Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Paul Karapiperis ae

"Acoustic & Electric Growls" album je grčkog glazbenika Paula Karapiperisa, koji je ujedno i vođa benda Small Blues Trap, I za mene osobno istinsko iznenađenje.

Naime, 17 je tu vrhunski posloženih skladbi, koje same po sebi odaju snažnu autorsku priču koju Paul već godinama ‘’fura’’ i ne posustaje. Naime, ovaj svirač ‘’usnjaka’’ i pjevač te kompletni glazbenik sigurno nije materija kojom bi se bavili neki početnici. On je opaka priča koja prezentira blues u apsolutno svom ozračju mistike, psihodelije i rocka. Mnogi će odustati već na samom početku, ali osobno vjerujem da upravo na takve reakcije Paul računa, jer jednostavno zna da je njegova glazba predmet interesa prokušanih blues i ne samo blues znalaca.

Paul Karapiperis je osnovao Small Blues Trap 2004. On i sve oko njega jasan su nam dokaz da i iz tog dijela Europe imamo ljude, bendove i glazbenike, koji njeguju blues glazbu. No, bez daljnjega Paul je nevjerojatna posebnost, čisti specifikum jer ovakvu prezantacijsku formu još niste imali prigode slušati. Ova glazbena ponuda ide čak izvan okvira onoga što nazivamo moderna glazba; u nekim elementima ona spada u avangardni milje i što je najbolje, njegova glazbena priča ima doista veliku atraktivnost.

Album "Acoustic & Electric Growls" dobar je predložak iz kojeg se vrlo lako iščitava velika raskoš i bogatstvo svima nam znane riznice tradicionalnog bluesa. Iako su tisućama kilometara udaljeni od iskonskih korijena ovog osebujnog glazbenog stila, Karapiperis i njegova ekipa sigurno će vas ugodno iznenaditi i to najprije svojom ekspresivnom formulacijom prezentacije bluesa. Izražajna, vrlo senzibilna i raskošna prezentacijska forma odaje njihovu zajedničku određenost ka tradicionalnim vrednotama ovog inače vrlo zahtjevnog glazbenog pravca.

Paul je oko sebe okupio "strašnu" ekipu glazbenika: Vassilis Athanassiadis (No Man’s Land, Terrapin), Manolis Aggelakis (Illegal Operation, Appalachian Cobra Worshipers), Panos Badikouthis (Blues Trackers), Nicholas Psarras (Hungry Birds), Ilias Lintzos (Bonfire Radicals), Panagiotis Daras (Small Blues Trap), Lefteris Besios (Small Blues Trap) i Nikos Konstantinou (Small Blues Trap).

PREPORUKA:
Prvo bih vas pitao imate li uopće "muda" slušati ovako nešto.

Da, možda zvuči prepotentno, ali ovaj glazbeni sadržaj nije za početnike, nije za klince. Radi se o glazbenoj ponudi koja spada u nešto što se naziva blues za 22. stoljeće. Da, dobro ste pročitali: ne 21. već 22. stoljeće!

U moru raznih izdanja vrlo je mali broj albuma što svrsishodno opisuju glazbene afinitete autora koji prezentiraju tradicionalni blues izričaj na tako originalan način.

Za europske blues standarde album "Acoustic & Electric Growls" daleko je ispred malo razvikanijih blues ostvarenja sa našeg kontinenta. Gledajući i promatrajući cjeli projekt u svjetskim okvirima jasno je da je tu priča dosegnula visoke konotacije! Budućnost koja je pred ovakvim glazbenicima itekako je blistava i s velikm nestrpljenjem očekujem daljnja ostvarenja očito nadarenog blues glazbenika.

"Acoustic & Electric Growls" Paula Karapiperisa glazbeno je štivo za one koji su na višoj razini poznavanja i slušanja moderne, avangardne glazbe. Ta i takva glazba u sebi nosi sve ono najbolje što možemo pronaći u, primjerice, rock 'n' blues psihodeliji. E pa sad, još jednom vas pitam imate li uopće "muda" slušati nešto ovako dobro.

Više o svemu možete saznati na:
www.smallbluestrap.gr
www.cdbaby.com/cd/karapiperis
www.myspace.com/smallbluestrap
www.livebluesworld.com/profile/smallbluestrap

Popis pjesama:

1. A Place In Your Brain /5:04
2. Life Is Just Like A Bar Where There Ain't No Booze/3:50
3. Simple, Honest & Wise/3:12
4. Broken Pieces Of My Wasted Time/5.09
5. In This Juke Joint of Bitter Music /4:02
6. I Can't Do Anything Right/5:42
7. Trapped In A Fox Hole/5:48
8. Some Strange Truths/4:52
9. The Best Trip That Never Ends /4:36
10. A New Destination /5:12
11. The Old Blues Fence Of Fear/3:44
12. Break Out Of Your Cage/3:49
13. All Comes Out Right /3:22
14. Wrapped Up In You Magic World/5:12
15. The Blues InHis Veins/3:58
16. The River /3:24
17. Stupid Rules Blues /6:03

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe