Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

pkg front cover

Samo dan poslije službene objave albuma, pred vama je osvrt na "Can't Take My Soul", kojeg potpisuje Kelly's Lot, a radijsku promociju diljem svijeta radi Blind Raccoon.

Ovaj bend sa sjedištem u Los Angelesu slavi 25 godina djelovanja na glazbenoj sceni koja obuhvaća ono što svodimo pod zajednički naziv americana. To svima odmah daje do znanja da ćemo čuti i west coast soul, ali da je tu i uvijek eklektična mješavina bluesa, roots i rock glazbenih elemenata.

Album nam donosi 12 originalnih, autorskih skladbi kojima dominira nevjerojatno vrući alt Kelly Zirbes. Sve pjesme zajednički su potpisali Kelly i njezin dugogodišnji partner u bendu, gitarist Perry Robertson.

Što se tiče pjesama, one su potpuno životne. U njima Kelly pjeva o svojim glazbenim uzorima od Muddyja do Koko Taylor preko Buddyja sve do Ette James. Tu je i njezina pjesma "Alyssa" koja je nadahnuta mladom ženom rođenom s terminalnom bolešću, koja se suprostavlja lošim izgledima i prognozom, te se bori se i dalje. Isto tako Kelly pjeva i progovara aktualnim pitanjima, iz američke političke klime ali i općenito stanja u svijetu.

Eddie Baytos pridružio se ekipi na harmonici i "wash-boardu" u '‘Woe Is Me" pravoj Cajun dance party. Opaki francuski bluesman Jean-François Thomas pridružuje se Kelly u duetu "Rise Up (Leve-Toi)", dok Frank Hinojosa dodaje vrlo dojmljive tonove usnjaka u "dirty R&B" skladbi "Broke Myself".

Album"Can't Take My Soul" u potpunosti zapravo pokazuje i demonstrira svu umješnost i vještinu, te eksponiranost velikom repertoaru Kelly's Lot. Band u ovom rasponu od 25 godina radio je u doista različitim kombinacijama da bi se danas etablirali na glazbenoj sceni južne Kalifornije, koja im je glavno uporište za njihov osebujni rad i djelovanje.

PREPORUKA:
Raznolikost albuma garantira slušljivost i prilagodljivost svakome, tko se odluči ovaj album uvrstiti u svoju kolekciju.

Naravno, ovo nikako nije 100 % blues album, ima tu svega, no blues je na neki način osnova svega i to treba tako gledati, oprostite, slušati. A na kraju krajeva, ovih 12 pjesama dat će vam neku odrednicu, neke smjernice i tijekom slušanja jednostavno ćete selektirati i raditi svoju playlistu.

Kelly's Lot svojom raznovrsnom i šarolikom glazbom kod slušateljstva različitih afiniteta otvorit će neka nova vrata, neke nove prozore i vidike u glazbenom prostranstvu, gdje se jednostavno sami moramo snaći. Folk, soul, gospel, country, roots i blues samo su neki glazbeni pravci koje ovdje čujemo a sviđa li vam se to ili ne, to iskuljučivo ovisi o vama. Osobno, rekao bih da je americana glazbena odrednica jako širokog spektra i vi sami morate odlučiti odgovara li vam to ili ne, a album "Can't Take My Soul" je nositelj tog glazbenog stila i ugođaja.

Više o svemu saznajte na:
www.kellyslot.com
www.facebook.com/kellyslotmusic
www.instagram.com/kellyzirbes/
VIDEO: youtube.com/kellyslot
Amazon: https://amzn.to/2IjM3L7
iTunes: https://itunes.apple.com/us/artist/kellys-lot/5123859
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5tjs8ZRnAXfN39sZFIO5oF
Artist Website: www.KellysLot.com/music
http://blindraccoon.com/clients/kellys-lot/

Popis pjesama:

1) All I Ever Want Is The Blues 2:41
2) All Hope Ain't Lost 4:23
3) Alyssa 4:36
4) Woe Is Me 5:12
5) Safe And Warm 4:03
6) Rise Up (Leve-Toi) 3:56
7) Broke Myself 4:37
8) Let It Breathe 5:46
9) Dirt 4:31
10) Little Bit Of This 3:07
11) Can't Take My Soul 3:42
12) Mon Ami 3:14

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike