Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike