Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

blues power

"Blues Power" najnoviji je studijski album Jeffa Dalea i The South Woodlawnersa. Jeffa i njegov bend pratim već doista dugi niz godina i iz albuma u album osjeća se ta čvrstina, uvjerenost u ono što se radi i vjera da je ekipa na pravom putu.

Upravo danas, 12. srpnja, album ima službeni datum objave i to pod okriljem izdavačke kuće Pro Sho Bidness/R.B.I.MediaLLC. Jeff je prije malo više od mjesec dana pohodio Hrvatsku, gdje je i održao tri nastupa sa splitskim Harpoon Blues Bandom i to u Makarskoj, Starigradu na Hvaru i u Splitu. Sve to ostavilo je pozitivnog traga na ovom glazbeniku, koji već više od 40 godina sklada i izvodi originalnu tradicionalnu "roots" glazbu američkog kontinenta. Da, taj njegov blues vuče snažne korijene iz Chicago bluesa i odnosi svu tu priču na zapravo "south side of Chicago". Svi mi koji smo u ovoj priči znamo kako je to zapravo ležerna, opuštena svirka, koja je prožeta snažnim humorom i općenito izuzetnom relaksacijom. Jeff i ekipa zrače baš u tom i takvom ozračju.

Blues Power koproducira legenda americane, Marvin Etzioni. Marvin je bio izvorni član "roots" rock benda Geffen Records, Lone Justice, a njegova svirka i producentski rad mogu se naći od, primjerice, The Counting Crows preko Trombone Shortyja pa, sve do Stephena Stillsa i Judy Collins. Gostujući glazbenici na albumu su: osnivač benda Chicago, Lee Loughnane, članovi trenutnog benda Buddyja Guya, bubnjari pokojnog Jamesa Cottona i mladog, "hard touring jam rock" benda “Hunter & The Dirty Jacks” a tu je i prva čelistica operne kuće LA.

Blues Power" je šesti studijski uradak Jeffa Dalea u posljednjih devet godina i sve je jako određeno i naglašeno. Jeffova priča duboko razdire sve uvriježene glazbene priče a osobito one, kada je u pitanju blues. Nema tu neke velike filozofije to je realna, svakodnevna priča, koja se svakom sljedećom pjesmom značajno kotrlja.

"Vjerujem da je blues glazba kanal za ljudski duh. Odrastao sam na jugu Chicaga, a imao sam privilegiju da nastupam, podijelim pozornicu ili upoznam mnoge blues majstore, uključujući Lowella Fulsona, Muddyja Watersa, Pee Wee Craytona, Alberta Kinga, Ettu James, Willieja Dixona, BB Kinga i Honeyboy Edwardsa. Budući da sam napisao svoju prvu blues pjesmu u dobi od 14 godina, ova me glazba povezuje sa svima koji razumiju blues. Što god osjećam, dobro ili loše, šanse su da netko drugi doživi nešto slično u životu i povezat će se sa onim što kažem. Pričam svoje vlastite priče kroz moju glazbu da budem dio te zajedničke veze između svih nas. I to je ona istinska snaga bluesa." Tako o bluesu priča Jeff Dale, glazbenik koji jako dobro zna što mu je činiti. Shodno tome, već nakon prvih uvodnih taktova jasno je da ovdje nema nikakvih skrivenih niti samozatajnih namjera. Tu se radi o beskompromisnoj prezentaciji bluesa sa svim svojim dobro nam poznatim elementima. Shodno tome, svi fanovi modernog bluesa došli su na svoje, jer ovdje se radi o nepatvorenom klasičnom i modernom bluesu sa suptilno pridodanim primjesama r&b. A to vam je veliki razlog za 100% uživanciju!

PREPORUKA:
Kompletni album "Blues Power" odličnih Jeffa Dalea i The South Woodlawnersa otkriva nam zaista odlične glazbenike, gitarista koji svojim znanjem i instrumentalnim umijećem oduševljava sve oko sebe. Izražajan, koncizan usnjak, te vrlo direktne vokalne dionice, jasna glazbena priča je pred nama, samo je treba uzeti, oprostite, poslušati! Svojim albumom Jeff Dale i The South Woodlawners otkrivaju nam blues kakvog mnogi, pravi poklonici bluesa vole slušati. Taj i takav blues ima svoje znakovitosti i čari, on pršti energijom, odzvanja snažnim ali istančanim tonovima gitare i pulsirajućim zvukovima usnjaka.

I na kraju da zaključim: ovaj album, poštovani posjetitelji Blues Cornera, otkrit će vam izuzetno talentirane, plodonosne glazbenike, koji svoj glazbeni izričaj žive i prezentiraju na tako otvoren i iskren način. Obavezno provjerite!

Više o svemu možete saznati na:
www.jeffdaleblues.com
www.facebook.com/jeffdaleblues Ju
www.myspace.com/jeffdalethesouthwoodlawners
www.kickstarter.com/projects/1986105834/blues-power

Popis pjesama:

1. Toxic Stew
2. Good Luck Woman
3. Blues Power
4. Middle Class Moan
5. One Step From A Broken Man
6. Best Kind Of Trouble
7. Stone Cold
8. Let's Buzz
9. Undercover Man
10. Black Crow
11. Can I Boogie?

(Pro Sho Bidness / R.B.I.MediaLLC)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike