Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

smokehouse serenade

"Smokehouse Serenade" studijski je album The Kerry Kearney Banda, kojeg je 13. travnja objavila izdavačka kuća Highlander Records.

Ta izdavačka kuća stacionirana je u New Yorku i zastupa mlade, nezavisne umjetnike. Osnovao ju je James Murphy sa željom da donosi materijale i glazbeni sadržaj nadarenih umjetnika, koji svojim talentom i snagom pokušavaju publici donijeti neke nove oblike prezentacijske forme ovog glazbenog stila.

{youtube}Ni58uXr7VZE{youtube}

The Kerry Kearney Band su: Kerry Kearney (gitara/vokal), Mario Staiano (bubnjevi) i Gerry Sorrentino (bas). I da, ova klasična trojka zapljusnut će vas svojom nadahnutom izvedbom. Nema tu nikakvih zakulisanih igrica, već ova trojka plijeni pozornost svojom instrumentalističkom vještinom. Tome u prilog ide priča kada je Kerry Kearney Band nastupao ispred Leslieja Westa i kada se Les odjednom okrenuo prema Warrenu Haynesu i upitao: "Who the fuck is that?” Moram priznati, uopće se ne čudim takvim reakcijama. Ako ništa drugo, poslušajte pažljivo instrumental "Camptown Races - Smokehouse Serenade" i vjerujem da ćete i sami ostati bez teksta. Da, tako to radi ova sjajna trojka, koja zrači svojom svirkom i to bilo da se radi o autorskim pjesmama ili o njihovoj nadahnutoj obradi poznatih blues skladbi.

Kerry Kearney na Long Islandu nastupa više od četrdeset godina i to je razlog što ima tih svojih 17 abuma, no ovaj novi kao da je krunski dio svih tih desetljeća rada i djelovanja.

{youtube}fphwfRTmfqM{youtube}

Kerry Kearney i njegov bend su prava stvar i to iz razloga što oni pokrivaju različite stilove bluesa. Naime, većina bandova ima tendenciju da ostane u tom svom nekom filmu i toga se drži i teži tome da bude br. 1.

Kerry Kearney vodi svoj band u sve i svašta i oni ga slijede, i sve to zvuči itekako dobro, izražajno i duboko, odlično balansirajući između akustičnih i električnih blues stilova, pa sve do za New Orleans tipičnih glazbenih predložaka. Moram priznati da se ova ekipa sjajno snalazi u svemu što im se sviđa i niti trenutka ne bježe od bilo čega. Hrabro, ali i znalački ispjevana priča, koja će mnoge blues znalce i ne samo njih dodatno razveseliti. Pored ove trojke tu su i David Bennett Cohen (glasovir) te Charlie Wolfe (usna harmonika), a svi zajedno zvuče itekako iznenađujuće, svježe i koliko imam prilike se informirati, iz dana u dan njihova popularnost raste i njihova glazbena priča iz dana u dan dobiva na značenju i kvaliteti.

PREPORUKA:
The Kerry Kearney Band su sa svojim "Smokehouse Serenade" ušli gotovo na mala vrata u svjetski rock n' blues biznis i tu namjeravaju dugo ostati. Tome u prilog idu sljedeće tvrdnje: “Straight up blues rock guitar choogle that makes you wonder which came first, this music or the beer. With mostly originals leading the way, this is a fine example of how frat parties sound when Otis Day and the Knights are unavailable. Fun party stuff that does the job quite nicely.” - CHRIS SPECTOR, Midwest Record

"A singing, song writing, guitar playing, showman sensation with great chops and a really hot band." - Modern Drummer Magazine

"...raucous, gritty wailing and upbeat blues..." - Laura Dobbins, ATOMIC Magazine

Više saznajte na:
www.KerryKearneyOfficial.com
www.HighlanderRecords.com
https://www.reverbnation.com/show/24091305
https://open.spotify.com/album/0XspJvkzsIHFMu9hS7rSIX
https://itunes.apple.com/us/.../smokehouse-serenade/1462590196

Popis pjesama:

1. Shakin' Like Jelly
2. Long Tall Mama
3. Statesboro Blues
4. Fireplug
5. No Way Back Blues
6. Wake Me, Shake Me, Bake Me
7. Sittin' On Top Of The World
8. Camptown Races - Smokehouse Serenade
9. Girl From Memphis
10. Creole Woman
11. Goin' To The Mardi Gras
12. Pretty Baby

(Highlander Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike