Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

pkg front cover

Samo dan poslije službene objave albuma, pred vama je osvrt na "Can't Take My Soul", kojeg potpisuje Kelly's Lot, a radijsku promociju diljem svijeta radi Blind Raccoon.

Ovaj bend sa sjedištem u Los Angelesu slavi 25 godina djelovanja na glazbenoj sceni koja obuhvaća ono što svodimo pod zajednički naziv americana. To svima odmah daje do znanja da ćemo čuti i west coast soul, ali da je tu i uvijek eklektična mješavina bluesa, roots i rock glazbenih elemenata.

Album nam donosi 12 originalnih, autorskih skladbi kojima dominira nevjerojatno vrući alt Kelly Zirbes. Sve pjesme zajednički su potpisali Kelly i njezin dugogodišnji partner u bendu, gitarist Perry Robertson.

Što se tiče pjesama, one su potpuno životne. U njima Kelly pjeva o svojim glazbenim uzorima od Muddyja do Koko Taylor preko Buddyja sve do Ette James. Tu je i njezina pjesma "Alyssa" koja je nadahnuta mladom ženom rođenom s terminalnom bolešću, koja se suprostavlja lošim izgledima i prognozom, te se bori se i dalje. Isto tako Kelly pjeva i progovara aktualnim pitanjima, iz američke političke klime ali i općenito stanja u svijetu.

Eddie Baytos pridružio se ekipi na harmonici i "wash-boardu" u '‘Woe Is Me" pravoj Cajun dance party. Opaki francuski bluesman Jean-François Thomas pridružuje se Kelly u duetu "Rise Up (Leve-Toi)", dok Frank Hinojosa dodaje vrlo dojmljive tonove usnjaka u "dirty R&B" skladbi "Broke Myself".

Album"Can't Take My Soul" u potpunosti zapravo pokazuje i demonstrira svu umješnost i vještinu, te eksponiranost velikom repertoaru Kelly's Lot. Band u ovom rasponu od 25 godina radio je u doista različitim kombinacijama da bi se danas etablirali na glazbenoj sceni južne Kalifornije, koja im je glavno uporište za njihov osebujni rad i djelovanje.

PREPORUKA:
Raznolikost albuma garantira slušljivost i prilagodljivost svakome, tko se odluči ovaj album uvrstiti u svoju kolekciju.

Naravno, ovo nikako nije 100 % blues album, ima tu svega, no blues je na neki način osnova svega i to treba tako gledati, oprostite, slušati. A na kraju krajeva, ovih 12 pjesama dat će vam neku odrednicu, neke smjernice i tijekom slušanja jednostavno ćete selektirati i raditi svoju playlistu.

Kelly's Lot svojom raznovrsnom i šarolikom glazbom kod slušateljstva različitih afiniteta otvorit će neka nova vrata, neke nove prozore i vidike u glazbenom prostranstvu, gdje se jednostavno sami moramo snaći. Folk, soul, gospel, country, roots i blues samo su neki glazbeni pravci koje ovdje čujemo a sviđa li vam se to ili ne, to iskuljučivo ovisi o vama. Osobno, rekao bih da je americana glazbena odrednica jako širokog spektra i vi sami morate odlučiti odgovara li vam to ili ne, a album "Can't Take My Soul" je nositelj tog glazbenog stila i ugođaja.

Više o svemu saznajte na:
www.kellyslot.com
www.facebook.com/kellyslotmusic
www.instagram.com/kellyzirbes/
VIDEO: youtube.com/kellyslot
Amazon: https://amzn.to/2IjM3L7
iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/kellys-lot/5123859
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5tjs8ZRnAXfN39sZFIO5oF
Artist Website: www.KellysLot.com/music
http://blindraccoon.com/clients/kellys-lot/

Popis pjesama:

1) All I Ever Want Is The Blues 2:41
2) All Hope Ain't Lost 4:23
3) Alyssa 4:36
4) Woe Is Me 5:12
5) Safe And Warm 4:03
6) Rise Up (Leve-Toi) 3:56
7) Broke Myself 4:37
8) Let It Breathe 5:46
9) Dirt 4:31
10) Little Bit Of This 3:07
11) Can't Take My Soul 3:42
12) Mon Ami 3:14

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike