Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zac Harmon Cover final

S doista neizrecivom radošću pristupio sam pisanju teksta vezanog za nastupni album "Mississippi BarBQ" za Catfood Records. Vlasnik ovog albuma je poznati blues glazbenik Zac Harmon. Isključivo zahvaljujući memfiškoj promotivnoj kući Blind Raccoon, Blues Corner glazbenog web portala SoundGuardian ima mogućost ekskluzivno vam predstaviti ovaj novi studijski projekt sjajnog Zaca Harmona.

"Mississippi BarBQ" producirao je Jim Gaines, koji je dobio Grammyje za svoj rad s Steviejem Rayom Vaughanom, Santanom i Journey. Dok samog Zaca podupire osmeročlani bend, "background" čine The Rays, te njegov "touring" bend s kojima izvodi četiri pjesme. Slobodno se može potvrditi da je ovo njegov najopsežniji, najkvalitetniji studijski uradak do sada.

Odrastao u Jacksonu, u američkoj saveznoj državi Mississippi, Zac je kao tinejdžer nastupao s blues umjetnicima poput Z.Z. Hilla, Sama Myersa i Dorothy Moore i to se odvijalo prije preseljenja u L.A. Gdje se zapravo posvećuje karijeri studijskog glazbenika, skladatelja i producenta. Danas, Zac živi u Dallasu i već nekoliko godina živi i radi kao solo umjetnik s velikim i posjećenim međunarodnim turnejama u Europi, Africi, Iraku a čak je nastupao na "Great Pyramids". Zac Harmon imenovan je jednim od deset umjetnika koje "Blues Revue" predstavlja kao budućnost bluesa.

{youtube}1vakbyPQX1w{youtube}

'Mississippi BarBQ" nije baš tipični blues album, to je zapravo eklektična mješavina soula, funka i bluesa s električnom gitarom s dobro napisanim pjesmama Zaca i skladatelja koji su pisali za Johnnyja Rawlsa, Otisa Claya i Shemekiu Copeland. Shodno tome, ponuđeni i snimljeni sadržaj zapravo je snažna potvrda njegove ekstremne kvalitete i glazbene ingenioznosti.

Kroz album provlače se bljeskoviti soulom obojeni vokali, nevjerojatna artističnost u svirci gitare, čvrst i određen "sound", koji dodatno ocrtava svaku pjesmu posebno, a, naravno, tu su i fantastični prateći glazbenici. Sve u svemu ovo je dobitna formula i naravno, rezultat nije mogao izostati, upravo suprotno! A to potvrđuje i sljedeća izjava:

"Harman's stage show is like a blues symphony." - Blues Bytes

Album nam nudi deset autorskih pjesama i Zacovu obradu Dylanove “Knockin’ on Heaven’s Door”. U većini pjesama slušamo Zaca u pratnji The Raysa: Bob Trenchard (bas), Richy Puga (bubnjevi), Johnny McGhee (gitara), Dan Ferguson (klavijature), Mike Middleton (truba), Andy Roman (alt saksofon), Nick Flood ( tenor i bariton saksofon) i Drake Dominigue (trombon i tuba). Na nekoliko ostalih skladbi Zaca prati njegov već spominjani prateći "tourning" bend. Nema sumnje da se od otprilike 2003. pa do danas Zac Harmon prometnuo u predvodnika, bakljonošu za “sljedeću generaciju blues glazbenika, ali i samog glazbenog stila." Vjerujte, to nije nikako bez veze, jer Zac i pridruženi mu glazbenici izvode svoju glazbu s puno energije, s izraženim osjećajem za prezentaciju bluesa. U skladbama se isprepliću osjećajan i snažan vokal Zaca Harmona s pulsirajućom instrumentalističkom podlogom. Stoga, i ubuduće ovu dobitnu kombinciju ili formulu ne smijemo nikako zanemariti, dapače! Potrebito ju je itekako dobro primiti i zapamtiti.

PREPORUKA:
Za ovog glazbenika Lucky Peterson je rekao: "Zac Harmon is pure blues power that hits ya in your soul."

Činjenica je da iz pjesme u pjesmu Zac i bend mijenjaju stilove, ugođaj, ritam tako da ni jednog trenutka nam nije dosadno. Dapače, 48 minuta proleti u trenu i kada se dođe do kraja, jednostavno idemo ispočetka.
Nakon svega, držim da će se o Zacu Harmonu cijela priča još dodatno zahuktati a obzirom da album "Mississippi BarBQ" nosi u sebi jedan naglašeni pozitivan naboj i tu je neizostavno prisutan optimizam koji je toliko svima potreban.
Na kraju, Zac i društvo glede svoje budućnosti ne moraju strahovati, ovakvim albumima otvorit će svaka vrata. I zato nikako nemojte dvojiti oko nabave ovog albuma. Zac Harmon će vas ugodno zabaviti, ispuniti vam slobodnu večer ili ćete pak uz njegov album provoditi ugodom ispunjene dane. I zato još jednom bez straha, uživajte! Osobno, to već činim tjednima.

Više o svemu saznajte na:
http://www.zacharmon.com
www.facebook.com/zac.harmon.927/
www.twitter.com/zacharmon1
www.instagram.com/zharmon109/
http://blindraccoon.com/clients/zac-harmon/
www.youtube.com/channel/UCejidRKuTc6SurItqa8zi2A

Popis pjesama:

1. Gypsy Road
2. So Cold
3. Smoke And Mirrors
4. Mississippi BarBQ
5. Desperate Love
6. Honey Pleez
7. Make A Dollar Out Of Fifteen Cents
8. Sunday Morning After Saturday Night
9. Lord Save Me From L.A.
10. Since You Been Gone
11. Knocking On Heaven's Door

(Catfood Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy
Mladen Lončar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici