Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pay The Price

Pred nama je neodoljivi gitarist i pjevač Ray Fuller. Njegov novi studijski album "Pay The Price" upravo danas, 28. svibnja objavljuje diskografska kuća Azuretone Records.

Ray Fuller itekako je poznat europskoj blues publici, njegova svirka zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim. Njegovi koncerti zapalili su Njemačku, Nizzozemsku, Francusku, kao što svake subote uvečer zapale poznati i legendarni Buddy Guy's Legends Club. Naime, nakon dosta godina evo dogodilo se da ovaj mladi glazbenik/slikar ravno iz Columbus College of Art & Design "uletava" i nastupa u jednom od najprestižnijih blues klubova Buddy Guy's Legends Clubu. Da, ali nije to baš tako lagano išlo... cijeli taj put od bolnih početaka do ovakvog priznanja i postojanja stvara ogromnu amplitudalnu krivulju, koja i nakon ovog albuma ide i determinirana je samo sjajnim, odličnim stvarima.

Svoje poimanje bluesa Ray iscrtava svakom novom notom, tonom, svakim svojim dijelićem bića, kojeg umjetnik jednostavno ima u sebi. I stoga novih 14 ponuđenih nam pjesama, svojom snagom, ekspresivnošću i efektnošću doslovno lome sve pred sobom i osvajaju slušateljstvo i publiku na prvu! Iz pjesme u pjesmu valjaju se snažni 'blue notes', koje priznajem i prepoznajem a eto ovakvu prezentacijsku formu i način doista dugo nisam čuo. Sa osebujnom ekipom glazbenika: Manny Manuel (bas), Tutu Jumper (bubnjevi) i s ekspresivnim Richardom "Doc" Maloneom na (usnoj harmonici) ("Doc" je inače član banda Big Bill Morganfielda op.a.), Ray Fuller (gitara & vokal) doista snažno valja svoj blues ugođaj pa publika nikako ne može ostati hladna, ravnodušna. Ovih 14 ekspresivnih skladbi jednostavno će pomesti sve pred sobom.

Ohio bluesman Ray Fuller i njegov bend nazvani the Bluesrockers sjajno si pašu a ovo što su snimili zasigurno opravdava njihovu kvalitetu i govori u prilog onoj tezi; da na ovoj glazbenoj sceni ne može svirati tko god.

Ray Fullera mnogi opisuju kao sintezu Elmore Jamesa i Hound Dog Taylora ali presvučenog energičnošću i žestinom jednog Georgea Thorogooda. Ako tako sagledavamo stvari ne treba više trošiti riječi... sve je itekako jasno, a kome nije, njemu i nikada neće biti jasno o čemu se tu radi. Za sve druge važi sljedeće: Ray Fuller doista zvuči kao prava stvar, kao snažna, nagomilana energija i emocionalna tenzija, koja samo čeka da se negdje raspusti i preplavi sve pred sobom.

Blues se zapravo ne uči on se živi, e sad tu bi se dalo puno lamentirati, ali neću, ostavimo to po strani i prepustimo se opojnom slideu raspojasanog, razigranog Fullera i možda baš tu leži odgovor što to znači živjeti, a ne učiti blues. Njegova gitara donosi publici impozantne riffove, solaže i pasaže, koji se samo slažu i pale sve pred sobom. Nekako ostajem prikovan u fotelji i sa nevjericom vraćam sve na početak i odjednom se pred mojim očima, ušima otvara jedan potpuno drugačiji i potpuno novi, jedinstveni svijet stvarnog bluesa. Mnogi su to što čujemo prozvali Ray Fullerov jedinstveni, unikatni gitaristički rukopis ili drugim riječima: "rockin' slide guitar blues." Ray i band sve to donose gdje god se pojavili bilo na blues festivalima i drugim blues okupljanjima diljem Amerike, Kanade i Europe. Sve ovo samo opravdava ono što tvrdi Guitar Player Magazine: "Sounds like Elmore James and Hound Dog Taylor tempered with the rowdiness of George Thorogood."

PREPORUKA:
Kako mi se čini ovaj album "Pay The Price" - Raya Fullera and the Bluesrockersa u svojih više od 47' minuta učiniti će sve… kako bi vas oraspoložio i odveo na jedno predivno putovanje, sa kojeg ćete se vratiti orni i čili; ali i spremi za nove avanture, za nova putovanja. U očekivanju da uskoro Ray i društvo opet snime nešto novo prepustimo se ovome što imamo. Samo ću još dodati ...uživajte!

Više o svemu saznajte na:
www.rayfuller.com
www.facebook.com/Ray-Fuller-and-the-Bluesrockers-312496552649
www.twitter.com/RayFullerBlues

Popis pjesama:

1. Hoodoo Train 2:53
2. Pay The Price 3:16
3. Pearlene 2:35
4. Mojo Hand 4:14
5. Alabama Train 3:04
6. Rollin' and Tumblin' 4:00
7. Mean and Evil Woman 5:00
8. I Will Not Let You Go 3:16
9. Bad Luck and Trouble 2:40
10. Devil Woman 4:27
11. Keep On Keepin' On 5:33
12. Don't Leave The Man You Love 3:33
13. My Father Is A Jockey 4:13
14. Tore Up 2:11

(Azuretone Records)

"PAY THE PRICE" ALBUM RELEASE TOUR:
5/29-Wed-ROCKSTAR MUSIC HALL Windsor ON Canada
5/30-Thur-VERDI HALL Sault Sainte Marie ON Canada
5/31-Fri PORT ARTHUR POLISH HALL Thunder Bay ON Canada
6/1-Sat SMOKIN IN STEELE BBQ & BLUES FESTIVAL Owatonna MN
6/15-Sat BILLTOWN BLUES FESTIVAL Hughesville PA
6/16-Sun FRANKLIN BLUES & BBQ FESTIVAL Franklin PA
6/22-Sat NORTHWOODS BLUES FESTIVAL Chippewa Falls WI
7/10-Wed THE ZOO BAR Lincoln NE 6pm
7/12-Fri SIX SPRINGS Richardson TX 8pm
7/13-Sat THE KOSMOS Albuquerque NM 8:30pm
7/16-Tues TUMBLEROOT BREWERY & DISTILLERY Sante Fe NM
7/18-Thurs RHYTHM ROOM Phoenix AZ
7/19-Fri THE BIRDCAGE SALOON Prescott AZ
7/20-Sat THE BIRDCAGE SALOON Prescott AZ
7/26-Fri CANAL WINCHESTER BLUES & RIBFEST Canal Winchester OH
8/3-Sat LEBANON BLUES FESTIVAL Lebanon OH
8/9-Fri BUDDY GUYS LEGENDS Chicago IL
9/14-Sat STONEBRIDGE WASASA BEACH BLUES FESTIVAL Wasaga Beach ON Canada
9/27-Fri NEW ALBANY INDIANA BLUES FESTIVAL New Albany IN
12/6-Fri LIVE at THE BLUE DOOR Brunswick GA
12/7-Sat BUCKINGHAM BLUES BAR Buckingham FL
12/12 Thurs ENGLEWOODS Englewood FL

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike