Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Katie Knipp Take It With You

Tko je Katie Knipp? Ako ne znate odgovor na to pitanje, uzmete, poput mene, njezin studijski album "Take It With You" i krenete! Onako, na prvu, kao da čujem kako pjeva neko indijansko pleme. Njezin osebujan glas izbacuje vas iz ravnoteže. Prošle godine, 7. studenoga, u vlastitom aranžmanu Katie je objavila album i priča kreće, a diljem svijeta promovira je nizozemska ABIK Radio Pr, koju vodi Leen Velthuis.

Do sada sam preslušao dosta glazbenika i njihovih albuma, ali album poput ovog još nisam čuo. Naime, albumom odzvanjaju sjajne skladbe, koje krasi izvrsna svirka i taj grleni glas koji vas udara direktno u lice.

Album svojom formom ima dodirnih točaka s brojnim glazbenim stilovima, koji se generički svrstavaju pod zajednički nazivnik americana, no ipak u svojoj bazičnosti to uopće nije tako, to je zapravo sasvim drugačija glazbena priča. Ona je izrazito osobita, originalna i izuzetno kvalitetna.

Katie Knipp na sceni je već više od 20 godina i ovaj album je nekako snažno pokazao od kuda i kamo vjetar puše. Njezin snažan vokal gura sve ispred sebe, dok njezina sklonost sviranju brojnih instrumenata postavlja stvari na doista neki čudnovat način i stavlja ih sve iza rada i djelovanja ove glazbenice. Katie ima nevjerojatan snažan vokal i svira razne instrumente, od klavira do gitare i "usnjaka." Njezin se zvuk uspoređuje s Bonnie Raitt, Joss Stone i Beth Hart. I to je potpuno OK, ali u konačnici Katie je svoja, ona je originalna i nadasve jedinstvena. I stoga, vjerujte, nije bez veze pokojni Taz Digregorio iz benda Charlie Daniels jednom rekao: "Dylan in a Dress!" To je doista velika pohvala i priznanje.

"Take it with you" njezin je peti album, koji je nastao u vrlo teškom i turbulentnom razdoblju njezina života. Trudnoća i bolest karpalnog kanala gotovo su je onemogućili da jednostavno živi svoj život, da svira i bude glazbenica. Nakon poroda nije imala baš previše tih svojih trenutaka. Katie kao glazbenici cijela ova priča je zapravo njezin život i nakon sve te uskraćenosti, teško je biti svoj. A budući da je glazba ono što je Katie sama, to je za nju bilo vrlo mračno, tmurno i depresivno vrijeme. A nastanak albuma bila je doista svjetlo na kraju mračnog tunela! No, u konačnici album je tu, pred nama, i sada više nema nazad.

PREPORUKA:
"Take it with you" Katie Knipp 100% je probrano glazbeno štivo koje gutaju provjereni blues znalci. Osobno, vjerujem da će ga mnogi drugi zapravo izbjegavati. Razlog? Vrlo jednostavno, osjećat će se nedorasli takvom glazbenom zalogaju. Pa, ako imate tri čiste, krenite na nevjerojatno putovanje s Katie Knipp i uživajte!

Više saznajte na:
www.katieknipp.com
https://www.facebook.com/Katie-Knipp-106564726092866/
http://www.instagram.com/katieknipp
https://open.spotify.com/album/4XGuYtFdkGl5up5JeuDxvG
cdbaby.com/cd/katieknipp8.
https://katieknipp.bandcamp.com/album/take-it-with-you
https://katieknipp.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/katiek4604
https://www.katieknipp.com/videos

Popis pjesama:

1. Ya Make it So Hard to Sing the Blues 02:38
2. I Don't Sing for You 04:08
3. Letters 04:09
4. Metro in Paris 03:20
5. I Will Stick Around 03:54
6. Come Back 04:12
7. Get Outta My Dream 02:54
8. Santa Cruz Blues 03:19
9. Another Round 03:44
10. Last Man Out 04:18

(Samostalno / ABIK Radio Pr)

Glazbenici:
Katie Knipp (vokali, klavir, Dobro gitara, usna harmonika, tambourine, Hammond orgulje
Neil Campisano (bubnjevi i udaraljke)
Zachary Proteau (bas i tuba)
Brett Vaughn Rechtfertig (elekrična gitara)
Chet Chwalik (truba i puhački aranžmani u “Another Round” )
Al Bent (trombon)
Scott Brill-Lehn (vokali u “I Don’t Sing for You” )

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike