Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

soul of king

Kad se spomene ime BB Kinga, mnogima zaigra oko srca. Osobno, možda su mi najupečatljiviji blues koncerti bili baš njegovi. I stoga, kada sam prije gotovo tri tjedna dobio album "The Soul of the King" osjetio sam potrebu da što prije sve svoje osjećaje podijelim s vama. Pored toga posebno mi je drago što baš danas, 10. svibnja, u "Blues Corneru" imam mogućnost promovirati i prezentirati vam ovaj album kojeg je objavila izdavačka kuća Ruf Records. Potpisnici albuma su The BB King Blues Band.

A tko se krije iza ovog imena – doista strašna, impresivna ekipa glazbenika: James "Boogaloo" Bolden (truba), Eric Demmer (saksofon), Russell Jackson (pjevač i basist), Walter King (saksofon), Herman Jackson (bubnjevi), Darrell Lavigne (klavijature), Lamar Boulet (truba), Wilbert Crosby (gitara), Brandon Jackson (bubnjevi) i Raymond Harris (trombon).

Inficiranost glazbom BB Kinga priča je koja se pričala punih i dugih osam desetljeća. Nećete vjerovati, ali već je prošlo 4 godine od kako nas je BB King napustio i pridružio se "gore" doista sjajnoj ekipi kako bi održavali svoj bezvremenski jam-session. Danas, cijela ta furka oko BB Kinga se nastavlja i raste i jača je nego ikad. Tome svjedoči i ovaj novi album.

Taj studijski album svojom sadržajem itekako ostavlja traga na svima nama, jer teško da će netko ostati hladan kada čuje pjesme i njihove vrlo samosvjesne i samostojne vlasnike. Evo nekih: K.W.Shepherd (solo gitara) u temi "Irene, Irene"; "Paying The Coast To Be The Boss" gdje na vokalu i gitari slušamo Mary Griffin i Taj Mahala; Kennyja Neala slušamo na vokalu i gitari u pjesmi " Sweet Little Angel"; Kirk Joseph (tuba) u pjesmi "Low Down", dok su back vokale podijeli su John Del Toro Richardson i James "Boogaloo" Bolden u pjesmi "Taking Care Of Business", Diunna Greenleaf back vokal u pjesmi "There Must Be A Better World Somewhere" i glavni vokal u "Becoming The Blues". A tu su još Michael Lee (vokal i gitara) s pjesmom "The Thrill Is Gone" i meni uvijek posebno drag Joe Louis Walker (vokal i gitara ) u pjesmi "Regal Blues (A Tribute To The King)". Ovakva "strašna" ekipa podarila nam je album od koga sve leprša, sve lebdi, jer taj plavičasti "feeling" potpuno preuzme sve koji vole i slušaju blues.

BB King oduvijek je bio sve ono dobro, a što je donosio svojim izuzetnim glazbenim opusom. Ova posveta njegovom stvaralaštvu je iznimna i osobita iz razloga što njegovu glazbu prezentiraju imena koja u svijetu bluesa znače izuzetno puno!

PREPORUKA:
Osim što je ovo jednistvena posveta glazbenom opusu BB Kinga od njegovog BB King Blues Banda, "The Soul of the King" je slušateljstvu i publici poruka i dokaz da je sa BB King Blues Bandom sve OK, da oni i dalje prenose i žive tu Kingovu blues priču.

Sam izvršni producent Terry Harvey, o svemu kaže: "This records is a representation of B.B's music styles and influences. To those who never got to hear or see him live. And when we started this album, we wanted to let the world kow the B.B. King Band is live and well. And that we are continuing B.B's musical legacy…"

Više o svemu saznajte na:
www.bbkingbluesband.com
https://www.facebook.com/BBKingBluesBand
https://www.instagram.com/bbkingbluesband
www.rufrecords.de

Popis pjesama:

1. Irene Irene (K.W.Shepherd)
2. Sweet Little Angel (Kenny Neal)
3. There Must Be A Better World Somewhere (Diunna Greenleaf )
4. Paying The Coast To Be The Boss (Mary Griffin i Taj Mahal)
5. Low Down
6. She's The One ( Eric Demmer )
7. Taking Care Of Business (Russell Jackson)
8. Becoming The Blues (Russell Jackson)
9. Hey There Pretty Woman (James "Boogaloo" Bolden)
10. Here Today Gone Tomorrow (James "Boogaloo" Bolden)
11. Regal Blues ( A Tribute To The King)
12. Pocket Full Of Money (James "Boogaloo" Bolden)
13. The Thrill Is Gone (Michael Lee)

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike