Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

grit

Dana 1. siječnja ove godine objavljen je vlastitim snagama album "Grit", globalnu radijsku promociju odrađuje kalifornijska promotivna kuća Franka Roszaka, FRRP, a vlasnica albuma osebujna je glazbenica Cara Lippman, odnosno, Cara Being Blue.

Nije da se mogu nešto pohvaliti da sam do sada slušao njezinu glazbu, ali nakon preslušavanja ovog albuma stvari se bitno mijenjaju. Frank Roszak još je jednom dokazao da ima "nos" i da pod svoje okrilje uzima i doista nadarene glazbenike i bendove.

Što se tiče same Care, svakako treba istaknuti da je njezina izražena osobnost nevjerojatno eksponirana i da ona i bend sastavljen od vrhunskih glazbenika izazivaju svekoliku pozornost gdje god se pojave.

Izuzetno nadarenu Caru pod svoje mentorstvo uzela je poznata Shirley Lewis, kraljica regal bluesa iz Bostona, i to je ubrzo dalo nevjerojatne rezultate i u kratko vrijeme Cara i njezin bend doslovno su bili zatrpani raznim nagradama i priznanjima.

Kao posljedica svega je i ovaj studijski album, koji je u Americi objavljen točno na Novu godinu, a u Velikoj Britaniji i Europi izdan je u ožujku, kada Cara ovdje stiže na svoju "Grit" turneju.

Grit je eklektična mješavina sassy bluesa i rocka s nešvilskim "twangom". Nevjerojatno je kako ta ubitačna kombinacija itekako dobro i snažno zvuči! Njezinom bendu pridružili su se "NY Blues Hall of Fame" gitarist Dave Fields i Jack Pearson, bivši gitarist Allman Brothers Banda. A nakon vrlo uspješnog objavljivanja svog nastupnog EP-ja "Full Throttle" (2016.), Cara je u ove protekle tri godine postala dobro poznata poklonicima bluesa. Ona ovaj svoj album posvećuje svojim prijateljicama, koje su nakon iscrpljujuće borbe preminule od karcinoma.

Kroz ovih deset pjesama Cara i bend ispjevavaju i izvode nevjerojatno snažni, upečatljivi blues, koji nas jednostavno nosi tim svojim plavetnilom.

PREPORUKA:
A tu preporuku za album "Grit" Care Being Blue dat će vam upravo oni koji se u sve ovo daleko više razumiju od moje malenkosti.

“Cara's voice is like honey butter sliding over a homemade biscuit made by Bonnie Raitt on a cool Saturday morning. Crisp and clear, but with enough grease to make you a believer.” - Whit Hubner

“Cara Lippman! Is a gem! So nice and talented. Her new album Grit is sure to please blues lovers young and old. She’s very hard working, and I feel like this new album will really showcase her and what she’s all about.” - Travis Bowlin

“I absolutely love Cara! With a congenial back-porch vibe, she commands her stage and sings the blues with sweet restraint, then gets groovin’ with a snarl, melodious phrasing and the pure joy of making music.” - Larry van Loon

Više o svemu saznajte na:
www.carabeingblue.com
twitter.com/CaraBeingBlue
www.musicstartshere.org/cara-lippman
www.reverbnation.com/carabeingblue
www.nashvillebluessociety.org/artist/cara-being-blue
https://open.spotify.com/artist/1YXY005i1q0EoLpnET3f7K
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Grit 3:21
2. Crocodile Man 2:44
3. Leave Me In Flames 3:43
4. One Day 3:09
5. You Don’t Wanna 4:22
6. Skippin’ Stone 4:40
7. Old Feelin’ 5:12
8. Kind Kinda Man 2:52
9. My Doggie 2:46
10. Some Fun 3:47

(Samostalno / FRRP)

Glazbenici:
Cara Lippman (vokali )
Mandy Vixen (back vokali) # 1 & 3
Val Lupescu (gitara # 1, 4, 6, & 7); ( ritam gitara #5 & 9)
Dave Fields (gitara # 2)
Jack Pearson (gitara # 5)
Will Gustofson (Guitara, 3 & 10) ;(lsolo gitara # 9)
Eric Robert (klavijature, orgulje)
Jonathon Nixon ( bas, #1, 2, 3, 4, 7, 8, & 10)
David Abdo (bas # 5, 6, & 9)
Flip Winfield (bubnjevi 1, 2, 3, 4, 7, 8, & 10)
Matt Doctor ( bubnjevi # 5, 6, & 9)
Miqui Gutierrez (sax)
Varney Greene –(trombon)
Tim Gonzalez (usna harmonika)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike