Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

masterpiece

Album "Masterpiece" potpisuje meni posebno dragi gitarist "mlađe" generacije, Albert Castiglia, a ovu ekskluzivnu promociju možemo svi zajedno zahvaliti doista neumoljivom radijskom promotoru Ricku Lusheru.

Upravo danas, 24. svibnja, diljem globusa ovaj album ima svoj "street date" i brojna publika može svjedočiti kakvo su to remek-djelo ponudili Albert Castiglia i producent albuma Mike Zito. Prateći specijalizirane tiskovine mnogi već Alberta proklamiraju kao novog kralja kada je u pitanju blues; da, slažem se došlo je vrijeme da se stvari počnu promatrati upravo na takav način.

Albert Castiglia je ime koje pratim od njegovih glazbenih početaka i ono što je zamjetno jest da svakim novim albumom on ide korak dalje, dublje, da iznenađuje sve koji imalo prate, poznaju i uživaju u bluesu. Kompletni glazbenik poput Alberta svojim novim albumom direktno opisuje i proslavlja svojim nazivom albuma osobni nepredviđeni trijumf a to je povezanost i spoznaja da je otac, da ima kćer za koju nije znao da postoji.

U svemu tome svakako će mnoge lomiti istina da je on sam znao da je voli i prije nego što je dobio službene potvrde testova i stoga sam Albert svjedoči: "Bio sam umjetnik trideset godina, ali ti si moje remek-djelo!" U tom smjeru se potom i cijela ova glazbena priča pokrenula i jednostavno je postala krvavo živa. Pa je tako Albert uz kćer dobio i dvije unuke, koje su pored njegove supruge bile glavne "muze" ovog materijala. Doista, pjesme poput “Keep On Swinging”,“Masterpiece” i “ Bring on the Rain” nude nam neočekivane emocije, koje su postale dio Albertove intime i dodatno su djelovale na njegovu psihu otkrićem obitelji koju nikad nije poznavao. Podijeliti tako osobne stvari sa svima za to treba biti jak u ama baš svakom pogledu.

U cijelu priču oko nastanka albuma bio je uključen producent Mike Zito. Ma zapravo njih dvojica odradili su sve oko albuma pa tako Albert Castiglia pjeva, svira bas i električne i akustične gitare, dok Mike Zito svira bas i električne i akustične gitare, bubnjeve i klavijature te radi kompletnu produkciju albuma i sve objavljuje preko svoje Gulf Coast Records.

Nadalje, na albumu Albert progovara o aktualnim problemima američkog društva i ljudima koji u njemu žive i osjećaju se otuđeni, neopaženi, demonizirani i odbačeni. Beskućnici, veterinari, imigranti, ljudi drugačije boje kože, učitelji, LGBT zajednice... svi su oni dio svakodnevnog života i to ne samo u Americi već svugdje u svijetu. Tu je i pjesma " Love Will Win The War" gdje Albert progovara o pošasti današnje Amerike a to su masovne pucnjave koje su uzele maha posljednjih godina. Po vlastitom priznanju, zvuk je surov i nefiltriran, jer on i Mike sviraju sve instrumente, koje ovdje možete čuti i čini mi se da su to baš i htjeli!

Od 11 skladbi na albumu samo dvije nisu njegove, već su ih potpisali Johhny Winter ("Too Much Seconal") i Muddy Waters ("I Wanna Go Home").

Nakon sedam zapaženih albuma i više od tri desetljeća izražene rock n' blues furke Albert je konačno počeo temeljito postavljati snažne i čvrste temelje na svjetskoj blues sceni. Njegovu neospornu nadarenost i kvalitetu prepoznali su kako producent albuma Mike Zito tako i sam vlasnik Ruf Records Thomas Ruf za čiju izdavačku kuće je Albert snimao sve do sada. Uz njihovo usmjeravanje Albert je uspio dati svu onu energiju, viziju i snagu koju već toliko dugo ima u sebi. Sada je to sve jako pomno i znalački kanalizirano i na vidjelo izašao je album, koji će vas oboriti s nogu!

Sa svojih 50 godina Albert je značajno profilirao modernu blues scenu: svojim stavom, skladanjem, koje dolazi direktno iz srca, odiše iskrenošću, daje nam naslutiti da je on na onom pravom prašnjavom putu nekadašnjih lutajućih svirača bluesa. Baš zato sam Albert o tome kaže: "My style is raw, unadulterated, crude and heavy. I don't have the technical proficiency of other players, but I play what's in my heart and what I feel at that moment. When I write songs, they have to mean something."

Nema nikakve dvojbe, od 1990. pa do danas Albert ima stalnu, uzlaznu crtu u svojoj profesionalnoj karijeri, no nekako mi se čini da je upravo ovim i prošlim albumom, konačno postigao ono što i sam želi i da je to baš samo i upravo on! Vjerujte, to uopće nije lako postići i zato je Albert itekako poseban i zadovoljan i on samo traži ono što mu s pravom i pripada.

Na kraju Albert je u posveti albuma napisao: "This collection of music is dedicated to my beloved grandmother and wonderful daughter. As my grandmother left this earth, my daughter found me. Rayne, I love you more than you'll ever know. Thank you for being my muse on this record. I've been an artist most of my life. You are my masterpiece."

PREPORUKA:
Albert Castiglia nesumnjivo je došao do toliko mu bitne poticajne globalne afirmacije, te je polako i sigurno utabao svoj put i našao je svoje mjesto na svjetskoj blues sceni. Njegov "Masterpiece" predaje vam doista samog glazbenika, njegovu kompletnu i potpunu nutrinu, intimu i osobnost. Stoga, priča sada ide još jednu stepenicu više i Albert i njegova gitara, te njegova glazbena forma dobila je punu zvučnu sliku i sada više nema natrag, samo naprijed i to punom parom!

I stoga nije čudno što o Albertu Miami New Times piše: "It may be a bit premature to crown Albert Castiglia America's newest King of the Blues, but there's little doubt that he at least deserves the title of heir apparent.”

Više o svemu saznajte na:
www.albertcastiglia.net
https://www.facebook.com/albertcastigliaband/
https://www.facebook.com/AlbertCastigliaTourSchedule/
https://twitter.com/albertcastiglia
https://www.reverbnation.com/albertcastiglia

Popis pjesama:

1. BRING ON THE RAIN/3:30
2. I TRIED TO TELL YA/4:19
3. HEAVY/ 4:53
4. KEEP ON SWINGING/5:05
5. MASTERPIECE/3:24
6. THOUGHTS AND PRAYERS/3:37
7. TOO MUCH SECONAL/4:58
8. CATCH MY BREATH/3:08
9. RED TIDE BLUES/3:02
10. LOVE WILL WIN THE WAR/4:34
11. I WANNA GO HOME/5:21

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike