Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

chicago vs oakland

Američki gradovi poput St.Louisa, Memphisa i Chicaga uvijek nam prvi padaju na pamet kada se spominje blues. No, recimo, Oakland u Kaliforniji kao povijesno središte West Coast blues i jazz scene na upravo toj zapadnoj obali, često se zaobilazi i zaboravlja i to je zapravo vrlo velika greška svih koji se bave ovim glazbenim stilom.

2. kolovoza, dakle, prije samo pet dana izdavačka kuća Delta Roots Records u vlasništvu bubnjara, tekstopisca i producenta Twista Turnera, objavljuje album "Battle Of The Blues: Chicago Vs Oakland" s ciljem poticanja šire publike da se upozna s glazbenicima koji trebaju veću afirmaciju. Sve to podržava i diljem svijeta promovira Blind Raccoon, bez koje ne bismo imali prilike upoznati ovako vrijedne i kvalitetne tonske zapise.

Twist Turner proveo je nekoliko godina živeći i radeći u području Oaklanda, gdje je 2013. započeo ovaj albumski projekt, a kad se vratio u Chicago, nakon šestogodišnjeg boravka u Kaliforniji, pronašao je nekoliko umjetnika kojima je potreban isti poticaj. Tako je zapravo i stvorio album “Battle Of The Blues: Chicago vs Oakland”, kolekciju od 11 izvornih, autorskih pjesama i dvije obrade, koje nam nude i predstavljaju preko 30 najboljih glazbenika koje svaki grad može ponuditi: Mz. SuMac, Aldwin London, Freddie Roulette, Country Pete McGill i Nat Bolden iz područja zaljeva San Francisca, te pokojni Emery Williams Jr., bivši basist Magic Sama, James Newman iz Chicaga i "Mr. Excitement” Del Brown. Svi zajedno donose nam "old school and new blues", a koje je sve pod svoje stavio upravo sam Twist Turner. Upravo on je potpisao sve autorske pjesme, ali i sam cijeli projekt. Kada tome još dodamo miksanje, produkciju i samo izdavanje za vlastitu izdavačku kuću Delta Roots Records, onda slobodno možemo ustvrditi da je to doista njegov album.

Svaki od spomenutih glazbenika ima svoju ulogu na albumu i u svojim pjesmama na albumu daju sjajan doprinos, "štih" i atmosferu. U 56 minuta albuma doslovno ćete uživati i pokušati shvatiti što je blues u baš ovakvim okvirima.

Teško je zapravo odrediti najbolje trenutke na albumu, ali svakako valja obratiti pozornost na skladbe " Funny How Time Slips Away", "Good Morning Mr. Blues", "Hurtin' On You", "Now That I've Gone", "Me And My Guitar", "Time Slippin' Away", "Hoochie Coochie Mama" i "Mama Don't Weep".

PREPORUKA:
Twist Turner albumom "Battle Of The Blues: Chicago Vs Oakland" želio je da se svi mi usredotočimo na izuzetno nadarene i nadahnute, ali nedovoljno afirmirane glazbenike iz Chicaga i Oaklanda. Svi su oni njegovi prijatelji, čiji doprinos u bezvremenskoj zbirci blues blaga je doista izniman.

"Battle Of The Blues: Chicago Vs Oakland" je najmijenjen istinskim blues znalcima!

Više o svemu saznajte na:
www.deltaroots.com
www.facebook.com/Delta-Roots-Records-1626838157555292/
www.deltaroots.com/product-page/battle-of-the-blues-chicago-vs-oakl
www.blindraccoon.com/clients/battle-of-the-blues

Popis pjesama:

1. Broke Ass Man 4:20
2. Funny How Time Slips Away 6:03
3. Take It Easy 4:28
4. Good Morning Mr. Blues 3:51
5. Hit And Run Lover 4:43
6. Hurtin' On You 3:59
7. Now That I've Gone 6:13
8. Red Tide 2:46
9. Cold In The Streets 5:34
10. Me And My Guitar 3:01
11. Time Slippin' Away 3:09
12. Hoochie Coochie Mama 3:53
13. Mama Don't Weep 3:47

(Blind Raccoon / Delta Roots Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike