Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Billie Williams 

Moram priznati da sam ponosan što sam vam već predstavljao ovu sjajnu pjevačicu i njezin nastupni album "Billie Williams". Već tada bilo mi je jasno da će Billie samo ići naprijed i ona to i čini, ona nam je svima pokazala, po mom skromnom mišljenju, da jedna jako bijela pjevačica može itekako pjevati crno, snažno, produhovljeno i poticajno.

Njujorška pjevačica Billie Williams ovaj put donosi nam svoje srce i samo tako predaje nam se u potpunosti na svom novom albumu "Hell to Pay", impresivnoj kombinaciji bluesa, rocka, funka i soula. I ovaj put materijali dolaze do svih nas zahvaljujući Franku Roszaku i njegovoj kalifornijskoj promotivnoj kući FRRP.

Od prve milisekunde njezina glazbena priča kreće snažno, direktno udara u glavu, nema izmotavanja niti bilo kakve glume, sve što joj je na srcu i duši Billie nam samo tako baca pred noge. Ostajem osupnut, ustajem i razmišaljam kako dalje slušati ovaj odlični album kada već u prve dvije pjesme Billie i njezin prateći bend ostavljaju bez daha. Ovo je definitivno album koji ima poruku i ona se stalno reflektira i predaje i nema tu nikakvog muljanja, već je sve otvoreno i izuzetno direktno.

Na ovom albumu snažnu potporu svemu što čujemo daju okupljeni glazbenici, koji su zapravo maestralno odradili svoj dio posla. Rezultat: dobili smo nevjerojatan soulom obojen blues album, čijih 11 skladbi u gotovo 40 minuta otkriva mnoge reference ove odlične pjevačice. Jednako dobra i snažna u brzim, udarnim, narastajućim kao i u soul baladama, Billie Williams će vas osupnuti svojim jedinstvenim vokalom, a njezin bend će to isto učiniti svojom nadahnutom svirkom.

I zato, ako volite ono što vam nude, primjerice, Bonnie Raitt ili Susan Tedeschi, došli ste na pravo mjesto, jer Billie svojim energičnim i putenim vokalom iznosi svaku pojedinu skladbu. Činjenica je da u ovakvoj fuziji moderne "roots" glazbe s bluesom, rockom i soulom rezultati su i više nego odlični.

Stoga ne čude tvrdnje poput ovih: "…Williams can confidently convey the full range of the emotional landscape…","…Williams sounding as sweet as honey." One naravno podebljavaju težinu albuma koji u sebi nosi sve ono što je zapravo stvarni, svakodnevni život u New Yorku. To se posebno odnosi na onaj stvarni život u Harlemu, u četvrti gdje Billie već dugo godina obitava. Inače, Billie je rođena na području Bostona, glazbom se intenzivnije počinje baviti s nepunih 16 godina da bi na potvrdila svoju kvalitetu i snagu nastupajući sa soul legendama poput Sam & Dave, Wilsona Picketta i dr.

Iz godine u godinu njezina profesionalna karijera ima uzlaznu putanju koju na neki način kruni uvrštavanjem u 'THE NEW YORK BLUES HALL OF FAME' u Iridium Jazz Clubu 15. ožujka 2015., te objavljivanjem nastupnog albuma "Billie Williams". Na kraju svakako treba istaknuti da je ovih 11 autorskih pjesama veliki dokaz njezinog skladateljskog potencijala, koji će tek doći do punog izražaja u nastupajućim godinama.

PREPORUKA:
Da, znam teško je sve pratiti, ali jednostavno na neke glazbenike dužan sam vas upozoriti i zamoliti vas da što prije i sami osigurate svoj primjerak ovog doista izvrsnog i nadahnutog albuma. Vješto pisanje, jaki vokali i glazbenici svjetske klase čine "Hell to Pay" albumom koji će ostaviti trajan dojam kroz glazbeni spektar današnje svjetske glazbene scene.
Nema nikakve dvojbe da će vas Billie Williams svojim vokalom, ali i glazbenom formom i izričajem zasigurno osvojiti i zaintrigirati da se usmjerite na njezin dojmljiv rad. Svaka čast!

Više saznajte na :
www.billiewilliamsmusic.com
https://www.facebook.com/public/Billie-Williams
https://sw-ke.facebook.com/.../posts/2286192428083660
https://twitter.com/i/web/status/1140715365359427585
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Damn / 4:22
2. Cold November /3:59
3. Start All Over /2:55
4. You/2:56
5. Hell To Pay/3:38
6. Hour by Hour/4:59
7. Drink From My Cup/2:34
8. Lost in the Wilderness/3:14
9. My Everything/3:42
10. Take These Dream/3:15
11. Ten Million Sisters/2:46

(FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike