Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tomiko blues

Glazbenik, skladatelj, aranžer, producent i boksač William James Dixon (1. srpnja 1915. - 29. siječnja 1992.) u bluesu je svakako jedan od glavnih stupova koji sav taj glazbeni žanr drže i svojom bogatom ostavštinom održavaju taj žanr živim. Daleko poznatiji kao Willie Dixon velika je i značajna je figura u glazbenom svijetu bluesa.

Tomiko Dixon je njegova unuka, koja je svjesno podmetnula svoja leđa i cijelu ovu glazbenu priču nosi prilično eksplicitno ali i ponosno. Njezin album "Blues Arising" 20. siječnja objavljuje Grandblues Music BMI uz svjetsku radijsku promociju nizozemske kuće ABIK Radio Pr, koju vodi Leen Velthuis. A upravo zahvaljujući njemu svi imamo mogućnosti uživati u izuzetnoj glazbenoj priči.

Tomiko je svoj glazbeni put, slobodno mogu napisati, "krvavo" odrađivala i sada kada se sve to krenulo valorizirati ona postaje biti svjesna da je doista na pravom putu. Možda se nekome sve ovo neće sviđati na prvu, no kada se priča malo bolje i dublje sagleda i posluša sve to što čujemo dobiva svoj pravi smisao. Na albumu imamo pjevane i instrumentalne verzije tri pjesme: " It Don't Make Sense", " You Don't Want To Mess With The IRS" i "A New Day Arising"', a tu su i izvedbe pjesama koje je potpisao njezin djed.

Tomiko Dixon je istinsko osvježenje svjetske blues scene. Ne treba tu neke posebne priče, samo zatvorite oči i slušajte nove pjesme i inovativne verzije starih klasika... predivno zar ne? Ništa kod Tomiko nije izmišjeno sve dolazi i nastaje zahvaljujujči, baš tim nekim malim stvarima. Nema sumnje, sva ta priča o pjesmama, snimkama i izvedbama Tomiko Dixon iskreno dolaze iz svakodnevnog života i njezina shvaćanja i doživljavanja bluesa.

Tomiko je rođena u svijetu bluesa i na ostavštini legendarnog djeda Willieja Dixona čije su pjesame bile podloga za uspješnice mnogih poznatih rock i blues izvođača iz cijelog svijeta. Za nju je ljestvica uspješnosti itekako visoko postavljena i sjajno se snalazi u svim onim glazbenim stilovima koji samo tako, jedan za drugim snažno odjekuju svim našim sferama glazbenih interesa. Tomiko se doista vrlo uspješno nosi sa svim postavljenim izazovima i njezin vokal nosi cijeli album i sav njegov nadahnuti sadržaj. Blues, gospel, koketiranje sa americanom samo su neke od skrivenih poruka, koje svi moraju prihvatiti i u potpunosti razumijeti.

Na vrlo direktan način Tomiko je izuzetno važna karika općenito u svijetu bluesa. Ona je sraz brojnih glazbenih stilova ali i glavna premosnica kada je u pitaju spoj starog, "klasičnog", i novog, visokooktanskog urbanog bluesa.

PREPORUKA:
Njezin djed bi bio itekako ponosan da može čuti ovo što radi njegova unuka. Izgleda da taj njegov glazbeni genij nije trebao pasti daleko i evo ga tu je sa svima nama. Tomiko Dixon na doista izuzetno suptilan i efekatn način pokazuje da svi glazbenici zapravo jednako vrijede.

Na albumu "Blues Arising' Tomiko poštuje i razvija tu ostavštinu kroz vlastito pisanje i snimanje pjesama, pjevanje i nastupanje na festivalima i turnejama. S druge pak strane Tomikina strast za glazbom je očita i zarazna, jer na vrlo plastičan način održava tradiciju blues glazbe i to na način da se poštivaju korijeni kroz glazbenu strukturu novih pjesama. A povrh svega, ako volite Ettu James, Janis Joplin i, naravno, Willieja Dixona tu ste na doista pravom mjestu. Provjerite zašto!

Više o svemu saznajte na:
www.tomikodixon.info
https://www.facebook.com/tomikodixon.info/
https://www.reverbnation.com/tomikodixon
https://itunes.apple.com/us/artist/tomiko-dixon/392729233
https://www.deezer.com/artist/810395
https://soundcloud.com/tomiko-dixon
https://open.spotify.com/album/5J3g06sHU68kyVbPHuCQsQ
kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Little Red Rooster/5:00
2. I'm Ready/3:18
3. It Don't Make Sense, You Can't Make Peace/4:19
4. It Don't Make Sense, You Can't Make Peace (Instrumental)
5. You Don't Want to Mess with the IRS /3:49
6. You Don't Want to Mess with the IRS (Instrumental)/ 3:48
7. Wang Dang Doodle/4:09
8. Heartache Blues/3:19
9. A New Day Arising/3:33
10. A New Day Arising (Instrumental) /3:32

(Grandblues Music BMI / ABIK Radio PR)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike