Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

the traveler

Gitarist nekadašnje tzv. "skateboard" generacije, Kenny Wayne Shepherd 31. svibnja snimio je i objavio novi studijski album, "The Traveler", kojeg u Europi prezentira Provogue Records.

U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri Kenny Wayne Shepherd nastavlja "prašiti" bluesom inficiran rock 'n 'roll. Nema nikakve sumnje, do današnjeg dana KW Shepherd izgradio je zavidnu karijeru glazbenika i prometnuo se u jednog od najtalentiranijih i najistaknutijih gitarista svoje generacije. Shepherd je prodao milijune albuma širom svijeta, dobio je pet nominacija za Grammy, dvije Billboardove glazbene nagrade, kao i dvije nagrade Orville H. Gibsona, nagradu Blues Foundation KBA i dvije BMA. Pored toga imao je sedam prvih mjesta blues albuma te niz "mainstream rock" singlova također na vrhu ljestvice. No, sve ovo nije ga pretvorilo u nekog tko spava na lovorikama već KW Shepherd stalno i neprestano ide dalje!

Kenny je rođen 12. lipnja 1977. pa je baš to razlog što sam objavu ovog osvrta tempirao na ovaj datum. U ovom vremenu KW Shepherd nudi nam album koji u svojih nešto više od 46 minuta prikazuje vrlo osebujno glazbeno biće ovog glazbenika. E sad, je li ovo blues album, budući da čisti blues sigurno nije...? U sebi itekako nosi tu klicu. KW Shepherd kao da svima želi pokazati koliko je njegovo glazbeno biće sklono, poticajno i koliko on zapravo teži stvarati i prezentirati glazbu pa kako god je netko nazivao.

Nakon što je 2017. objavio "Lay It On Down", sada nam nudi deset novih snimaka. Od njih osam su autorske pjesme i dvije obrade: “Mr. Soul” Buffalo Springfielda i “Turn To Stone” Joe Walsha. U studiju s KW-om radili su Noah Hunt (vokali), Chris Layton (bubnjevi), Kevin McCormick (bas) te Jimmy McGorman i Joe Krown (klavijature). Ova ekipa donijela nam je potpuno novi glazbeni pristup cijeloj ovoj priči, što potvrđuju pjesme poput, primjerice, otvarajuće "Woman Like You" koja vas od prve milisekunde diže na noge! A dalje se glazbena odiseja samo razvija i biva sve dublja i snažnija. Tome u prilog idu snažni glazbeni udari u "Long Time Running". Tu će se mnogi pitati gdje je tu blues, da, zasigurno nije u prvom planu, ali slušajte pozadinu i on samo raste i postupno preuzima cijelu temu.

Ovaj glazbenik iz Louisiane svirao je nevjerojatno puno glazbenih žanrova u svojoj gotovo 25-ogodišnjoj karijeri, a njegov novi album "The Traveler" nesumnjivo je vrlo snažna i uvjerljiva manifestacija Shepherdovih višestrukih talenata. KW Shepherd je gitarist s dubokom orijentacijom u bluesu. Osobito je karizmatičan tekstopisac i izvođač, koji doista svakodnevno svjedoči svoju doživotnu ljubav prema bluesu.

Među deset pjesama koje čine "The Traveler" neke su od najosebujnijih i najslikovitijih pjesama Shepherdove karijere. Pa tako "Woman Like You", "Long Time Running", "I Want You", "Gravity" i "Tailwind" (čija lirska metafora daje i sam naslov albuma) nude sjajnu ravnotežu različitih finesa i iskričave, raspaljive vatrene moći, dok istovremeno KW odaje počast svojim utjecajima i što je najvažnije od tih utjecaja KW ne bježi, upravo suprotno!

O svemu sam KW Shepherd kaže: "I like albums to have their own identity, and I don't want to be one of those artists where you know what it's going to sound like before you even hear it. I want the new material to be original and give the listener something different. A lot of these songs represent stories I’ve picked up on the road, and the experiences we’ve had along the way."

PREPORUKA:
"The Traveler" ne spada u "čiste" blues albume, ali svojim sadržajem, namjerom i kompletnim ugođajem on je upravo to! On nam donosi u svojoj nutrini veliki, dirljivi doticaj i zagrljaj blues glazbe. "The Traveler" nosi u sebi stvarni duh i kompletni feeling i ozračje bluesa pa ako ste fan Kennyja Waynea Shepherda, voljet ćete ovaj album; ako ste poklonik bluesa naprosto nećete moći prestati slušati ovaj album.

Ako ste samo poklonik i obožavatelj glazbe, koja ima i srce i dušu i ako tu glazbu prezentiraju glazbenici koji su predani onome što vole, onda ćete vrlo brzo proniknuti u cijelu tu "furku" i nećete htjeti odustati.

Više o svemu saznajte na:
https://kennywayneshepherd.net/music
https://www.facebook.com/kennywayneshepherd
https://www.instagram.com/kennywayneshepherd/
https://twitter.com/kwshepherd
https://www.mascotlabelgroup.com
https://usa.mascotlabelgroup.com
http://smarturl.it/MLGspotify
http://facebook.com/provoguerecords
http://twitter.com/provogue_records
Youtube Channel: http://smarturl.it/ytsbsc
VIDEO: https://www.youtube.com/user/KennyWShepherd
Naručite: "The Traveler": http://smarturl.it/KennyWayneShepherd

Popis pjesama:

1. Woman Like You
2. Long Time Running
3. I Want You
4. Tailwind
5. Gravity
6. We All Alright
7. Take It On Home
8. Mr. Soul
9. Better With Time
10. Turn To Stone

(Provogue Records)

Europski koncerti:
29 Jun – Verti Music Hall, Berlin, GERMANY
30 Jun – Loket Castle, Loket CZECH REPUBLIC
01 Jul – RuhrCongress, Bochun, GERMANY
03 Jul – Stadtpark Open Air Bühne, Hamburg, GERMANY
05 Jul – Musiktheater REX, Bensheim, GERMANY
07 Jul – Chiari Blues Festival, Chiari, ITALY
09 Jul – Tollwood festival, München, GERMANY
10 Jul – Kaufleuten Klub, Zürich, SWITZERLAND
13 Jul – North Sea Jazz Festival, Rotterdam, NETHERLANDS
17 Jul – Boiler Shop, Newcastle, UK
18 Jul – Leadmill, Sheffield, UK
19 Jul – City Hall, Salisbury, UK
16 Aug – Keeling the Blues Alive Mediterranean, Barcelona SPAIN

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike