Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kingfish album cover final

Priča o ovom dvadesetogodišnjem glazbeniku započela je prije nekih 3 i pol mjeseca, kada sam dobio informaciju da je upravo Alligator Records potpisala ugovor s ovim mladićem. Christone "Kingfish" Ingram nevjerojatan je gitarist koji je svojom svirkom gitare i vokalom osvojio ljude, a poglavito samog vlasnika izdavačke kuće, Brucea Iglauera. Sve što je potom uslijedilo išlo je prema nastupnom albumu "Kingfish", gdje je producentsku palicu u svoje iskusne i provjerene ruke uzeo Tom Hambridge i koji je kao što mogu čuti itekako dobro znao što treba učiniti da se iz momka izvuče najbolje.

Upravo danas, 17. svibnja, ova čikaška blues izdavačka kuća službeno objavljuje "Kingfish", a ovu ekskluzivnu promociju možemo zahvaliti Timu Kollethu, radijskom promotoru Alligator Records.

Bez obzira na godine, Christone "Kingfish" Ingram već je iskusni i provjereni glazbenik i jako dobro zna što i kako treba raditi i stvari prihvaćati i davati. Kada mu se u pjesmi "Fresh Out" pridružio vremešni Buddy Guy, svi su znali da nema zezancije s ovim mladim glazbenikom. Njegova svirka gitare strašna je kombinacija utjecaja B.B. Kinga, Jimija Hendrixa i Princea. Teško da možete zamisliti kako to zvuči, no osobno, u tom smjeru išao sam slušati i uspoređivati pjesme: energičnu "Outside Of This Town" s akustičnom "Been Here Before" i potom, primjerice, "If You Love Me" te tipičnu "bluesčinu" "Love Ain't My Favorite Word"... i da, istina je, puno sam stvari čuo i osjetio. Toplo – hladno, brzo - sporo, rokersko – fankirana, pa soul - blues nevjerojatna glazbena priča. A ta njegova glazbena priča sama od sebe se odmotava i postaje dio svih koji je slušaju.

Strašna je stvar što se oko ovog mladića okupila nevjerojatna glazbena ekipa na čelu sa Tomom Hambridegeom i Buddyjem Guyem, a u pjesmi "Listen" priči se pridružuje i Keb' Mo'. No, evo tko je sve radio na ovom albumu: Christone "Kingfish" Ingram (gitare, vokali), Tom Hambridge (bubnjevi, udaraljke, tambourine i back vokali), Rob McNelley (gitara), Tommy MacDonald (bas), Buddy Guy (gitara), Keb ' Mo' (resonator, akustična gitara,vokali), Marty Sammon (klavir). Moram dodati i da sam u pjesmi "Before I'm Old" samo slušao i nisam vjerovao to što čujem. A odmah potom nadovezuju se skladbe "Believe These Blues" koja svojom fuzijom starog i modernog bluesa jednostavno opčinjava te još jedna efektna akustična skladba, "Hard Times".

Tek tada mi postaju potpuno jasne i razborite sljedeće izjave:

"Is Kingfish the future of the blues? One of the most exciting young guitarists in years, with a sound that encompasses B.B. King, Jimi Hendrix and Prince”– Rolling Stone

"A rising blues prodigy...A torchbearer” – NPR Music

"Kiingfish is the next explosion of the blues” – Buddy Guy

PREPORUKA:
Gotovo svi pripadnici njegove generacije žele biti reperi, malo je zapravo onih koji se žele okušati u bluesu. "Kingfish" prikazuje Ingramovu žestoku, ujedno i gotovo sirovu i nadahnutu svirku gitare, duboki, soulom obojen vokal i nevjerojatnu lakoću skladanja. U prezenatcijskom smislu Christone doslovno priča priče svojom gitarom, kojom kanalizira utjecaje starih majstora, ali i daje im svoju osobnost.

Nema nikakve dvojbe, što prije osigurajte svoj primjerak albuma i uživajte!

Više o svemu saznajte na:
christonekingfishingram.com
www.facebook.com/CKI662/
AirPlayDirect.com/Kingfish
open.spotify.com/artist/5jMGnqJkgPaiJzwy5bOcYX
twitter.com/_kingfishbluez?lang=hr

Popis pjesama:

1. OUTSIDE OF THIS TOWN 4:08
2. FRESH OUT (Featuring Buddy Guy) 3:48
3. IT AIN’T RIGHT 3:05
4. BEEN HERE BEFORE 5:54
5. IF YOU LOVE ME 4:03
6. LOVE AIN’T MY FAVORITE WORD 5:25
7. LISTEN (Featuring Keb’ Mo’) 5:29
8. BEFORE I’M OLD 4:15
9. BELIEVE THESE BLUES 4:24
10. TROUBLE 2:55
11. HARD TIMES 3:08
12. THAT’S FINE BY ME 4:42

(Alligator Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike